De astăzi iți propun o schimbare în modul de a gândi. Și cum să te transformi în cel mai bun prieten al tău. Pentru a fi mai fericit, mai sănătos și mai prosper este important să te tratezi cu dragoste și compasiune.

Mai jos ți-am făcut o listă cu atitudine prin care te autosabotezi, poate chiar zilnic. Elimină-le și viața ta se va schimba. Ca de obicei recomandările pe care le fac le testez întâi pe mine. Și funcționează, îți promit.

Atitunea #1: Vorbești negativ despre cum arăți și despre corpul tău

Cu toții avem lucruri care ne plac la noi și altele care nu ne plac. Așa că învață în fiecare zi să te iubești și te concetrezi pe lucrurile care-ți plac, iar pe cele care nu-ți plac încearcă să le corectezi. Începe-ți fiecare dimineață cu cuvinte pozitive asupra corpului tău, zâmbește-ți în oglindă, iar atunci când vrei să corectezi folosește tot cuvinte pozitive. De exemplu: “Îmi doresc / Am un corp sănătos și armonios care să respire a fericire și luminozitate” în loc de “Trebuie să slăbesc 3 kg.”

Dacă la persoana iubită nu te deranjează acele neînsemnate lucruri, de ce ar trebui să te deranjeze la tine?

Atitudinea #2: Ești aseptul lui “Nu pot!”

Elimină această propoziție din vocabularul tău. Poți face toate lucrurile pe care ți le dorești. Da poate părea înfricoșător obiectivul, dar asta pentru că tu nu vizualizezi drumul până acolo. Important este să începi și apoi totul va curge. Ține minte că orice e posibil, tu ești creatorul propriei realități.

Atitudinea #3: Faci mereu pe plac celorlați

Dacă intuiția îți spune să nu faci ceva, protejează-te și acționează în cauză. Învață să spui nu și ține minte că nu este datoria ta să faci pe plac tuturor celor din jur. Fericirea ține de fiecare dintre noi și vine din interior așa că de fapt tu n-ai putea face pe nimeni fericit indiferent ce-ai face. Fă-te fericit pe tine iar cei din jurul tău se vor bucura și ei de fericirea ta.

Atitudinea #4:  Spui nu atunci când de fapt ai vrea să spui da

Nu lăsa frica să te descurajeze din calea lucrurilor care-ți fac plăcere. Urmează-ți intuiția de fiecare dată. Frica e cel mai mare dușman al nostru. Depășește-o și dezlimitează-te!

Atitudinea #5: Nu dormi suficient

Deprivarea de somn este una din primele cauze ale stării proaste. Prin somn ne conectăm cu sinele nostru superior, ne creștem vibrația și ne reenergizăm. Somnul ar trebui să fie la fel de important ca și productivitatea din timpul zilei.

Atitudinea #6: Te complaci în relații toxice

Dacă nu ești pregătit să renunți încă, măcar alocă-ți puțină distanță. O relație toxică o recunoști după prea multe certuri și dizarmonie. Acolo unde există iubire autentică nu există nici măcar o ceartă – și asta e tot testată J

Atitudinea #7: Muncești prea mult

O să recunoști acest lucru după nivelul de stres. Am citit la un moment dat că cea mai bună întrebare pe care un angajator o poate pune la interviu este Ce faci în timpul liber. Dacă răspunsul este mă uit la televizor, stau în casă, nu mai am timp să fac nimic mai bine închei acolo interviul. Cei mai creativi angajați sunt exact în această ordine: cei care au un hobby (majoritatea oamenilor de succes au cel puțin un hobby căreia îi acordă câteva ore zilnic), cei care scriu proză, cei care scriu poezii (și mai creativi) și cei care fac muncă de voluntariat. E foarte important să găsești o balanță între muncă și ceea ce te face cu adevărat fericit. În felul acesta ești mult mai eficient și la serviciu. Trezește-te mai devreme, drămuiește-ți timpul cât mai bine și o să vezi că o să ai timp și de hobby-uri.

Atitudinea #8: Te suprasoliciți atunci când corpul tău nu mai poate

Atunci când începi să te accidentezi des, ai diferite boli (răcești des, ești foarte obosit), universul îți dă un semnal că tragi prea tare de tine. Nimeni nu-ți ține scorul câți kilometri alergi sau câte asane faci. Dă-i corpului tău timp să se refacă. Dacă continui să te suprasoliciți, corpul îți va claca și va fi cu atât mai greu să te refaci. Și asta e încercată, când tu nu vrei să te oprești universul găsește o modalitate să te oprească, mult mai dureroasă decât dacă ți-ai fi ascultat corpul.

Atitudinea #9: Încerci să te adaptezi într-un grup

Tu ești unic, ai talentele și abilitățile pe care nimeni altcineva nu le are în aceeși măsură și în asta constă frumusețea ta. Fii tu însuți, nu încerca să te adaptezi celorlați doar pentru a primi aprobarea grupului.

Atitudinea #10: Te enervezi prea repede

De fiecare dată când te enervezi celulele tale explodează și structura ți se acidifică. Închipuie-ți că e ca și cum ți-ai turna acid sulfuric în corp. Multe studii atestă că sănătatea celulelor și tinerețea noastră este dată în mare parte de menținerea unui ph alcalin în corp. E  adevărat că alimentația alcalină contribuie într-o mare măsură la acest lucru, dar tot la fel de mult contribuie și calitatea gândurilor. Oricum nu rezolvi nimic dacă te enervezi, la aceeași soluție ajungi și în lipsa nervilor.

Fii bun cu tine și viața ți se va îmbunătăți. Meriți o viață fericită, sănătoasă și prosperă. Cu toții merităm.

Sursa foto: Florian de Looij s-a jucat prima oară cu Photoshop la vârsta de 12 ani. Designer-ul olandez explorează animația digitală și ilustrația de atunci în ultimii ani experimentând cu gif-urile pe Tumblr – FLRN GIF. Mi s-a părut că se potrivește cu ideea de a descopune vechi concepte mentale și a le înlocui cu unele noi. 

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.