demir-0-900x596

Deși spun mereu că este foarte important să-ți asculți în primul rând inima și nu mintea, emoțiile nu sunt întotdeauna cea mai de încredere sursă atunci când trebuie să iei o decizie. Sunt multe persoane care și-au decis drumul în viață după ceea ce au simțiț și totuși nu sunt fericiți.

Ei bine, acest lucru se petrece deoarece există o diferență între iluzie și instinct. Intuița, instinctul nostru vine de la sinele divin. Intuiția este lipstită de emoții și poate părea fără logică, deoarece vine de la sufletul nostru, care este dincolo de gânduri și emoții. A accesa intuiția nu este deloc un lucru ușor și e nevoie de ceva practică.

Dacă am compara viața cu arta, vă puteți imagina emoțiile ca fiind culoarea, iar adevărul pânza albă. Emoțiile sunt textura, culoarea și aparența. Atunci când prea multă culoare invadează pânză, desenul devine foarte greu de înțeles. Cheia este să poți vedea dincolo de culori adevărul ascuns.

Acest adevăr este de fapt sinele tău. Acesta nu poate fi manipulat, schimbat sau ascuns. Poate fi greu de descifrat, dar nu e niciodată ascuns.

Așa că dacă vrem să luăm decizii corecte, este important să ne ghidăm după adevăr, după sinele nostru, și nu după emoții.

Să luăm un exemplu. Să zicem că vreau să mă mut într-o altă țară. Imediat va apărea gândul de vinde tot ce am pentru a strânge bani, ceea ce va atrage după sine un răspuns emoțional. A-ți părăsi familia atrage alte emoții. Cheltuielile cu mutatul și mai multe emoții. Așa că o simplă mutare într-o altă țară devine dintr-o dată complicată și încununată de emoții puternice.

Prin acest exemplu nu înseamnă că trebuie să ne ascundem emoțiile, ci doar să ținem cont că ele interferează cu emoțiile noastre. Scopul intuiției nu este să ne ghideze într-o viață lipsită de dificultăți. Întotdeauna vor exista aspecte pozitive și negative pentru orice situație. Însă noi creăm emoțiile atunci când nu vedem ambele perspective a aceleiași situații. Așa că scopul autentic al intuiției este să ne ghideze spre ceea ce sinele nostru dorește să experiementeze.

Prin urmare, dacă vrem să vedem dacă mutarea în altă țară este ceea ce sinele nostru vrea să experimenteze, în primul rând trebuie să conștientizăm că această decizie va avea și avantaje și dezavantaje. De fapt, va exista un număr egal de lucruri pozitive și negative, care se vor egaliza, cu alte cuvinte această situație va fi una neutră. Așa că dacă totul este neutru de ce ar mai trebui să acționăm în vreun fel?

Aici și voiam să ajung. Răspunsul la această întrebare e simplu: fiecare om pe acest Pământ are o misiune, pe care spiritul tău vrea să o îndeplinească. Vei simți cum ești tras/ă în anumite direcții, o senzație dincolo de rațiune, emoții, dincolo de orice e tangibil și poate fi explicat în cuvinte. Această „tragere”, „imbold” sau cum vrei să-i spui este intuiția. Iar singurul mod prin care putem accesa această senzație este printr-o stare emoțională de neutralitate, care se poate obține prin exercițiu.

Meditația este o sursă excelentă de a trece peste emoții și a vedea lucrurile obiectiv. Doar în această stare de vigilență și concetrare putem accesa intuiția și ne putem vedea drumul în viață. Desigur, că cu cât vom practica mai mult, cu atât ne va fi mai ușor să intrăm în stare, iar pe măsură ce avansăm această voce interioară se va resimți și mai puternic și va fi mai greu de ignorat.

O să vă avertizez că dacă vă decideți să urmați calea intuiției nu va fi ușor. Atunci când îți trăiești viața bazându-te pe ceea ce își dorește sinele tău, nu poți zăbovi prea mult în activități care te distrag. Nu-ți vei putea ignora sinele ani la rând și nici nu vei avea o viață lipsită de dificultăți, pentru că sinele tău te va împinge mereu și mereu să evoluezi, iar evoluția presupune și provocări pe care să le depășești.

Așa că dacă vrei să te conectezi mai bine cu intuiția îți recomand meditația zilnică, prin care să devii mai calm/ă și să te debarasezi de drama din jurul tău. Încearcă să atingi acea stare neutră și să vezi lumea drept locul tău de joacă în care ai venit să evoluezi.

Îți reamintesc că în fiecare vineri de la 21.30-22.00 poți face cu noi meditație online intrând pe site-ul Școala Iubirii.

În încheiere îți las mai jos și o meditație ghidată prin care să accesezi starea neutră, iar mâine te așteaptă pe blog un nou articol cu lucruri poate mai ușor de realizat prin care să fii conștient de intuiția înnăscută. Îți poți lăsa adresa de email mai jos dacă vrei să primești articolele noi în căsuța electronică.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.