ATDesign-Nordic-style-living-in-monochrome-with-wooden-dining

Primăvara e un moment bun pentru curățenie, nu doar exterioară, ci și interioară la nivel de spațiu în care locuim. Și casa este formată tot din energie, așa că se pot acumula tot felul entități perturbatoare pe care le sesizați sau nu conștient. Pot doar să vă spun că dacă aveți cât de cât legătură cu spiritualul întotdeauna veți avea nevoie să faceți mai des curățenie subtilă, pentru că așa cum se spune pe lângă biserică sunt cei mai mulți demoni.

Înainte de a face curățenie la nivel subtil, trebuie să faceți curățenie în casă. Entitățile de rezonanțe joase se strâng în general la colțuri, unde e praf, pânze de păianjăn etc. Pentru a reuși să ne deschidem către un nivel personal profund, trebuie să ne simțim în singuranță în propriile case și să fim înconjurați de vibrații bune sau cel puțin neutre.

Aceste energii joase apar în mod inevitabil prin conflictele noastre, resturi ale unor stări proaste, energia răuvoitoare, prn certuri. În afară de asta, energia din locuință prevede și resturi ale energiei aduse de proprietarii anteriori. Când te muți într-o casă moștenești și amprenta energetică, iar aproape de fiecare dată acestea nu sunt pozitive. Când casa ta este plină de energie veche, va continua să te tragă înapoi, în stări vechi de existență. Poate ai uitat de un conflic, însă amprenta lui energetică rămâne și te poate afecta zile, luni sau chiar ani după aceea.

Cum îți dai seama dacă în casă încep să apară entități joase ca vibrație? Iată câteva semne:

  • Atunci când intri în casă ai un sentiment de apăsare, tristețe, nu îți găsești locul și de abia așteptați să ieși în natură;
  • Îți e frică să adormi noaptea și ți se pare că este în permanență cineva prezent în locuință;
  • Auzi tot felul de trosnituri ale mobilei, pași, mai ales în momentele în care te angrenezi în activități spirituale (meditație, yoga, rugăciune).

Pașii pentru curățarea locuinței

  1. Ordinea

Este imposibil să creezi o energie pozitivă și sănătoasă într-o casă dezordonată și plină de murdărie. Renunță la lucrurile de care nu mai ai nevoie, dar făcând asta te desprinzi de energia trecutului și lași loc de lucruri noi.

  1. Curățenia

Curățenia generală, în special pe podea, deschide ferestrele, fă curat mai ales pe la colțuri, șterge toate oglinzile, mereu în sensul acelor de ceasornic, pentru a stimula energia pozitivă.

  1. Purificarea energetică

Este bine ca acest proces să aibă loc între luna plină și luna nouă. Există mai multe tehnici, o să vă scriu mai jos câteva.

Purificarea cu lumânări

Energia focului poate să intre foarte ușor în contact cu câmpul electromagnetic al omului și să-l purifice. În plus este imposibil ca vreo entitate energetică să supraviețuiască focului.

Poți să te plimbi prin casă ținând o lumânare în mână. Ia-o în mâna dreaptă și apoi cu umărul stâng ușor împins ân față, plimbă-te de-a lungul pereților camerei, în sensul acelor de ceasornic. Începe întotdeauna purificarea camerei de la ușă și asigură-te că termini de unde ai plecat.

A doua variantă prevede o combinație de lumânări și oglinzi. Ia două oglinzi și pune-le față în față la aproximativ 60 de centimetri distanță. Așază o lumânare aprinsă între cele două oglinzi. Lasă totul așa timp de o oră și la final spală bine oglinzile cu apă.

O altă variantă de purificare, nu doar pentru casă, dar și pentru orice altceva îți dorești este să începi un tapas de 49 de zile, iar în fiecare zi să aprizi câte 7 lumânări și să le arzi să ardă până la final. Pastilele ard de obicei în aproximativ 4 ore. Atunci când le aprinzi repeți de 3 ori intenția pentru care faci acest tapas: să cureți casa, să te însănătoșești, să-ți găsești job, ce vrei tu.

970X90

Purificarea cu tămâie

Aprinzi tămâie într-un recipient special și faci în fiecare cameră simbolul ChoKuRei de trei ori pe toate direcțiile: față, spate, sus, jos, stânga dreapta. Simbolul se face în aer ținând în mână recipientul pentru tămâie. Tămâia este incredibil de purificatoare și este foarte bună și pentru a accelera evoluția spirituală.

Dacă nu ai recipient special poți să pui o bucată de cărbune pe farfurioară, să-l aprinzi și apoi să pui deasupra câteva granule de tămâie.

Purificare cu sare de mare

Folosește sarea de mare și pune puțin în fiecare colț al fiecărei camere. Presară de asemenea o dungă de sare peste prag. Las-o acolo 24 de ore. Apoi ia o mătură și apucă-te să mături sarea. În acest timp spune următoarea frază: „Cu această mătură, înlătur toată murdăria și toate lucrurile necurate din casa mea”. Apoi aruncă sarea în toaletă.

Purificarea prin meditație

Desigur, nu te poate opri nimic să folosești puterea minții pentru purificare. Eu de exemplu utilizez mai mult tehnica cu lumânări și tămâie. Bogdan folosește doar meditația. Fiecare după abilități 🙂 La început e bine să nu o substitui curățeniei, pentru că ai nevoie de un grad mai avansat ca să poți curăța casa doar prin intenție.

Poți face următoarea meditație. Vizualizează o sferă roșie (ca un cărbune încins) pe podea într-un colț al camerei. Imaginează-ți că se mișcă încoace și încolo, ridicându-se treptat de pe podea, în timp ce străbate perimetrul camerei. De fiecare dată când ajunge în locul de unde a plecat, se ridică puțin, apoi se deplasează din nou prin cameră, tot la distanță de podea. Când ajunge în cele din urmă la tavan, imaginează-ți că se deschide fereastra camerei. Odată ce și-a terminat circuitul final, sfera iese pe fereastră și zbpare departe. Imaginează-ți foarte intens acest ultim pas.

Stabilizarea energiei în casă

După ce ai purificat locuința trebuie să o stablizezi. Poți pune într-un pulverzator apă curată de izvor cu câteva picături de lavandă și pulverizeaz-o prin casă.

În cele din urmă purifică-te pe tine. După ce ai terminat de curățat spațiul, fă un duș sau baie. Pune sare de mare pe mânușa folosită pentru a te spăla și curăță bine înceând de la picioare până în vârful capului.

Sper să te ajute sfaturile și să le pui în practică. La noi funcționează 🙂

Te așteptăm la orele de yoga, luni, miercuri și vineri, de la 19:30 la Centrul Holistic Tummo Reiki, dar și la taberele organizate de Școala Iubirii, următoarea tabară va fi Retragearea Spirituală în tăcere la YOUness Wellness Clinic, pe 16-19 iunie.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.