Glanda pineală se situează în zona centrală a creierului, între cele două emisfere, iar în scrierile spirituale ea reprezintă fundamentul celei de șaptea chakre, Ajna Chakra, totalitatea gândurilor noastre. De asemenea, cunoscută ca „al treilea ochi”, „ochiul minții”, „ochiul atotvăzător”, „sediul conștiinței” sau „poarta de acces către suflet”, această minusculă glandă endocrină, în formă de con de pin, este sursa a multor mituri, magii și legende. Este un „poartal” sau o cale între dimensiunile fizice și metafizice. Astăzi vă voi povesti mai multe despre ea și cum o putem activa.

Glanda pineală produce și secretă melatonina, un hormon derivat serotoninei, responsabilă pentru reglarea bioritmului organismului, care include, de exemplu, ciclurile noastre de somn-veghe. De asemenea, funcționează în congruență cu glanda hipotalamus, care gestionează foamea și setea organismului, dorința sexuală și procesul de îmbătrânire.

În multe tradiții se consideră că atunci când este folosită la capacitatea sa maximă, glanda pineală eliberează biochimicale importante, cum ar fi dimetilirikamina (DMT), cunoscută și sub denumirea de „molecula spiritului”, care este un catalizator de bază pentru stările de conștiință, intuiție, și chiar experiența conștiinței universale, cunoscută drept iluminare. Până la un anumit nivel să știți că și spiritualul poate fi explicat punct de vedere științific.

Conform mai multor școli ezoterice, a avea o glandă pineală calcificată sau a avea chakra Ajna blocată (al treilea ochi) poate avea ca rezultat: confuzie și iluzii, o percepție a realității afectată, tendința de a supra-analiza, depresie și anxietate, paranoia, tulburări neurologice, pesimism, gelozie și invidie.

Indiferent dacă ești sau nu ești un credincios în puterile sale mistice, o glandă pineală care funcționează corect este sinonimă cu stare bună de sănătate și bunăstare, în timp ce calcificarea (acumularea de cristale de fosfat de calciu) și deteriorarea glandei pineale poate însemna că sănătatea ta este în pericol. Iată câteva sfaturi pentru decalcificare precum și pentru activarea acestei glande esențiale.

Fără fluor. Fluorura a ajuns să fie în mod permanent atacată de cercetările științifice și acum chiar a fost clasificată drept neurotoxină – în aceeaşi categorie ca arsenicul, plumbul şi mercurul. Noile studii în curs de dezvoltare leagă consumul de fluor de Alzheimer. Consumul în exces de fluor sintetic se crede ca duce la calcifierea glandei pineale și, de asemenea, perturbă producția de melatonină. Din moment ce o mare parte a apei de la robinet conține fluor, obținerea unui sistem adecvat de filtrare a apei care să ia fluorura din apa de la robinet poate ajuta. La fel pot fi filtrate dușurile: pentru reducerea absorbției de fluor prin pori. În zilele noastre, fiindcă fluorul din pasta de dinți a devenit o preocupare, există multe branduri care produc pastă de dinți fără fluor, așa că merită verificate etichetele.

Renunță la alimentele procesate. Alimentele cu aditivi, conservanți, substanțe chimice și pesticide sunt factori de risc atât pentru calcifierea, cât și pentru îmbătrânirea prematură. Acest lucru este valabil pentru produsele alimentare modificate genetic, de asemenea. Optează întotdeauna pentru alimente naturale, ecologice, pe bază de plante.

Renunță la ochelarii de soare. Ochii noștri au nevoie de expunerea la lumina solară indirectă pentru a funcționa corect. Glanda pineală, la disecție, relevă prezența unui fotoreceptor, la fel ca cele cu care sunt dotate cei doi ochi cu care vedem – prin urmare, denumirea de „al treilea ochi”. Fotoreceptorul glandei pineale este de fapt activat de lumina reflectată de retină. Așa că nu-ți fie frică de strălucirea soarelui și nu deveni obsedat de ochelarii de soare. Evident, nu în exces.

Încearcă să privești soarele. Pentru a te aventura și mai adânc în gaura de iepure a experimentării, privitul direct către soare este o tehnică străveche despre care se crede că îmbunătățește sănătatea și chiar induce stări precum clarviziune sporită și capacitatea de a subzista fără hrană sau apă. Dar trebuie avut în vedere faptul că numai anumite momente ale zilei – etapele specifice de răsărit și de apus – sunt recomandate pentru a te uita la soare. Așa că nu te holba la soare la orele prânzului așteptând să atingi puteri super-umane. Chiar există tehnici prin care privim soarele foarte scurt, apoi închidem ochii și o să observăm astfel fosfenele de lumină, mici firicile care reprezintă porțile prin care este nevoie să ne aruncăm pentru a intra în planurile subtile.

Îmbrățisează întunericul. Glanda pineală este activată nu numai de soare, dar, de asemenea, prin întuneric – întuneric total. Deci, asigură-te că dormitorul este cât mai întunecat posibil în timpul somnului. Chiar și lumina mică a unui ceas cu alarmă sau telefon mobil poate fi un factor perturbator pentru producerea de melatonină, hormonul asociat cu reglarea somnului. Am citit despre oameni care și-au blocat anumite simțuri pentru luni de zile (cum ar fi ochii), tocmai pentru a aduce atenția în interior, pentru că dacă energie nu se duce către exterior, în mod automat se focalizează în interior.

Puterea cristalului. Se spune că plasarea unui cristal peste al treilea ochi, în timp ce stai culcat face minuni în activarea acestuia. Cristalele, cum ar fi Lapis Lazuli, Kianit albastru, Jasper albastru, Topaz, Lolite, Lolite Ametist, Azurit, Obsidian albastru, Turmalina albastra, Celestit, Lepidolit, Kunzite, Moldavite, Safir sunt alegeri foarte bune. În principiu sunt recomandate cristalele în nuanțe de indigo și violet, iar cuarțul va ajuta întotdeauna la amplificarea proprietățillor lor. Tot ce trebuie să faci este să lași piatra între sprancene în timpul meditației timp de 15-30 de minute.

Meditația pentru Ajna Chakra. Îndreptându-ți ochii în sus, spre al treilea ochi, plasează-ți cu grijă conștiința ta pe acel centru. În continuare, imaginează-ți posibilitatea de a vedea prin intermediul celui de-al treilea ochi (între sprâncene). Cu siguranță vei vedea lumea într-o nouă lumină. Poți rosti mantra specifică pentru Ajna – AUM sau OM, sunetul primordial, despre care am scris pe blog. Există și diferite incantații pe care le poți asculta în acest sens, una o găsești chiar mai jos.

Khechari Mudra. Acest lucru nu este cu siguranță pentru toată lumea și ar trebui să fie încercat numai sub supravegherea unui profesor avansat deYoga Kriya. Vârful limbii este plasat pe cerul gurii. Această mudră de plasare a limbii este extrem de utilă și în alte tehnici, copiii până la 2 ani de exemplu țin așa limba instinctiv. Scopul acestei mudra nu este altul decât atingerea stărilor profunde ale conștiinței spirituale, care ar putea ajunge chiar la samadhi. Practic de fapt se închide un canal energetic foarte important. Din nou, de la sine, fără o atitudine corectă, tehnica adecvată, devotament și acordaj spiritual, această mudra ar echivala cu un simplu truc al limbii.

Folosește uleiuri esențiale și alte remedii. Nasul este o poartă de acces direct la creier și la glanda pineală. Pentru a stimula trecerea olfactivă la stări spirituale de conștientizare, încearcă lemn de santal, tamâie, smirnă, salvie, Helichrysum, pin, lotus roz și pelin.

Dintre remedii din plante poți încerca germeni de lucernă, pătrunjel, ulei de oregano, spirulină, ulei de cocos, nuci, alimente bogate în clorofilă, sfecla, oțet de mere, apă cu lamaie, turmeric, ginseng, argilă bentonită.

Schimbă-ți becurile. Becurile fluorescente sunt nocive atât pentru sănătate, dar și pentru ochi. Înlocuiește-le, pe cât posibil, cu becuri cu spectru complet, care sunt mai consistente în lumină naturală. Iluminarea cu spectru complet este adesea utilizată pentru a trata tulburări afective sezoniere (SAD) și tulburări de somn, prin intermediul „casetelor luminoase”, care imită lumina naturală a soarelui. Nu toate becurile cu spectru complet sunt la fel, așa că fă o cercetare înainte de a alege.

Practică Yoga. Unele mișcări specifice sunt proiectate pentru a amplifica energia Kundalini, care se cuibărește la baza coloanei vertebrale. Activarea Kundalini ne armonizează corpurile pentru a le conecta cu energia cosmică și pentru a le înrădăcina în pământ. Această serpentină de energie curge în sus, activând cele 33 de puncte ale vertebrelor până când ajunge la glanda pineală și chakra coroanei. Aceeași energie luminează cel de-al treilea ochi. Există și poziții specifice pentru Ajna, însă cel mai important este să armonizezi întreaga structură, deoarece fără aprindere focului din Manipura și fluidizarea ființei nu poți deschide Ajna.

Și mai știi ce? Uită despre calcifiere. Doar activează-ți Kundalini și te vei uita prin al treilea ochi în adevărul existenței, în universul însuși.

Te așteptăm la yoga în fiecare zi online pe site-ul nostru www.scoalaiubirii.ro si joia de la 19.30 la VEG Studio.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.