Ikea-Theres-no-Bed-Like-Home1-640x351

Astăzi vreau să vă vorbesc despre o tehnică extrem de eficientă, care realizată în mod constant poate modifica traiectoria vieții noastre.

În fiecare dimineață, cât mai aproape de momentul trezirii, scrie trei pagini despre absolut orice. Aceste pagini trebuie scriese de mână pe o singură față a paginii. Îți sugerez să utilizezi un format A5 pentru a fi cât mai concis. Îți recomand să scrii de mână pentru că nu este același lucru atunci când vei scrie pe un dispozitiv, chiar dacă acțiunea ar merge „mai repede”. Acestea tehnică ne clarifică gândurile pentru ziua ce urmează. Ele nu sunt menite pentru a fi „scrise” sau jurnalizate, unde avem tendința să explorăm un singur subiect într-un mod structurat. Paginile de dimineață șterg resturile psihice ce stau între noi și în ziua ce urmează.

O formă de rugăciune

Poți considera acest obicei și o formă de rugăciune. Îi spunem universului – sau lui Dumnezeu, sau unei puteri mai mari, forțe, Dao sau cum vrei tu să se numească – ceea ce ne place, ceea ce nu ne place, ceea ce ne dorim mai mult, ceea ce ne dorim mai puțin. Contactăm o resursă interioară care ne ghidează corect și cu atenție. Mulți dintre noi ar fi timizi față de rugăciune, dar, scriind paginile de dimineață, putem descoperi că facem ceva care seamănă cu rugăciunea. Contactăm o resursă interioară nebănuită. Nu contează ce nume am da aceastei forțe. Ceea ce contează este că o ascultăm. Iar această ascultare, făcută zilnic, aduce rezultate uimitoare. Spunem „Te rog, ghidează-mă” și în curând vom primi îndrumare. Ea poate veni ca o bănuială sau o intuiție. Sau poate veni ca o conversație cu un străin. Ideea este că de ghidarea chiar vine, iar dacă suntem deschiși către ascultare, o vom auzi.

La început, această idee de orientare poate părea o dorință de gândire sau o coincidență. Dar, dacă o vom practica fiind receptivi, poate fi o parte de bază a vieții noastre. „Ce ar trebui să fac în legătură cu negativitatea partenerului meu?”, ne-am putea întreba. Răspunsul poate fi „Doar iubește-l. Nu încerca să-l repari.” Toate rugăciunile sunt auzite, și toate rugăciunile primesc un răspuns, cu toate că uneori răspunsurile sunt mai subtile. Este posibil să fim ghidați într-o direcție neașteptată. „Sună-l pe X” (putem auzi) – un răspuns la care nu ne-am aștepta (ne gândim) și ne rugăm din nou. „Sună-l pe X” (intuiția noastră persistă). Așa că ne rugăm încă o dată. „Sună-l pe X”, auzim din nou, până când în cele din urmă, ascultători, îl sunăm pe X, care deschide pe neașteptate o ușă pentru noi, probabil referitor la ajutorul de care aveam nevoie. Prin paginiile de dimineață, vom practica adaptarea la receptorii noștri. Este ca și cum am construi un kit de radio spiritual capabil de a prelua mesajele de la ceea ce am putea numi „sursa”. Din nou, nu contează cum denumești această energie ajutătoare. Contează doar că îi dai o șansă să te ajute.

Este foarte important ca această practică să fie făcută dimineața devreme, deoarece momentul de trezire reprezintă momentul de întoarcere din planul astral, când suntem încă ancorați în plan subtil, de abia ne-am întors și conexiunea cu sinele nostru este mult mai puternică, astfel că putem recepționa mult mai bine mesajele transmise.

Nu este cerută nicio credință

O prietenă se confrunta cu depresia și o serie de alți factori de stres. I-am sugerat să ceară îndrumare în privințele care o îngrijorau, dar ea s-a simțit profund inconfortabil cu ideea. „Sunt un ateu”, mi-a spus. Am asigurat-o că acest lucru este în regulă. Nu era nevoie ca ea să își schimbe convingerile sau să denumească ceea ce ea auzea “ghidare”, dacă nu era confortabilă cu acest termen. Ea trebuia doar să pună întrebările în paginile ei și să asculte un răspuns.

„Ei bine, sunt îndurerată”, mi-a spus, „așa că o să încerc.”

Ascultând după ce a pus o întrebare în paginile ei de dimineață, ea a auzit de multe ori înțelepciunea venind de undeva de dincolo de ea însăși. „Ce ar trebui să fac în legătură cu ginerele meu?”, a întrebat ea despre o relație supărătoare. „Fii generoasă cu el”, s-a întors răspunsul. „Ce ar trebui să fac obsesia mea de a cheltui excesiv?”, a întrebat ea. „Păstrează o evidență a banilor primiți și cheltuiți”, a fost ea sfătuită. Nu contează care era întrebarea, paginile ei ofereau un răspuns sau arătau calea spre unul. „Încearcă mersul pe jos”, a venit sfatul atunci când ea s-a plâns despre excesul în greutate. „Încearcă mersul pe jos”, a venit din nou răspunsul, atunci când ea sa plâns că ideile ei păreau insipide. Pe măsură ce devii mai activă, ideile tale vor veni în centrul atenției. Ai multe idei; trebuie doar să le accesezi.

Așa că ascultându-și intuiția, a întreprins un obicei din a merge pe jos. Astfel, a realizat că se simte mult mai alertă, mai vibrantă și în viață. Depresia ei s-a ridicat și ea însăși a găsit o în ea o „resursă interioară nebănuită”, așa cum a numit-o. „Orice ar fi,” spune ea acum, „eu o apreciez.”

Proiectează-ți propriul Dumnezeu al Creativității

Dumnezeul din copilăria noastră poate fi foarte diferit de Dumnezeul în care credem acum sau ne dorim să credem. Fără a ezita prea mult, scrie 10 trăsături ale Dumnezeului în care credeai în copilărie. Dumnezeul copilăriei mele era:

  1. Bărbat
  2. Critic
  3. Ortodox
  4. Atotvăzător
  5. Etc

Acum, scrie 10 trăsături ale Dumnezeului creativității proiectat de tine.

Mi-ar plăcea ca Dumnezeul meu să fie:

  1. Creativ
  2. Inimos
  3. Maestru
  4. Înțelegător
  5. Etc

Acum, că ai proiectat propriul Dumnezeu creativ, încearcă să-i ceri ajutorul. Unora le place să scrie o întrebare noaptea înainte de culcare și apoi să asculte un răspuns dimineața. Unii merg afară la o plimbare cu o întrebare în minte. Poate că îți va plăcea să scrii întrebarea în paginile tale de dimineață și să asculți răspunsul. Sau poate că vei încerca toate trei variantele. Ideea este să experimentezi cu mintea deschisă. Răspunsurile pe care le auzi te pot surprinde și lumina. Nimeni nu te poate ajuta mai mult decât tine.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.