Se pare că taberele spirituale nu vor să mai aștepte până la Gura Portiței în august. Așa că în două săptăptămâni, pe 21 iunie vă invităm alături de Școala Iubirii în Țara Luanei, ţinutul aşezărilor rupestre din Munţii Buzăului, care ascund între crestele lor misterioasele aşezări de la Nucu, Aluniş şi Ruginoasa, cât şi legendele din jurul lor.
Legenda spune că în această zonă locuia o ființă atotputernică, un înțelept pe nume Luana, nici femeie, nici bărbat, stăpân nu numai al meleagurilor, ci și al unei cetăți ce atingea cerul, străjuită zi și noapte de un soare strălucitor. Cei ce trăiau acolo nu aveau teamă de moarte, prin acest ținut trecea izvorul tămăduitor, Luana fiind cel ce cunoștea leacul său. Cei ce se încumetau să folosească singuri leacul se îmbolnăveau pe loc și mureau.
Cert este că munții Buzăului tăinuiesc zeci de chilii și lăcașuri de cult rupestre, care de-a lungul secolelor au servit drept adăpost și loc de rugăciune, încărcând această zonă cu o energie aparte. Bisericuțe, chilii, trepte și multe semne decorează piatra ”de parcă însăși codrii ar fi o carte pe care mâini măiestre, cu dălți și ciocane au încercat să o scrie și să o picteze în mijlocul munților”. Ansamblul rupestru este format din bisericuţa lui Iosif, chilia lui Dionisie Torcătorul, Agatonul mic şi Agatonul mare, grota Fundul Peşterii, pe pereţii cărora se află incizate misterioasele scrieri încă nedescifrate şi simboluri străvechi, precum crucea malteză, peştele paleocreştin sau pumnalele Akinakes. De aceea zona mai este numită și leagănul creștinătății, primul loc populat de creștinii ce s-au așezat pe aceste meleaguri.
În aceeași zi vom vizita și Trovanții din Buzău, pietre vii care se hrănesc cu nisip și care se înfățișează sub forme ciudate, mai ales de nave spațiale. Și despre ei legendele sunt multe şi unele vorbesc despre nişte pietre ciudate care, pe înserat, ascunse de ochii curioşi ai oamenilor, vorbesc, şoptesc, se mişcă.
Vă invităm să le descoperim pe toate într-o excursie de o zi în Țara Luanei, alături de Școala Iubirii. Puteți urmări mai jos un filmuleț de la începutul lunii iunie în urma excursiei noastre în această zonă minunată.
Așa cum v-am obișnuit pe lângă plimbarea alături de un ghid local prin toate aceste locuri misterioase vom învăța mai multe tehnici spirituale precum respirația Bastrika pentru aprinderea focului interior, tehnica de ardere accelerată a karmei, plimbarea în mauna (tăcere), inițiere în Reiki și meditații ghidate. Călătoria în exterior este până la urmă o iluzie, ce ne interesează de fapt este să percepeți aceste energii subtile și să găsiți în interior acea armonie care se află în permanență în jurul vostru. Câmpul spiritual din aceste locuri ne va ajuta în acest sens, dar pentru a fructifica la maxim această călătorie va trebui să o privim ca pe una inițiatică, spre interiorul nostru și să rămânem cât mai centrați. Ce veți experimenta ulterior va fi o stare de bine care va rămâne cu voi pe parcursul unei săptămâni, două, iar în urma mai multor astfel de experiențe – într-un final pentru toată viața.
Bine de știut:
Costul excursiei este de 300 RON și include transport cu microbuzul din București. Suma se plătește integral în avans, cei ce plătesc până la data de 12 iunie beneficiează de tariful de early booking de 250 RON. În cazul anulării rezervării nu se mai returnează contravaloarea excursiei.
Termenul de înscriere este până pe 17 iunie, după această dată se mai pot face înscrieri în limita locurilor disponibile.
Rezervările se fac prin trimiterea unui email pe teiubesc@scoalaiubirii.ro în urma căruia se primesc datele legate de realizarea plății.
Obiective turistice: Complexul rupestru Nucu, Chilia lui Dionisie Torcatorul, Bisericuta lui Iosif, Agatonul Vechi și Nou, Fundul Peșterii, Scaunul Negru Vodă, Crucea Spătarului; Trovantii.
Traseul durează aproximativ 6 ore, vă recomandăm să veniți pregătiți cu un rucsac cu alimente, apă (nu vom face pauză pentru servirea mesei de prânz decât în mijlocul naturii), lanternă și să fiți îmbrăcați adecvat pentru drumeție. Ordinea vizitării obiectivelor poate fi modificată și este stabilită la fața locului de ghidul local, iar în funcție de timpul rămas pot fi incluse și alte obiective.
Autocarul va pleca la ora 8.00 din parcarea din Piața Victoriei și tot acolo va avea loc și debarcarea la întoarcere în jurul ore 21.00.
S-ar putea sa-ti placa si...
Andreea
Latest posts by Andreea (see all)
- 10 ritualuri de seară pentru a înlătura stările de anxietate - February 9, 2018
- Top 7 obiceiuri care îți antrenează creierul pentru a face mai mulți bani! - February 5, 2018
- Tot ce nu știai despre teoria reîncarnării - February 1, 2018
- Top 10 filme inspiraționale din 2017 pe care trebuie să le vezi în 2018 - January 29, 2018
- Practică aceste 9 poziții de Yoga pentru a-ți ajuta șoldurile - January 29, 2018