Sigur ai trecut prin experiențe repetitive de-a lungul vieții, relații asemănătoare care se sfârșeau în aceași notă amară, oameni cu aceleași defecte, evenimente care te-au dus de fiecare dată în același loc. Sunt lucruri pe care le regreți, din cauza cărora altcineva a avut de suferit? Dacă în minte s-a cristalizat cel puțin un da, citește mai jos pentru a pune capăt vechilor relații karmice.

În lumea aceasta și în toate universurile există o lege a armoniei și balanței care ține totul într-o continuă curgere echilibrată. Astfel fiecare acțiune presupune o consecință astfel încât totul să se contrabalanseze, iar armonia să se poată manifesta.

Această lege există în toate religiile. Ceea ce nu există însă este nemurirea sufletului și eternitatea acestuia. Nu acesta este subiectul articolului, așa că vom pleca de la ipoteza că de-a lungul existenței sufletului în multiplele vieți se creează relații karmice cu alte suflete pe baza acțiunilor ale căror consecințe se manifestă și în următoarele vieți – fie în bine, fie în rău.

De exemplu, dacă avem un soț abuziv cu soția sa, în următoarea viață rolurile se vor întoarce. Fiecărui om îi vom plăti fix aceeași suferință provocată, fie că e persoana care s-a așezat în fața noastră la coadă sau persoana care a săvârșit o crimă. Important e să înțelegi că orice lucru indiferent cât de mic și neînsemnat e se manifestă pentru că îl merităm. Aceste schimburi de roluri se manifestă cu singurul scop ca noi să învățăm ce înseamnă repercusiunile karmei, să învățăm din greșeli și să nu le mai repetăm.

Conform celor spuse mai sus acum întreabă-te încă o dată care este motivul situației neplăcute în care te afli. Există posibilitatea ca tu să fi pricinuit suferință altora de te afli acum aici?

Și acum ajungem la întrebarea acestui articol. Cum punem capăt acestei karme recurente? Răspunsul este universal valabil pentru toate problemele vieții – prin iubire. Și iertare și compasiune.

Aceasta este lecția karmei din cauza căreia ne învârtim în același cerc și facem aceleași greșeli. Pentru a ne elibera e nevoie să ne învățăm lecția și să iertăm cu dragoste necondiționată. Chiar dacă lecțiile sunt uneori crude și inumane. Te întrebi oare în momentul reîncarnării cine-ar alege pentru sine o asemenea experiență dureroasă. Dar în cealaltă parte dualitatea și polaritatea nu există, iar pe baza greșelilor trecute decidem să ne întoarcem și să experimentăm aceste greșeli din perspectiva celeilalte persoane. La acel moment ni se pare o idee grozavă de a întrerupe roata karmei, dar odată ajunși în manifestare durerea survenită în urma lecției ne orbește și inevitabil începem să creăm și mai multă karma negativă.

Un alt exemplu: te îndrăgostești de cineva, persoana te înșală cu cel mai bun/ă, prieten/ă și de atunci te hotărești să-ți înșeli toți partenerii. Dar dacă într-o altă viață chiar tu ai fost cel care a înșelat primul și asta e lecția pe care trebuie să o înveți?

Ține minte că pentru a te elibera din roata karmică, mai ales dintr-o relație abuzivă sau care ți-a pricinuit mare suferință, iubirea necondiționată este nevoie să o manifești față de lecția pentru care ai învățat-o, nu neapărat față de persoană în sine.

Foto: Destruction/Creation by Chris Slabber

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.