Uleiurile esenţiale au cunoscut o creștere uriașă în popularitate în ultimii ani datorită numeroaselor beneficii, precum tratarea afecțiunilor, ingrediente esențiale în produse cosmetice, produse de uz casnic și multe altele.
În timp ce sunt folosite de foarte multe persoane în diverse scopuri, nu toată lumea cunoaște toate beneficiile uleiurilor esențiale, motiv pentru care am realizat o listă care prezintă 10 lucruri surprinzătoare mai puțin cunoscute despre acestea.
- Uleiurile esențiale nu sunt uleiuri
Uleiurile esențiale nu sunt uleiuri, acestea sunt constituenți din plante care posedă calități medicinale și cosmetice foarte concentrate. Din punct de vedere tehnic acestea nu sunt uleiuri, deoarece nu conțin acizi grași, componenta principală a uleiului real.
- Uleiurile esențiale și uleiurile parfumate nu sunt aceleași lucruri
Mulți oameni au impresia că uleiurile esențiale și uleiurile parfumate sunt aceleași produse, dar este total greșit. De fapt, unul dintre cele mai bune indicii pentru un ulei sintetic fiind mai degrabă că se folosește cuvântul „parfum”. Așadar, nu vă lăsați înșelați de termenul „parfum natural” sau „parfum”. Uleiurile eseniale naturale nu sunt parfumate sau prezintă un miros discret, în funcție de planta din care este extras. Uleiurile esențiale de la Solaris sunt realizate prin presare la rece și au un miros subtil, pur și natural.
- O cantitate incredibilă de plante este necesară pentru a produce uleiuri esențiale
Uleiurile esențiale sunt mai costisitoare și asta pentru că este nevoie de o cantitate incredibilă de plante pentru a le produce. Cantitatea poate scădea sau crește în funcție de tipul lor. Astfel, pentru a ne da seama că merită toți banii, trebuie să citim cu atenție explicațiile de pe etichetă unde apare și concentrația extractului natural.
- Uleiurile esențiale se păstrează mult timp
Atunci când sunt depozitate în mod corespunzător într-un flacon de sticlă de culoare închisă, într-un loc răcoros și uscat, uleiurile esențiale își păstrează calitatea cel puțin cinci ani și, de multe ori, chiar și zece ani. Și, având în vedere că uleiurile sunt extrem de concentrate, este nevoie de o cantitate foarte mică pentru orice problemă, de aceea o sticluță ține mult timp.
Valabilitatea și efectele benefice ale uleiurilor esențiale se văd chiar după câțiva ani, în cazul celor din citrice, efectele lor scad abia după doi ani, cum este Uleiul Esențial Premium Selection D’or Grepfrut de la Solaris, eficient în cazul depresiei și anxietății.
- Cum să recunoașteți un ulei esențial
Există indicii care apar în cazul unui ulei esențial. Uleiul trebuie să includă denumirea comună, țara de origine, partea plantei prelucrate, metoda de extracție și modul în care a fost crescută planta. Când aveți uleiul în mână, trebuie să testați mirosul și culoarea.
Pentru a testa uleiul pentru puritate, puneți doar o singură picătură pe o bucată de hârtie albă și lăsați să se usuce. În cazul în care un inel de ulei este lăsat în urmă, nu este un ulei esenţial pur. Există şi excepţii, deoarece unele uleiuri sunt mai profunde ca și culoare și mai grele în consistență și pot lăsa o ușoară urmă, deși nu ar trebui să fie uleioasă. Aceste excepții includ extractul de lemn de santal, paciuli şi uleiuri de muşeţel de la Solaris.
- Uleiurile esenţiale au efecte rapide
Pentru că uleiurile esențiale sunt lipide solubile, ceea ce înseamnă că acestea sunt capabile să treacă prin pereţii celulelor, uleiurile pot începe să acționeze în mai puțin de 20 de minute. Astfel de uleiuri veți găsi în gamele de uleiuri esențiale de la Solaris, foarte eficiente pentru uz intern și extern, dacă sunt recomandate de specialiști, obținute prin distilare la rece, folosite în scop terapeutic.
- Mai scump nu înseamnă neapărat mai bun
Dacă observați o fluctuație largă de preț între branduri cu același tip de ulei esenţial, cel mai probabil, vă gândiți că cele ieftine nu sunt de calitate. Cu toate acestea, în cazul în care există doar o mică variație în diferențele de cost, uleiurile cu prețuri mai mari nu sunt neapărat mai bune.
În cazul în care doriți să salvați bani, cumpărați uleiuri mai ieftine pe care intenționați să le utilizați în alte scopuri decât cele terapeutice, cum ar fi cele folosite pentru a face un detergent de uz casnic natural, de exemplu. Când vine vorba de îngrijirea corpului, alegeți uleiuri esenţiale organice, care sunt cultivate fără utilizarea de îngrășăminte toxice sau pesticide, cum sunt cele de la Solaris, de calitate premium, realizate printr-o metodă de extracție avansată, prin distilare cu pori de apă.
- Uleiurile esențiale nu necesită diluare
Majoritatea uleiurilor esențiale nu trebuie să fie diluate înainte de utilizare pentru a evita o reacție potențial periculoasă, dar există unele excepții. Cele recunoscute de experți ca sigură efecte benefice chiar și nediluate includ: uleiul esențial de arbore de ceai, uleiul esenţial de muşeţel, uleiul esenţial de lavandă și uleiul esenţial de lemn de trandafir care pot fi cumpărate de pe www.solarisplant.ro.
- Uleiurile esenţiale pot stimula încrederea
Dacă aveți un interviu de angajare, un discurs sau un alt eveniment important, care necesită încredere în sine, uleiurile esențiale sunt perfecte pentru relaxare și încredere. Cele mai benefice uleiuri pentru astfel de momente sunt uleiurile esențiale de rozmarin sau de iasomie de la Solaris. Iasomia este cunoscută pentru efectele de calmare a nervilor și este, de asemenea, utilizată ca un antidepresiv, datorită proprietăților sale de a crea un sentiment de încredere și optimism. Rozmarinul nu numai că ajută la îmbunătățirea memoriei, dar oferă, de asemenea, proprietăți de stimulare care luptă cu oboseala mentală și epuizarea fizică.
Istoria uleiului esenţial de la 3500 î.Hr. până în prezent
Datând din 3500 î.Hr., egiptenii au fost primii oameni care au profitat de aromoterapie și ierburile aromatice și au inclus utilizarea lor în scopuri religioase, cosmetice și ca medicament. Până la 377 î.Hr., înțelepciunea egiptenilor a fost transmisă grecilor antici. De fapt, Hippocrate s-a dovedit că a folosit uleiuri esențiale pentru a trata pacienţii săi.
Acesta a fost în secolul al 10-lea, după căderea Imperiului Roman, ulterior Imperiul arab a urmat învățătura greacă, romană, indiană și chineză în vederea utilizării de uleiuri esențiale. În acest timp, medicul persan Avicenna a perfecționat procesul de distilare a uleiurilor esențiale. În timpurile moderne, chimistul şi parfumierul francez Rene Maurice Gattefosse a aflat că mici cantități de uleiuri pot fi absorbite de către organism și pot interacționa cu partea chimică – în 1910, el a folosit uleiul de lavandă pentru a trata o arsură pe mâna lui.
Uleiurile esențiale de la Solaris sunt obținute cu măiestrie din plante și petale de flori, prin presarea la rece sau distrilarea cu vapori de apă. Calitatea acestora le face să se diferențieze de alte uleiuri de pe piață. Pentru mai multe informații despre gamele de uleirui esențiale și pentru comandarea produselor, intrați pe www.solarisplant.ro.
S-ar putea sa-ti placa si...
Andreea
Latest posts by Andreea (see all)
- 10 ritualuri de seară pentru a înlătura stările de anxietate - February 9, 2018
- Top 7 obiceiuri care îți antrenează creierul pentru a face mai mulți bani! - February 5, 2018
- Tot ce nu știai despre teoria reîncarnării - February 1, 2018
- Top 10 filme inspiraționale din 2017 pe care trebuie să le vezi în 2018 - January 29, 2018
- Practică aceste 9 poziții de Yoga pentru a-ți ajuta șoldurile - January 29, 2018