Anul 2017 a fost un an turbulent, cu toate acestea îți este greu să-l lași în urmă și să acorzi atenția lui 2018? Iată câteva tehnici de yoga care te pot ajuta să renunți la trecut și să faci loc noului an, 2018.

Ce înseamnă să lași în urmă?

În Inima învățăturii lui Buddha, Thich Nhat Hanh scrie: „Detașarea ne oferă libertate, iar libertatea este singura condiție pentru fericire. Dacă în inima noastră ținem încă din trecut – furie, anxietate sau posesiuni – nu putem fi liberi”.

Frica de necunoscut, de un nou început, încurajează durerea și suferința inevitabilă. Când ne agățăm de o veche emoție, de un model vechi sau de o relație veche, încurajăm un sentiment de posesivitate profund înrădăcinată, reproducând experiența izolării și a separației (care este opusul complet al esenței sacre a uniunii yoga). Prin păstrarea experiențelor vechi, inutile și în esență moarte, nu ne permitem spațiul și libertatea de a trăi ceva nou, proaspăt și viu.

4 Practici de a lăsa trecutul în urmă

Este posibil să renunți la emoții vechi și inutile, sentimente, obiceiuri și oameni? Și dacă da, cum? Iată patru practici yoga care te vor ajuta să-ți dai seama dacă merită să ții în prezent ceva din trecut.

  1. Aparigraha

În Yoga Sutras din Patanjali avem un cuvânt pentru a descrie practica non-agățării de trecut: Aparigraha. Această a cincea yama (cinci restricții morale pentru viața de zi cu zi) este definită ca „non-atașament”, „non-agățare de trecut”. Cel mai adesea, această yama este practica non-atașament la sentimente, comportamente, modele și oameni. Este practica renunțării la lucruri fizice și non-fizice care sunt vechi, inutile și obstacole în calea noastră de a trăi libertate profundă și pace profundă.

  1. Terapia de substituție: Gânduri pozitive pentru gândurile negative

În Yoga Sutras din Patanjali există un alt instrument practic pentru a lăsa trecutul în urmă: terapia de substituție! În capitolul al doilea (yoga sutra 2.33) Patanjali scrie „Vitarka-badhane pratipaksha-bhavanam” (Când ești deranjat de gândurile negative, cultivă atitudinea mentală opusă).

Înlocuirea gândurilor și a sentimentelor negative cu gânduri și sentimente pozitive este strălucitoare! Desigur, mai ușor de zis decât de făcut, dar cu o practică diligentă, aceasta este absolut practicabilă. Când te afli în jurul unui vechi tipar de gândire negativă (sentimente de furie, resentimente, dezamăgire etc.) schimbă pur și simplu uneltele și gândește-te la ceva pozitiv, fericit și pașnic.

Încearcă Mantra Înțelepciunii, această practică de împământare cu Tashi Dawa pentru a crea un spațiu minunat al minții folosind o mantră budistă veche Om Mani Padme Hum.

  1. Aruncă-l ca pe un cartof fierbinte

„Nu se poate încerca să renunți; trebuie doar să renunți” este asemenea sfatului lui Vidya Heisel: „Aruncă-l ca pe un cartof fierbinte”. În esență, acea poveste veche, care te reține de la a trăi în adevărul tău cel mai profund și în cea mai profundă pace, trebuie lăsată ca pe un cartof fierbinte.

Poți combina acest concept cu un exercițiu inspirat de asana. Ține un bloc yoga între genunchi lor în poziția podului în tensiune. În timp ce strângi blocul între genunchi, alege un sentiment vechi pe care de care nu te poți elibera și continuă să strângi genunchii. Astfel, poți simți cu adevărat acest gând sau emoție negativă. Când simți că nu mai poți, lasă blocul să cada dintre genunchi și alungă acel sentiment. Te vei simți eliberat.

  1. Idam Na Mama: „Aceasta nu este a mea”

Agnihotra este un foc dulce și simplu de vindecare din sistemul vechi Ayurveda. Luminează-l dimineața și seara și, cu adăugarea mantrei, ea ajută la purificarea a tot ceea ce nu este al tău. Începe prin a aprinde o lumânare, ascultând și recitând următoarea mantra vindecătoare:

  • Sooryaya swáahá,
  • Sooryáyaidam na mama
  • Prajápataye swáahá,
  • Prajápatayeidam na mama

Înțelesul acestei mantre este: „Soarelui îi ofer această ofrandă. Aceasta nu este a mea, este a ta”.

Te vei simți plin de recunoștință că ai lăsat în urmă viața plină de dezamăgire, resentimente și furie cu ajutorul acestor practici de eliberare.

Te invit la orele de yoga ce au loc joia la ora 18.00 pentru și mai multe practici spirituale. Accesează site-ul http://www.scoalaiubirii.ro/yoga și înscrie-te la ora.

 

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.