Luciana-Urtiga-13

Dacă ieri am scris despre boli și ce indicii ne pot da despre blocajele emoționale, astăzi ar fi frumos să vin și cu câteva soluții. În articolul de ieri am introdus mai multe noțiuni despre chakre, poți citi despre ele pe larg aici.

Chakrele noastre fiind în conexiune prin capacitatea lor de a recepționa și transmite energie din univers pot influența activitățile spirituale, mistice, emoționale, intelectuale, corporale și psihologice ale individului. Ele se află într-o continuă mișcare fie că dormim sau suntem trezi, iar această activitatea influențează procesele glandelor endocrine, de unde pleacă afecțiunile fizice, precum și acțiunile noastre. Atunci când una sau mai multe chakre sunt în dizarmonie corpul nostru începe să se îmbolnăvească, ele influențează procesele emoționale și fizice și apoi afecțiunea se manifestă în comportament sau prin activități, iar glandele endocrine asociate cu chakra respectivă va influența la rândul ei funcționalitatea organelor.

La nivel general, cele mai mari dezechilibre ale chakrelor provin din traume vechi și emoții blocate. Nivelul celular al corpului este influențat de toxine care au fost stocate în subconștient. De aceea este important să ne confruntăm de fiecare dată cu emoțiile pe care le experimentăm.

Pentru a armoniza chakrele există numeroase tehnici, fiecare își poate alege ceea ce simte că îl ajută. Poți apela de terapie prin culori, aromoterapie, Reiki, vindecarea cu ajutorul cristalelor, yoga, alimentație, muzica, meditație.

Citeam ieri despre un studiu care arată că yoga poate face la fel de mult bine pentru inimă precum activitățile cardio. Acest studiu din 2014 realizat de Națiunile Unite arată că yoga poate contribui la sănătatea inimii la fel de bine ca și antrenamentele aerobice, cum este cycling-ul sau alergarea. Studiul e bazat pe 37 de teste clinice, cara arată că exercițiile de respirație și posturile scad tensiunea, colesterolul, bătăile inimii și alți factori de risc cardiovascular, la fel ca și exercițiile aerobe.

În ceea ce privește alimentație poți ține cont de următoarele indicații:

– chakra rădăcină: alimente bogate în proteine, condimente picante și rădăcinoase

– chakra sacrală: nuci, vanilie, scorțioșoară, fructe dulci și semințe (susan mai ales)

– chakra plexului solar: pâine, cereale, paste, iaurt, produse lactate și picante

– chakra inimii: legume verzi cu multe frunze, ceai verde

– chakra gâtului: multă apă, suc din fructe, fructe cum sunt piersicile și merele

– al treilea ochi: suc de struguri, struguri, afine

– chakra coroanei: aici se lucrează pe detoxifiere prin plante.

Atunci când stimulăm chakrele ne influențăm direct sănătatea. Devenim mai receptivi și ne punem în rezonanță cu elementele fizice și metafizice din univers.

De aceea spunem că în primul rând la Școala Iubirii vrem să oferim sănătate. Pentru că tot ce face duce spre un echilibru al corpului subtil, al centrilor energetici, iar ei odată sănătoși se manifestă la fel și în exterior.

Foto: Luciana Urtiga

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.