arctic-6

„Dharma” este un cuvânt sanscrit care se traduce literal „direcția corectă”, „îndatorire legitimă” sau „trai cinstit”. Dar conceptul de Dharma are o semnificație mult mai profundă decât traducerea directă. În esență, Dharma înseamnă scopul tău în viață. Dharma ta este adevărata ta chemare – ce ești pus aici să faci.

Texte antice descriu Dharma yoga ca o înțelepciune interioară sau o orientare cosmică care guvernează nu numai pe noi ca indivizi, ci întregul Univers în sine! Deci, cum îți găsești – și apoi urmezi – Dharma ta interioară?

Abstract ca și conceptul Dharmei, există modalități de a asculta propria voce interioară a acesteia. Dacă o poți identifica pe aceasta mai presus de toate celelalte voci din jurul tău – culturii tale, conștiinței tale, a așteptărilor societății, precum și de credințe transmise de-a lungul generațiilor.

Putem să o pierdem cu ușurință în haosul tuturor acestor voci, dar odată ce o putem accesa și devenim sensibili la ea, Dharma noastră acționează ca o lumină de ghidare. Și odată ce am devenit conștienți de scopul nostru adevărat, putem păși în puterea noastră deplină.

Aici sunt cinci moduri de reglaj în vocea unică a dharmei care te va ghida spre descoperirea sinelui superior

  1. Traseul bucuriei

Urmează traseul bucuriei, pentru că te va duce direct la dharma ta. Aș putea spune că bucuria este cel mai simplu mod de a găsi  vocea de ghidare interioară și de a-ți urma Dharma.

Ce te face plin de bucurie? Ce face ca inima ta să cânte? Ce face să strălucească sufletul tău? Fie că este vorba de natură, de artă sau poezie, ghidează-te după bucuri. Dacă urmezi acele lucruri care te umple cu bucurie, vei găsi scopul interior. Așa cum se spune: „Urmează-ți fericirea- te va duce mereu acasă”.

  1. Calea sincronicității

Sincronicitatea se întâmplă atunci când o serie de evenimente te ghidează spre pasul următor. Este un fenomen pe care Universul îl folosește pentru a ne arăta că suntem pe drumul cel bun și pentru a neghida următorii pași. Când îți poți asculta vocea de ghidare interioară, aceasta va ilumina aceste sincronicități.

Fii atent la orice evenimente sincronicesau alte evenimente care apar în viața ta și urmează-le indiciile. Cu cât vei deveni mai conștient de sincronicitățile din viața ta, cu atât mai ușor va fi să le recunoști și să le înțelegi.

  1. Autostrada abandonării

Fiind capabil de a da drumul lucrurilor, oamenilor, credințelor și comportamentelor care nu servesc scopului tău, ar putea fi cel mai puternic, dar, de asemenea, cel mai important pas de a găsi Dharma.

Atunci când nu le lăsăm să plece, suntem trași în jos de acestea. Pentru că atunci când o ușă se închide, o alta se deschide. . .

  1. Calea practicii

Pașii de mai sus reprezintă metodele ideale pentru a găsi vocea interioară care te ghidează spre Dharma. Dar nu se termină aici!  Odată ce ai găsit acest motiv, trebuie să îl asculți și să îl urmezi prin practicarea în mod regulat.

Orice practică care duce la dharma ta – indiferent dacă este vorba de yoga și meditație sau natură şi artă, toate reprezintă un ritual care trebuie inclus în viața de zi cu zi. Cu cât practici mai mult, cu cât te apropii de scopul sufletului tău!

  1. Modalitatea de a fi

Paradoxal la etapa de mai sus, în care practica poate însemna o acțiune, este la fel de importantă și non-acțiunea – a nu face nimic – și de a fi pur și simplu.

Dacă ai posibilitatea să îndepărtezi telefonul, facebook-ul și e-mail-ul, acordă timp mai mult pentru „a fi” în viața ta –mergi la o plimbare în fiecare zi sau fă o escapadă singur o dată pe lună – vei găsi oportunități de finalitate în alinierea cu ciclurile naturii, în energia universului, dar și în centrul ființei tale.

Lansează-te prin accesarea vocii de ghidare din interiorul tău. Noi toți o posedăm – este pur și simplu o chestiune de a recunoaște și de a deveni sensibili la ea. Prin această voce de ghidare, putem începe să găsim adevăratul noastru scop în viață – dharma noastră.

Atunci când fiecarepoate practica ajutați de bucuriile noastre, talentele și cadourile pentru a ne exprima în cel mai bun mod posibil, pentru a îndeplini scopul nostru potențial, vom crea și vom trăi într-o societate plină de ființe dharmice. Aceasta propozitie nu are sens. Reformuleaz-o. Astfel, vom ajuta la crearea unei planete mai conștiente – ceva ce omenirea are nevoie acum mai mult decât oricând.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.