meridian1-728x400

Știința are obiceiul de a desconsidera de multe ori tot ceea ce nu poate fi văzut sau simțit, iar până acum punctele energetice (meridionale) din corp erau considerate drept SF. Dar doar pentru că nu putem vedea cu ochii deschiși anumite lucruri, nu înseamnă că nu ele nu există. Nikola Tesla spunea că „în ziua în care știința va începe să studieze fenomenele non fizice, atunci va face mai multe progrese într-o decadă, decât în secole de existență”. Așa că în ultimii ani putem spune că descoperirile nu au fost deloc puține și că s-a începutul și studiul elementelor nonmateriale. Iar cel mai bun exemplu în acest sens este domeniul sănătății, unde numeroase publicații au publicat studii despre importanța conexiunii minte-corp și cum gândurile, emoțiile, sentimentele și percepțiile influențează mediul în care trăim și cum totul se conectează și la nivel de sănătătate și la sistemul imunitar.

Comunitatea medicală să zicem că nu e încă pregătite să aprobe întru totul terapiile ce au la bază asemenea concepte, care de fapt există de mii de ani în diferite culturi. Acupunctura, tratamentul ce presupune manipularea sistemului de meridiane umane pentru a vindeca corpul, funcționează din timpuri străvechi și totuși știința nu poate încă explica cum. Acesta este doar un exemplu. Conform medicinii occidentale, niciun sistem de meridiane nu are un fundament la nivel anatomic. Însă un studiu aduce o nouă perspectivă asupra acestora și spune că:

„La începutul anlor ’60, exista o singură ipoteză pentru a explica baza anatomică a meridianelor. Folosind diferite abordări experimentale pe parcursul a 10 ani, numărul lucrărilor științifice care raportau descoperirea meridianelor a tot crescut. Știința morfologică este pusă la încercare pentru a oferi o nouă teorie biomedicală care să expice existența unui nou sistem pe care l-au denumit: sistemul primo vascular”.

Acest sistem include conexiuni între țesuturi la nivel inter și intramuscular care s-au dovedit a coincide cu punctele folosite în acupunctură (sursa). Alți oameni de știință coreeni au conchis că sistemul primo-vascular este de fapt o componentă fizică a sistemului de meridiane din acupunctură. Și ei au sugerat că acest sistem este implicat în transportul energiei și informației între biofotoni (câmpurile electromagnetice de lumină) și ADN. Ei au propus ca fundamentul anatomic pentru acest sistem și energie (cunoscută și drept „Qi”) este de fapt o undă electromagnetică care se află în strânsă legătură cu ADN-ul, care funcționează ca și o librărie de informații care se obțin din câmpurile electromagnetice din mediu.

Cercetătorii au injectat o substanță de contrast care a colorat meridianele, scoțând la iveală liniile dintre punctele pentru acupunctură. Astfel au descoperit că meridianele nu sunt legate de piele, ele sunt de fapt un sistem de canale prin care curge lichidul, lichid din care se formează celulele stem. În final au conchis că sistemul primo vascular comunică din punct de vedere electromagnetic cu mediul și joacă un rol esențial în procesele biologice, primind informații atât din interior, cât și din exterior.

„Sistemul primo vascular, care până acum a lipsit de pe harta anatomică poate explica numeroase mistere ale vieții. Substratul fizic pentru sistemul meridional este punctul lipsă care unește acum vechea cunoaștere din medicina chineză cu medicina modernă”.

Se pare că am ajuns într-un punct în care avem nevoie de o confirmare că aceste tehnici ce funcționează de mii de ani sunt demonstrate și științific și validate, iar toate acestea se datorează faptului că suntem extrem de mentali și avem nevoie să ne convingem mintea că o terapie funcționează, pentru ca intenția noastră să se manifeste și să provoace procesul de însănătoșire. Când de fapt lucrurile stau mult mai simplu, tot ce trebuie să facem este să conștientizăm perfecțiunea acestui univers, să fim deschiși în fața acestei energii și să căutăm să eliminăm blocajele acestor canale, să căutăm vindecarea din interior pentru a o dobândi în exterior.

Vă recomand cabinetul de masaj Tummo Reiki, acolo unde o să vedeți înșirate pe pereți imagine cu meridianele, pentru că Bogdan așa lucrează la nivelul acestor puncte.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.