Ianuarie este luna în care orice persoană își face lista de dorințe și rezoluții pentru noul an. Dar cum rămâne cu lucrurile pe care vrei să le lași în trecut și să te eliberezi de ele?

În yoga, întotdeauna se vorbește despre crearea spațiului în corp prin obținerea flexibilității și despre crearea spațiului în minte pentru noi moduri de a gândi și de a percepe lumea. Același lucru se întâmplă și când vrei să te detașezi de anumite lucruri din viața ta, vei crea spațiu pentru altele noi, mult mai benefice.

Dacă ești pregătit să te eliberezi, să creezi spațiu și să atargi în viața ta doar lucrurile pe care ți le dorești, atunci află în continuare care sunt aspectele de care trebuie să te îndepărtezi pentru un an productiv.

  1. Ceea ce gândesc alții despre tine

Gândește-te câtă energie ai economisi dacă nu te-ai mai stresa din cauza aceasta. Crezi că va mai conta opiniile celorlalte persoane despre tine peste câțiva ani? Cu siguranță, nu. Atunci, de ce te-ai îngrijora acum? Treci peste!

  1. Drama

Relațiile toxice, bârfele, comentariile răutăcioase din social media… există multe forme sub care se ascunde drama, însă, toate au aceleași efect: absorb energiile pozitive. Așa că, scapă de drama din viața ta cât mai repede!

  1. Să spui „da” când de fapt, ar trebui să spui „nu”

Mai sus am reliefat faptul că trebuie să renunți la anumite lucruri pentru a lăsa loc altora mult mai benefice. Exact despre acest lucru este vorba aici. Dacă răspunsul tău afrimativ nu îți aduce niciun câștig, indiferent de natura lui, atunci trebuie să renunți imediat la el.

  1. Îngrijorarea

A te îngrijora este ca și când ai insista ca ceva rău să se întâmple. Altfel spus, tu te-ai concentra pe aducerea mai multor lucruri negative în viața ta? Bineînțeles că nu. Așa că focusează-te pe aspetele pe care le vrei în viața ta și nu pe cele pe care nu le vrei.

  1. Auto-neglijarea

Ai grijă, în primul rând de tine, și mai apoi de orice altceva. Scapă de acest obicei care nu îți aduce prea multe beneficii. În schimb, atunci când îți acorzi mai multă atenție, te vei simți mult mai liniștită și fericită.

  1. Nerecunoștința

Nu te jena din a fi recunoscătoare asupra tuturor lucrurilor frumoase și magice  din viața ta de zi cu zi! Scapă de atitudinea aceasta negativistă pentru a trăi o viață împlinită!

  1. Standarde prea înalte

A avea standarde înalte este un lucru minunat, însă fii mai ingăduitoare cu tine. Ești om, este normal să faci greșeli și să ai nevoie câteodată de o pauză. Nu mai pune atât de multă presiune aspura propriei persoane! Cu cât te vei simți mai relaxat, cu atât vei putea realiza mai multe lucruri și te vei bucura de ele.

  1. Frica

Frica reprezintă unul dintre aspectele de care trebuie neapărat să scapi. Cu toții avem o frică, dar aceasta nu trebuie să ne oprească în loc. Depășește-ți fricile și încearcă! Dacă vei rămâne mereu în zona de confort, nu vei evolua. Însă, dacă îți propui să înfrunți lucrurile care te înspăimântă cel mai rău, atunci te vei dezvolta frumos și prosper.

  1. Dependența de ecrane

Orele întregi petrecute în fața televizorului sau navigarea necontrolată pe internet, îți vor afecta garantat sănătatea ochilor, nivelul de energie și chiar și satisfacția vieții. Cu toții o facem, dar moderația este esențială. Mai puțin timp în fața ecranelor și mai mult timp de calitate cu tine sau cu cineva pe care îl iubești îți va aduce mai multă pace și împlinire.

  1. Produsele toxice

Foarte multe dintre produsele pe care le folosim (șampoane, creme, lacuri de unghii) sau le consumăm conțin chimicale toxice. Încearcă să le eviți pe cât posibil, înlocuindu-le cu produse organice astfel încât să ai o viață cât mai sănătoasă.

Toate aceste schimbări încep cu un singur, dar foarte important pas: iubirea de sine. Când te prețuiești suficient de mult pentru a renunța la obiceiuri rele, oameni negativi și orice în viața ta care nu îți aduce bine, deja ai pus lucrurile în mișcare pentru un viitor mai bun.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.