Si anul acesta am ramas fidela acelorasi designeri preferati: Iris Serban, Rhea Costa si Natalia Vasiliev. Noi pe lista mea sunt Florina Ivascu si Fe[Male].

Credit foto: Horia Stan Photography for Lookool.

 

Natalia Vasiliev – Guell Sunset 2013/2014

Mi-a placut colectia, nu toata ce-i drept, insa inspiratia ei, Barcelona si parcul Guell, chiar este speciala. Culorile pastel, cum zice ea, sunt un dialog intre dens si vaporos, puternic si fragil, intre transparent si opac.

Femeia imaginata de Natalia Vasiliev pentru 2013- 2014 este o Gala moderna in care Dali se regaseste dispersat in fiecare celula iar ea penduleaza la nesfarsit intre dragostea trecatoare pentru Paris, marcat de Paul Elluard si iubirea ei eterna pentru suprarealism, pentru o Cataluna aspra si senzuala simultan. Intreaga colectie este vegheata, magistral, de un Gaudi mentor ce se regaseste in aproape fiecare piesa.

natalia vasiliev

natalia vasiliev

 

Iris Serban – Lights 

Imi place ca si-a creat un stil, isi pastreaza ruffles-urile care au consacrat-o, dar tot inoveaza, de fiecare data le pune in valoare altfel. De data aceasta principalul component este sacoul, care intra in contrast cu elemente romantice, florale, broderii cu aplicatii delicate, tull de matase, stofa lana, piele sau blana naturala si acopera volumetric parte superioara a corpului.

iris serban

\

Rhea Costa – Cruise 2014 

De data aceasta Rhea mi se pare ca a schimbat macazul, a luat-o pe un alt drum. Si atunci cand pentru o lunga perioada de timp inveti oamenii cu un stil, cand schimbi, ei se sperie. Cum spune ea, a folosit materiale si texturi versatile precum bumbacul, vascoza, matasea, pielea, tulle-ul, voalul, transformate in piese structurale, cu o puternica influenta arhitecturala, fiecare avand tiparul sau unic, modelat manual. 

Ce mi-a placut insa foarte mult la colectia Rhea sunt pantofii. Pantofii Cathias Edeline. Pe Cathias o stiu de ceva vreme, atunci cand am vazut pozele cu cea mai frumoasa nunta din lume, a lui Emm si Clau, doi tineri fotografi din Alba Iulia. Rochia miresei si pantofii sunt cele mai frumoase piese peste care am dat vreodata. Si mult timp de atunci am tot incercat sa aflu de unde erau pantofii. Apoi i-am descoperit pagina de facebook a lui Cathias, si asa cum mi se intampla in ultimul timp, de in viata mea apar numai oameni frumosi, acum cateva zile am si cunoscut-o la petrecerea Marie Claire. Atat de tanara si frumoasa si cu atat de mult talent… sunt putini oamenii acestia si merita apreciati pe deplin. Tot ce face Cathias puteti vedea aici.

rhea costa

 

Fe[Male] – Emotional Intelligence 

O alta surpriza placuta a fost colectia Fe[Male]. Mi-au placut aplicatiile, geometria, minimalismul, volumele. De asemenea, ideea perucilor si machiajul au facut din aceasta colectie un tot unitar, din cap si pana in picioare.

fe[male]

fe[male]

 

Florina Ivascu – ARHI COUTOURE 

O colectie diafana as putea spune, culori feminine, volume impresionante. Se regasesc nuante calde, „pastiche”, reflexii translucide create de conglomerate de margele, cristale și structuri de broderie artizanal lucrate din plastic.

florina ivascu

 

Nu voi scrie despre toate colectiile, ci doar despre acelea care mi-au atras atentia in mod special. Asteptam asadar urmatoarea editie Avanpremiere.

 

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.