Heart-of-Glass6-640x640

Când ne gândim la inimi frânte poate că vizionăm lacrimi, tristețe, pierderi și toate sentimentele negative care vin cu sine. Tindem însă să ignorăm că orice emoție ne afectează centri de forță, care la rândul lor creează blocaje care se manifestă prin afecțiuni la nivel fizic. Un nou studiu publicat în Jurnalul de Medicină New England arată că există consecințe devastatoare la nivelul inimii și că într-adevăr se poate muri din cauza unei inimi frânte, cunoscută și sub forma de cardiomiopatie pe bază de stres.

Studiul internațional este primul care examinează la scală largă această condiție, după ce acesta a fost publicat inițial de o echipă de cercetări din Japonia în 1990 sub numele de ”Cardiomiopatia Takotsubo” (numit după o cușcă pentru caracatiță care simbolizează schimbările în dimensiune ale inimii după un eveniment stresant).

Studiul a scos la iveală că 27.7% din 1750 participanți care au participat la experiment au avut probleme cu inima, iar 36% au dezvoltat această o afecțiune mai complicată în urma simptmelor fizice.

Această afecțiune a fost considerată benignă, însă ea chiar amenință viața”, a afirmat autorul studiului Dr. Jelena Ghadri de la Spitalul Universitar din Zurrich, Elveția. ”Este un sindrom acut în care inima cedează asociat cu mari rate de deces.”

Din cei 1750 de participanți testați 90% au fost fmei, deși afecțiunea a înregistrat o rată mai mare de deces în rândul bărbaților (13%) decât a femeilor.

Studiul a confirmat de asemenea că cei care sufereau de cardiomiopatie pe bază de stres aveau un istoric medical de probleme neurologice și psihologice, precum și alte probleme la nivelul inimii.

Sindromul Inimii Frânte este de foarte multe ori greșit diagnosticat drept atac de cord deoarece multe din simptome și rezultate ale analizelor sunt similare. Mai mult, conform Asociației Americane a Inimii, testele arată schimbări dramatice în ritmul cardiac și substanțele din sânge care sunt asemănătoare ca în cazul unui atac de cord. Cu toate acestea, spre deosebire de atacul de cord, nu există o dovadă a unor artere blocate prin care sângele nu mai poate circula.

De aceea este foarte important să aveți grijă și de corpul vostru spiritual și nu doar de cel fizic. Așa cum spun mereu, dacă ne găsim timp 30 de minute pe zi să alergăm sau să mergem la sală, am putea la fel de bine să mai găsim 30 de minute pentru yoga sau meditație. Pentru că în final, avantajul efectiv pe care îl aveți în urma exercițiilor spirituale este sănătatea.

Vă așteptăm la Școala Iubirii în fiecare joi de la 19.30 pentru o 90 de minute de yoga și exerciții spirituale care vă pot îmbunătăți starea de psihic și sănătate.

Sursă foto: ansamblul unei inimi create din sticlă de Gary Farlow

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.