Am gasit zilele trecute o imagine care m-a facut sa zambesc. In ultima perioada am pinuit foarte multe citate, imi dau seama ca imi trezesc ganduri in mine, pe care altfel nu le-as fi perceput.

Acea imagine oferea 12 propozitii prin care poti sa iti dai seama ca viata ta incepe sa se schimbe (sau daca vrei sa se schimbe poti incerca sa aplici aceste idei). Asta pentru ca tot merg bine la trafic articolele cu „X” solutii pentru a obtine „Y” J (sunt ironica cu privire la ce am scris aici referitor la astfel de posturi).

Sa incepem. Iti vei da seama ca viata ta a inceput sa se schimbe daca:

1. Experimentezi o tendinta crescuta in a lasa lucrurile sa se petreaca, mai degreaba decat a le determina tu sa se intample.

Abandonul in fata vietii este poate cel mai important lucru pe care il putem face pentru noi. A lasa lucrurile sa curga precum valurile marii si a pluti pe coama lor inseamna a te scalda in fericire, pentru ca numai atunci miracolele vor incepe sa vina catre tine. Atunci cand te detasezi. De tot si de toate. Si incepi sa traiesti fiecare moment al prezentului. Universul iti ofera mereu exact acel lucru de care ai nevoie si pe care il meriti, degeaba vei incerca sa determini lucrurile sa se petreaca in alt mod decat asa cum trebuie. Nu vei face decat sa folosesti energie in van, pe care ai fi putut utiliza-o altfel. Iubind, de exemplu J

2. Ai momente in care te surprinzi din ce in ce mai des cu zambetul pe buze.

Zambetul este insemnul fericirii, al pacii interioare, al echilibrului. Zambetul sincer este starea naturala a sufletului, el nu cunoaste conceptul tristetii, supararii, angoasei, fricii, furiei, urii. Sufletul este mereu vesel, bucuros, innoata in fericire si in iubire. Noi impreuna cu mintea si gandurile noastre suntem singurii care nu-l lasam sa se manifeste in adevarata sa splendoare.

3. Traiesti sentimentul ca esti din ce in ce mai conectat cu natura si cu oamenii din jurul tau.

Despre acest subiect am scris mai mult aici. Am citit la un moment dat o poveste despre facerea lumii – valul Maiei, o istorisire indiana cred (am cautat pe net, dar nu imi apare nimic in google despre acest subiect). Aceasta poveste spunea cum Dumnezeu s-a imprastiat in mii de bucatele atunci cand a creat universul, bucatele care se afla in tot ce exista in lumea aceasta. Practic fiecare din noi avem o bucatica din Dumnezeu in interiorul nostru si fiecare suntem interconectati unii cu ceilalti. Apoi a creat farmecul vietii – a aruncat valul Maiei peste ochii nostri, astfel incat fiecare din noi sa privim ceea ce este in afara drept realitate, iar viata sa devina o cautare asidua a acelei parti din Dumnezeu care se afla in noi. Pana la urma acesta este si scopul vietii – cautarea Dumnezeului din noi si manifestarea in realitate.

4. Experimentezi momente frecvente in care esti recunoscator si ii apreciezi pe cei din jurul tau.

Este natural sa incepem sa devenim recunoscatori atunci cand ne trezim spiritual. Ne suntem recunoscatori noua de fapt. Ne apreciem pe noi de fapt. Ceilalti sunt fatetele noastre. Iubirea determina bunatatea, aprecierea, recunoasterea, vorbele frumoase pentru ceilalti, adica pentru noi.

5. Actionezi mai degraba spontan, si nu pe baza fricilor provenite din experientele trecute.

Atunci cand traiesti in prezent actionezi pe baza emotiilor, intuitiei. Trecutul ramane in trecut. Atunci cand esti prezent te conectezi la intreaga energie a universului si simti exact ceea ce ar trebui sa faci. Fara explicatii. Pur si simplu simti. Frica este aferenta trecutului si viitorului, in prezent simtim doar bucurie. Asa ca traieste prezentul mai mult J

6. Ai o abilitate de nedescris in a te bucura de fiecare moment.

Ce spuneam mai sus, prezentul determina bucuria, este nevoie doar sa ne oprim, sa punem sirul interminabil de ganduri pe pauza, sa inspiram, sa simtim, iar apoi sa expiram si sa simtim cum fericirea incepe sa curga precum o fantana arteziana din sufletul nostru si sa ne umple fiinta cu un inexplicabil sentiment de bine.

7. Iti pierzi abilitatea de a te ingrijora.

Este si normal, pentru ca traiesti acum, nu inainte sau dupa. In prezent nu avem motive de ingrijorare. In prezent doar suntem.

8. Iti pierzi interesul de a mai genera sau intretine conflicte.

Gandurile bune atrag ganduri bune. Conflictele sunt intretinute doar de gandurile rele pe care le ducem spre o anumita situatie sau persoana. Creaza-ti un mindset pozitiv si ti se vor intampla numai lucruri frumoase. Insista, pentru ca la inceput toata karma negativa acumulata de-a lungul zecilor de ani in care ai gandit lucruri urate va continua sa se manifeste. Dar ai incredere. Vei reusi.

9. Iti pierzi interesul in a mai interpreta actiunile altora.

Pentru ca nu mai pui atat de mult pret pe ceea ce este in afara ta, ci mai degraba pe ceea ce este in interiorul tau. Esti constient ca realitatea este doar o punere in scena a universului tau, iar actiunile celorlalti sunt de fapt raspunsuri la ceea ce se afla in tine. Observi cum drama, etichetele, fatarnicia, ambalajul nu merita risipa de energia. Sunt lucruri mult mai importante in care merita sa investesti energia.

10. Iti pierzi interesul in a-i mai judeca pe ceilalti.

A-i judeca pe altii inseamna a te judeca pe tine. De ce ai vrea sa-ti faci rau? Dorinta de a-i judeca pe altii izvoreste dintr-un dezechilibru al tau. Atat timp cat tu esti impacat cu tine, de ce ai simti nevoia sa-i critici pe altii? La fel ca la punctul 9, vorbim despre risipa de energie.

11. Iti pierzi interesul in a te judeca pe tine insuti.

Pentru ca stii ca in final nu exista nimeni care sa te judece nici macar pe tine. Cand vei constientiza acest lucru, vei simti cum prinzi aripi, te eliberezi si zbori in neant. Nu se poate descrie in cuvinte. Cuvintele sunt doar etichete. Inchide ochii si simte. Iti vei da seama ce spun.

12. Castigi abilitatea de a iubi fara a astepta nimic in schimb.

Pentru ca tot spun, universul e iubire, noi suntem iubire, iar iubirea universala, profunda si spirituala, nu are nevoie de nimic. Decat de iubire. Iar noi suntem iubire. Simte iubire. E cel mai frumos lucru pe care il poti face pentru tine.

Si o melodie frumoasa, sa ne binedispunem 🙂

O zi minunata. Plina de iubire.

 

 

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.