1200x672-mio-wk39-rh-best-yoga-books-to-read_1200x672_acf_cropped

Dacă eşti în căutare de inspiraţie sau doar vrei să afli răspunsurile pentru marile întrebări ale vieţii, aceste 15 documentare te vor ajuta.

1. Awake:The life of Yogananda

Este o biografie a vieţii lui Paramahansa Yogananda, cel care a adus yoga şi meditaţia în vest, în jurul anilor 1920, prin cartea sa Autobiografia unui yoghin.

2. Kumare

Un documentar despre un bărbat care se preface a fi un guru indian înţelept şi adună mulţi adepţi în Arizona, doar pentru a vedea cât de uşor sunt oamenii de păcălit. În acest proces, el învaţă mai multe lucruri despre sine.

3. Breath of the gods- A journey to the origins of modern yoga

O privire de ansamblu asupra originilor practicilor de yoga, filmată de B. K. S. Iyengar, Pattabhi Jois şi T. Krishnamacharya.

4. Yoga unveiled

Dezvăluie cum a început yoga, trecerea ei către vest, clasificarea ei şi povestea vieţilor a mai mulţi profesori.

5. In pursuit of silence

Un documentar superb despre linişte, lipsa ei, modul prin care poţi să o dobândeşti şi felul în care ne ajută această stare de linişte.

6. Naked in ashes

Filmat în India, documentarul urmăreşte călătoria unui yoghin pe munţii Himalaya. O explorare a ceremoniilor antice este abundentă.

7. Enlighten up- A skeptic journey into the world of yoga

Un journalist încearcă yoga pentru prima dată şi merge în jurul lumii pentru a învăţa mai multe de la marile nume de profesori din acest domeniu.

8. The power of the heart

Cuprinde interviuri cu Paulo Coelho, Maya Angelou, Deepak Chopra, Isabel Allende şi Eckart Tolle şi arată puterea şi înţelepciunea inimii.

9. The connection

Vorbeşte despre conexiunea dintre minte, corp şi sănătate şi include interviuri cu oameni ca Dr. Herbert Benson sau Jon Kabat-Zinn.

10&11. What the bleep do we do know şi What the bleep down the rabbit hole

Atunci când ştiinţa şi spiritualitatea se întâlnesc. Cercetări din ştiinţă, cunoaştere, realitate şi aşa mai departe.

12. Women of Bhakti

O privire asupra susţinătoarelor bhakti yoga din trecut şi din epoca modernă. Filmat în India şi America, documentarul redă o înţelegere a tradiţiei bhakti şi cum se integrează  aceasta în cultura modernă.

13.  How to cook your life

Un documentar despre starea zen şi despre gătit. Este urmărit în prim plan masterul şi bucătarul Edward Espe Brown, în timp ce vorbeşte despre viaţă, mâncare şi conştient.

14.  I am

Regizat de directorul de comedie de la Hollywood, Tom Shadyac, după ce s-a recuperat după un accident serios de ciclism. Filmul pune două întrebări importante: Ce este în neregulă cu lumea şi ce putem face pentru a o face mai bună?

15.   Yoga women

Interviuri intime cu câteva profesoare de yoga cunoscute la nivel global, printre care: Seane Corn, Sharon Gannon, Shiva Rea, Angela Farmer.

Acum te poți întoarce la sesiunile de yoga! Yoga și meditația te ajută să rămâi în echilibru cu tine și să găsești cea mai potrivită rezolvare pentru problemele tale. ȘcoalaIubirii.ro te așteaptă cu sfaturi și secrete, în sesiunile de yoga sau reiki de luni, miercuri și vineri de la 19.30.

Între 19-21 mai organizăm o tabără de meditație în tăcere – Silence Retreat, în mijlocul pădurii, la doar 30 de minute de București. Află mai multe pe site.15 documentarii despre yoga

Dacă eşti în căutare de inspiraţie sau doar vrei să vezi răspunsurile pentru marile întrebări ale vieţii, aceste 15 documentarii te vor ajuta.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.