p03xsw49

În funcţie de concepţiile personale cu privire la teroriile existente, universul nostru este fie infinit, fie într-o continuă expansiune sau e format chiar dintr-un număr infinit de universuri. Indiferent în care dintre aceste teorii credeţi, universul este un element astronomic imens, complex şi frumos.

Pentru cercetătorii ştiinţifici care îşi dedică viaţa în a încerca să găsească răspunsuri pentru cele mai profunde ghicitori ale vieţii, studiul universului relevă descoperiri în fiecare zi. Cei mai mulţi dintre noi au auzit deja că lumina de la stele vine la noi din trecut şi că Jupiter este cea mai mare planetă din sistemul nostru solar. Pentru a vă oferi informaţii noi, în această listă am compilat 8 fapte uimitoare despre univers care nu sunt cunoscute în mod obişnuit.

Soarele are nevoie de 225 de milioane de ani pentru a orbita în jurul galaxiei 

Când te gândeşti la sistemul nostru solar, îţi trec prin minte planetele care orbitează în jurul soarelui, ce există ca un punct fix. Cu toate acestea, soarele se roteşte de fapt în jurul Căii Lactee. Pentru a completa un circuit complet al galaxiei, acestuia îi sunt necesari milioane de ani, ceea ce înseamnă ca dinozaurii abia începuseră să evolueze ultima dată când soarele se afla în poziţia sa actuală.

Zilele planeteii Venus sunt mai lungi decât anii săi 

Cu toate că “logica Pământului” face acest fapt să sune a paradox, nu este! Venus se roteşte atât de încet în jurul axei sale (de asemenea, este singura planetă care se roteşte în sensul acelor de ceas), încât o rotaţie completă durează 243 zile, cu 19 zile mai mult decât perioada de care are nevoie pentru a orbita în jurul soarelui.

La întoarcerea pe Pământ, cei din echipajul Apollo 11 au intrat în carantină 

Neil Armstrong s-a întors erou datorită faptului că a fost pe Lună, dar acest titlu nu a fost o piedică pentru el, nici pentru ceilalţi, în a petrece 3 săptămâni izolate, pentru combaterea eventualilor viruşi. Aceasta este de fapt o cerinţă legală pentru astronauţi care au vizitat alte corpuri cereşti, impusă de Legea Expunerii Extraterestre.

Cel mai indepărtat obiect creat de om este Voyager 1 

Până la momentul actual, singurul obiect creat de om pentru a intra în spaţiul interstelar este Voyager 1, care a fost trimis în spaţiu de către NASA, în 1977. Maşinăria purta cu ea mesaje de pace pentru eventuala viaţa extraterestră pe care ar fi putut să o găsească şi muzică pentru aproape orice cultură din lume.

O lingură de o stea neutronică cântăreşte aproximativ un miliard de tone 

Stelele neutronice sunt obiecte fizice fascinante. Ele se rotesc într-un ritm mare şi sunt incredibil de dense. Densitatea lor a fost calculată de către oamenii de ştiinţă, care cred că doar o lingură plină cu materialul unei astfel de stele cântăreşte de 900 de ori mai mult decât piramidele.

Există 400 de miliarde de stele în galaxia noastră 

Privind cerul noaptea (atât cât ne permit poluarea luminii aglomeraraea norilor să vedem), putem observa cu toţii că spaţiul este plin cu stele. Noile cercetări au estimat că în galaxia noastră există aproximativ 400 de miliarde de stele. E bine de ştiut, în cazul în care nu vă simţiţi mici deja!

Steaua Nordului nu va mai fi aceeaşi 

Steaua care a ghidat expediţii ale omenirii timp de mii de ani se va schimba – dar acest lucru nu se va întâmpla prea curând. Din cauza clătinării naturale în jurul orbitei, poziţionarea polilor faţă de stele nu va mai fi aceeaşi. În prezent, Steaua Nordului este Polaris, dar începând cu anul 13727, aceasta va fi Vega. Nu va fi prima dată însă când Vega va primi statut de Steaua Nordului, pentru că, în 12000 i.Hr., când primii oameni s-au stabilit în America de Nord şi America Centrală, aceasta a fost steaua care i-a condus în călătoriile lor.

Creierul uman este cel mai complex obiect din univers 

Pe măsură ce oamenii de ştiinţă continua să înţeleagă complexitatea universului, acestora le este din ce în ce mai uşor să se simtă mici în fața imensităţii dezvăluite. Cu toate acestea, în ciuda a tot ceea ce au descoperit până în prezent, nu există niciun obiect din univers, care să se apropie de complexitatea extraordinară a creierului uman. Cu peste 100 de miliarde de neuroni activi un cvadrilion (adică 15 zerouri) de conexiuni, avem în interiorul craniului nostru cel mai fascinant lucru descoperit vreodată. Creierul este cel care generează curiozitatea noastră profundă şi fascinaţia fără limite cu privire la univers şi la sensul vieţii.

Aflând toate aceste lucruri, precum şi multe alte curiozităţi, în fiecare zi, ne dăm seama că şi existenţa multitudinii de informaţii actuale este un lucru formidabil. Putem spune acelaşi lucru şi despre capabilitatea noastră de a le asimila!

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.