photography-kristin-smith-11

Viața e o scenă, și toți oamenii sunt actori; au intrările și ieșirile lor, iar un on joacă multe roluri de-a lungul vieții, așa spunea William Shakespeare. De la el încoace vedem adevărul ascuns ce stă la baza societății, ego-urile și iluzia sinelui ce ne modelează percepția realității.

Filozoful Alan Watts își învăța studenții că atunci când ne naștem noi nu diferențiem între lumea externă și internă, iar pe măsură ce creștem ajungem să discernem ce este eu și ce este tu. Acesta este adevărul în a înțelege dualitatea egoului; fără tine nu poate exista un sine și dacă eu n-aș exista, nu ai putea exista nici tu, pentru că nu ar avea cine să te perceapă.

Plecând de la această ipoteză putem să ne dăm seamă că purtăm măști și fiecare dintre noi joacă pe marea scenă ce se numește viață. Felul în care fiecare ne descriem este măsurat prin percepția altuia, iar atunci când începe să ne pese de percepțiile altora și ceea ce cred despre noi începem să ne implicăm emoțional. Devii subiectul judecății și îți iei rolul în serios. În acel moment de fapt te pierzi în rol și astfel începe jocul de-a fața-scunselea.

Iar atunci când dăm jos masca rămânem cu gândurile și percepția. Și ne putem întreba: Cine sunt eu? Ești tu doar rolul pe care ți l-ai asumat în societate? Te consideri gânditorul propriilor gânduri? Ești tu cel care se află în spatele fiecărei emoții și fiecărui gând care îți vine în minte? Cine ești tu?

Îngăduie-ți timp pentru această întrebare. Când vei conștientiza că și tu gânditorul, care consideră că ești tu, este de fapt tot un gând, vei ajunge la concluzia că nu, nu ești gânditorul din spatele gândurilor. Și atunci ce este în spatele gândurilor? O ființă, un nimic, poate un observator?

Călătoria spre centrul ființei este ca și cum ai încerca să prinzi aerul din palmă. Vei rămâne cu nimic. Există un poem zen care vorbește despre nimic, despre vid:

”Nu poți nici să-l prinzi, dar nici să scapi de el. Îl ai doar atunci când nu poți să-l ai. Când vorbești este tăcere, când ești tăcut vorbește. Nu există metodă, toate metodele sunt trucuri care-ți întăresc ego-ul”.

Frumos, nu?

În practica spirituală se consideră că energia urmează mintea și astfel fiecare gând crează un câmp electromagnetic care se propagă în univers și creează la rândul său propriul nostru univers. Iar universul apare acum dovedit că este mental, imaterial și spiritual. Adică este o matrice a minții. Gândurile ne creează într-adevăr existența, aducând o finalitate în lumea materială, adică fiecare obiect, inclusiv scaunul pe care stai, locuința în care te afli și chiar și corpul tău sunt construite din particule de energie ținute laolaltă de energia formei.

Aceste particule vibrează pe diferite niveluri de frecvență și s-a dovedit că 99.99% reprezintă spațiu, dar viteza cu care ele dispar și apar este atât de mare încât noi percepem ca fiind stabil. Așa că în realitate dacă tu crezi că stai p o canapea și te uiți la tv de fapt ai creat doar o percepție.

Aceasta este adevărata putere a minții.

Așa că încă o dată te întreb. În pofida informațiilor științifice, învățăturilor strămoșilor noștri, întrebarea la care trebuie să-ți răspunzi este aceeași: Cine ești tu?

Conștiința eternă se regăsește în fiecare dintre noi. Pe măsură ce ne acordăm pe această vibrație, o să ne putem da seama că nu suntem simple păpuși care trebuie să îndure tot ceea ce ne aruncă viața. Așa că în momentul în care ne hotărâm că jocul de-a fața-scunselea trebuie să ia sfârșit, vor renunța să ne mai considerăm victime, atunci ne putem răspunde la acea întrebare.

Pentru că am plecat de la Alan Watts iată cum spunea: ”Ceea ce faci este ceea ce face întregul univers, în locul pe care tu-l numești aici și acum. Tu ești ceea ce face întregul univers așa cum un val este ceea ce face întregul ocean”.

Noi nu suntem făcuți să dansăm pe un cântec interpretat de viață. Noi nu suntem nici măcar dansatori. Noi suntem dansul în sine. Noi ne creăm fiecare moment al existenței prin puterea gândului și ne putem manifesta ceea ce ne dorim. Suntem creatorii propriei noastre vieți și pe măsură ce ne expansionăm conștiința și ne creștem vibrația, devenim creatori. În fiecare moment noi creăm. Însă această manifestare nu este una a lucrurilor fizice și lumești, acestea vin odată cu manifestarea iubirii, compasiunii, altruismului, răbdării. Și pentru asta vă invit să vizionați 5 minute un fragment dintr-un interviu cu Neale Walsh, autorul trilogiei Conversații cu Dumnezeu. Mașina frumoasă, casa de vis, partenerul perfect, toate acestea vin la machet și se manifestă atunci când noi am manifestat deja iubirea.

Data viitoare o sa vă arăt un joc interesant prin care să demonstrați fiecare că ce am spus mai sus nu-s baliverne. Un joc la finalul căruia să afli cine ești 🙂

Sursă foto: Kristin Smith

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.