yoga-asanas-15

Yoga continuă să evolueze, așa că odată cu ea se schimba şi concepțiile cu privire la această practică. Vestea bună este că yoga s-a răspândește la pas rapid chiar și la noi, însă vestea proastă este că toate informațiile greșite care apar precum telefonul fără fir reprezintă adevărate obstacole pentru unii practicanți, care altfel ar putea iubi cu adevărat această practică.

Iată câteva dintre miturile despre yoga

Mitul 1: Nu ești suficient de flexibil pentru a face yoga.

Acesta este mitul meu favorit pe care l-am auzit de multe ori. A spune că eşti prea rigid pentru a face yoga este ca şi cum ai spune că eşti prea bolnav pentru a merge la doctor. Rigiditatea duce la o mulțime de dureri. Nu spun că va fi ușor, dar pot promite o gamă întreagă de mişcări sănătoase pentru întregul corp, care vor reduce durerile și oboseală. Doar trebuie să ai simțul umorului bine dezvoltat. Și nu uita, în final flexibilitatea sau poziția în sine nu e cel mai important aspect, ci conștientizarea de după.

Mitul 2: Ai nevoie de un anumit regim alimentar, un anumit tip de corp, o anumită ţinuta.

Nu, deloc. Yoga se poate practica indiferent de aceste criterii care reprezintă un alt mit. Criteriile secundare de yoga ar putea fi mai degrabă starea fizică, sănătatea mintală și bunăstarea, dar te asigur că este necesar să se înceapă această practică oricum. Cel mai bun lucru despre yoga este că poți veni așa cum eşti, fiind o practică tratată într-un mod foarte generos.

Mitul 3: Yoga înseamnă religie.

Yoga nu este o religie. Yoga este o filozofie. Unii oameni practica yoga în mod religios? Da, dar nu există nici o dogmă sau un sistem de credință necesară în yoga. Filozofia are rolul de a te angaja în sesiuni de întrebări importante, pentru a câștiga înțelegere și pentru a face propriile alegeri în cunoștință de cauză.

Mitul 4: Yoga este doar pentru relaxare.

Yoga este o cale de opt ori intensă decât altele, care necesită de fapt un efort destul de disciplinat. Este foarte eficientă pentru relaxare și reducere a stresului, acestea fiind efecte minunate ale unei practici de concentrare chiar dacă aceasta este asana, pranayama (respirație) sau meditație.

Mitul 5: Yoga este doar pentru femei.

Există foarte multe persoane de sex masculin care practică yoga. Yoga creează flexibilitate, rezistență, construiește și rafinează capacitatea de concentrare. Exista exemple clare de sportivi, superstaruri de sex masculin, cum ar fi Shaquille O’Neal, LeBron James, Ray Lewis, Victor Cruz şi Kevin Love care practică yoga datorită beneficiilor sale.

Mitul 6: Sunt prea ocupat pentru a face yoga.

Din nou se aplică analogia – sunt prea bolnav ca să merg la doctor – care se potriveşte foarte bine şi în acest caz. În prezent, poţi practica yoga de calitate online cu ajutorul filmuleţelor care variază de la 15 la 90 de minute. Poţi face yoga în confortul casei tale prin cursuri online (noi chiar avem pe homepage o grămadă de filmulețe pe care le poți urmări). Adaugă yoga că practica eficientă pentru a combina: fitness-ul cu eliberarea de stres printr-o concentrare într-o singură sesiune. Încerca sesiune de doar 20 de minute pe zi și vei aprecia randamentul investiției respective.

Mitul 7: Nu sunt suficient de tânăr pentru a face yoga.

Știu o mulțime de oameni care au început să practice yoga la 50 sau peste 60 de ani, nu este doar o alegere excelentă pentru sănătate, dar oferă, de asemenea, comunitate și beneficii sociale pozitive. Eşti poate la fel de bătrân ca şi gândurile tale, iar yoga poate afecta aceste două elemente într-un mod pozitiv, aşa că mergi la sesiuni de yoga şi simte-te bine.

Mitul 8: Sunt rănit – eu nu pot face yoga.

Dimpotrivă. Sunt multe persoane care vin la yoga, în timp ce acestea sunt în convalescență după un traumatism. Cei care încearcă mai întâi yoga ca un mijloc de dezintoxicare, de obicei, rămân fideli acestei practici, deoarece nu numai că ajută la vindecare, dar poate ajuta, de asemenea, la prevenirea unor probleme pe viitor.

Yoga cu Școala Iubirii

În fiecare miercuri și joi te aștept la yoga de la 19.30 la Yucca Wellness Center și Veg Studio. Clasele durează o oră, iar la ultima dintre ele chiar am avut suport muzical live de vioară din partea Elenei Stoica. Vezi și tu transmisiunea live mai jos.

Foto: Andreea Crăciun (www.andie.ro)

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.