Rutina de dimineața este benefică din atât de multe motive, și aici nu mă refer doar la apăsarea butonului snooze de trei ori consecutiv sau scroll-ul pe Facebook în timp ce bei cafeaua, după care pleci imediat spre birou.  

Da, aceasta înseamnă rutină, însă acum vorbim despre ceva mai profund, mai spiritual.

Iată un exemplu de rutină de dimineață

Bea un pahar de apă caldă cu lămâie înainte de sesiunea de strectching sau de meditatație. Fă un duș cu produsul de baie preferat. Citește-ți cartea preferată timp de 15 minute, apoi scrie-o pe a ta timp de 10 minute – nu trebuie să fii scriitoare pentru a-ți exprima gândurile pe o foaie de hârtie. În cele din urmă, mănâncă ceva nutritiv și schimbă-te în hainele de birou.

Acesta este doar un exemplu de rutină matinală pe care-l poți face în doar 60 de minute. Poți include de asemenea, cititul alături de copii, băutul ceaiului alături de soț sau pregătirea pachetului cu mâncare pentru copii. Însă, spune „nu” cafelei până ce corpul și-a atins nivelul maxim de energie în mod natural. Poate, veți avea surpriza să nu aveți deloc nevoie de ea.

De ce funcționează rutina de dimineață

  1. Îți va crește încredere în tine

Atunci când faci ceva benefic pentru tine și se desfășoară în mod constant, va crește în tine un nou sentiment: încrederea. Încrederea în tine este cel mai mare pas către o viață împlinită.

  1. Te vei simți responsabilă de propria stare de bine

Responsabilitatea este ca un mușchi, trebuie antrenată pentru a rămâne prezentă. Asta înseamnă că odată ce ai început o rutină de dimineață, te vei simți automat mult mai responsabilă de propria ființă și îți va fi mult mai greu să renunți la ea. Așa se va întâmpla și cu mersul la sală sau cu mâncatul sănătos.

  1. Prioritar vei fi tu

Acest tip de ritual, îți dă șansa să-ți acorzi în primul rând ție timp și spațiu, iar mai apoi altora. În yoga, este esențial ca înainte de a-i ajuta pe ceilalți, trebuie să fii tu cea mai autentică,  puternică, bună versiune a ta. În fapt, dacă vei începe ziua stresat, corpul tău va produce cortisol (hormonul stresului), iar starea ta de spirit va fi jalnică întreaga zi.

  1. Vei fi mai productivă

O sănătoasă rutină matinală va îmbunătăți nivelul de productivitate pentru întreaga zi. Simțindu-te mult mai responsabilă și încrezătoare în propriile forțe va fi o bază importantă pentru productivitate.

După cum vezi, beneficiile stabilirii unei rutini de dimineața depășesc cu mult scuzele tale legate de faptul că nu ai timp de așa ceva. Așa că mai gândește-te!

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.