hmclk-700x442

Ai observat vreodată că energia și starea ta fluctează periodic de-a lungul zilei? Îmi imaginez că da 🙂 Atât hormonii, cât și dieta joacă un rol important în stabilirea ritmului Circadian, dar și organele și energia meridianelor sunt legate de felul în care ne simțim pe parcursul zilei. Mai jos poți citi ce activități ar trebui să faci astfel încât să-ți urmezi ceasul energetic al corpului, cunoscut drept și sistemul chinezesc care arată cum funcționează energia Chi în corp.

Între 3-5 am

Se finalizează ultimul ciclu de somn și plămânii sunt în plină acțiune. Respirațiile adânci ajută oxigenul să intre în sânge și către nervi.

Între 5-7 am

Intestinul gros intră acum în acțiune. Este momentul optim pentru eliminarea toxinelor din corp.

Între 7-9 am

Stomacul devine activ. Este momentul pentru un mic dejun bogat în fibre.

Între 9-11 am

Pancreasul și splina lucrează intens și ajută corpul să metabolizeze mâncarea și să creeze energie. Este un moment bun pentru sport sau lucru.

Între 11 am – 1 pm

Inima pompează am sânge în corp, bogat în oxigen și nutrienți care încarcă întregul corp. Este un moment bun pentru o cească de ceai sau un pui de somn.

Între 1-3 pm

Intestinul subțire finalizează digererea micului dejun. Este momentul pentru prânz.

Între 3-5 pm

Vezica urinară se pregătește pentru eliminarea reziduriilor metabolice. Este un moment bun pentru a bea un pahar mare de apă și a lucra cu intelectul.

Între 5-7 pm

Rinichii continuă munca de curățare a reziduriilor din corp. Continuă să bei apă. Este un moment bun pentru exerciții ușoare, streching și a cină ușoară.

Între 7-9 pm

Tensiunea arterială este cea mai ridicată. Este un semn că ar trebui să faci puțin streching și să te relaxezi. Este un bun moment pentru dragoste.

Între 9-11 pm

Sistemul endocrin creează acum echilibrul și înlocuiește enzimele de pe parcursul zilei. Este cel mai bun moment pentru a adormi.

 

Sursa: Soulspot.tv

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.