După cum ai văzut în articolele anterioare, există diferite tehnici prin care îți poți activa centri energetici astfel încât energia să circule prin ei, iar tu să devii destul armonios în toate privințele. Există atât de multe metode că nu cred că ai reuși să le înveți sau experimentezi pe toate într-o viață. Cu toate acestea există anumite predispoziții ca unele chakre să fie mai deschise în funcție de zodia în care te-ai născut. Dacă citești înainte articolul despre chakre s-ar putea să-ți dai seama și singur care este centrul tău de forță predominant.

Berbec. Acestei zodii de foc îi corespunde al treilea centru, Manipura, al cărei element specific este chiar focul. Atât berbecul, cât și Manipura sunt guvernate de planeta Marte. Este centrul încredirii în sine, puterii și carismei. În dezechilibru apare sentimentul de vină, dar și tendința de a dezvolta un comportament dominator.

Taurul este în legătură cu Anahata, sub influența planetei Venus. Abilitatea de a empatiza cu ceilalți îl face pe taur blând, devotat și afectiv. Dragostea pentru lux a taurului este centrată în chakra inimii, condusă de Venus, simbolul frumuseții. În dezechilibru aduce suferință, incapacitate de a-și deschide sufletul, rațiune în exces.

Gemenii sunt în legătură cu Vishuda, fiind guvernați de planeta Mercur. Folosind această chakra, gemenii pot câștiga încrederea celor din jur prin comunicare, argumentându-și ideile și sunt capabili să influențeze prin puterea cuvântului. În dezechilibru pot deveni bârfitori și-și pot exterioza mânia prin vorbe.

Racul este guvernat de Ajna, centrul de comandă și control. Aflându-se sub influența Lunii, racului îi este foarte ușor să prevadă ce urmează să se întâmple. Atunci când se află în echilibru, această chakră aduce racului o intuiție iesita din comun, creativitate ți imaginație, inclinația către spiritualitate și meditație, abilitatea de a percepe și acele aspecte extrasenzoriale care scapă de multe ori celor din jur. În exces devin introvertiți, se autoflagelează, sensibilitate exagerată, înclinație spre depresie și gânduri negative.

Leul se află în corespondență cu Sahasrara (chankra coroanei) și nu degeaba de multe ori leul este asociat cu coroana și supremul. Acest semn este guvernat de însuși Soarele, care este cea mai importantă planetă din univers. Această chakra ajută leul să fie un bun lider, înțelept și îi oferă abilitatea de a lua decizii juste chiar și în circumstanțe constrângătoare și nefavorabile. În exces îi face să abuzeze de putere, vanitoși și materialiști, să-i disprețuiască pe cei slabi și latura spirituală a vieții.

Fecioara, ca și Gemenii este cel mai activă pe Vishuda, dar în cazul acestui semn centrul aduce dorință de cunoaștere, respect și loialitate, conștiionciozitate, simțul ordinei și al detaliului. Față de Gemeni unde chakra se manifestă prin comunicare la nivel verbal, comunicarea fecioarei se realizează prin informație și date, ea nu are nevoie să vorbească în public, ci să prezintă faptele. În dezechilibru centrul aduce nervozitate, iritabilitate, panică, perfecțiune, manipulare.

Balanța se află în strânsă legătură cu Anahata și Venus. De aceea nativii acestei zodii pot experimenta un nivel superior al iubirii până la abandonul de sine, iar compasiunea și empatia față de alte persoane pot crea legături de durată. Tot Anahata aduce și preocupare față de binele celor din jur, iubire pentru tot ce înseamnă frumos, dragoste universală pentru viață. În dezechilibru devine depresiv, măcinat de temeri și angoase, își face griji asupra propriei valori și frumuseți și devine dependent de ceilalți.

Scorpionul este guvernat de Manipura și planeta Marte, este un semn al puterii și are o intuiție foarte bună. Tot Manipura îi conferă caracterul expansiv, hotărât, sigur pe sine, apt să își susțină punctul de vedere. În dizarmonie își manifestă caracterul puternic în exces, prin superioritate, răutate sau răzbunare.

Săgetătorul se află în legătură cu Svadisthana și este guvernat de Jupiter, o planetă care influențează acest centru și se manifestă prin dorința sexuală expansivă. Nativii acestui semn sunt optimiști și toate proiectele lor pot fi percepute dintr-un unghi expansiv, ca și când ai umple un pântec (de aici și legătura cu sexualitatea). Svadhisthana aduce de asemenea și înclinație spre ezoterism și inteligență sclipitoare. În dizarmonie împinge spre excese, îngâmfare, decizii greșite, confuzie.

Capricornul comunică cu Muladhara, fiind guvernat de Saturn, cea mai îndepărtată planetă vizibilă la granița sistemului solar. Aceast centru îi conferă nativului dinamism, siguranță de sine, perseverență. În dizarmonie capricornul devine rigid și nu se poate adapta la schimbări.

Vărsătorul se află în corespondență tot cu chakra Muladhara, care aflată la baza coloanei, impune limitele, la fel ca și Saturn, planeta guvernatoare. Vărsătorii sunt cei  care cunosc și înțeleg extremele, fie sunt flexibili sau rigizi. Această chakra fiind legată de integrarea în societate, conferă vărsătorului sentimentul de a aparține unei comunități. În dezarmonie, vărsătorii se tem de respingere, de a lua decizii, de neputința de a-și exprima personalitatea fără opreliști.

Peștii se află în legătură cu Svadisthana, care determină deschiderea față de aspectele spirituale ale vieții. Fiind centrul emoțiilor determină putere de sacrificiu, afecțiune, dorința de a întemeia o familie și devotament. Jupiter susține acest nativ în proiectele importante ale vieții fără prea mari bătăi de cap.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.