12036542_919288804775201_5561873045090754614_n

Când vine vorba despre produsele de înfrumusețare cred că puține dintre noi ne gândim că tot ceea ceea ce aplicăm pe piele ajunge în final în sângele nostru, în structura fizică și apoi se dispersează în toate planurile ființei. De aici și până la disfuncții la diferite nivele mai este doar un pas.

Vă spuneam într-un articol anterior cât de importantă este alimentația și tot ceea ce introducem în corpul nostru. Același este cazul și cu produsele cosmetice și din păcate această industrie folosește mii de compuși chimici în toate tipurile de produse, de la rujuri la loțiuni de corp, șampon, creme de ras și vopseluri de păr. Astfel de substanțe sunt aceleași cu care se curăță echipamentele industriale, se stabilizează pesticidele sau se degresează motoarele. Iar noi le folosim fără să ne dăm seama de efectele nocive pe care le au asupra corpului. Desigur că nu o să cazi la pat după ce ai folosit 20 de ani șampon comercial, însă dacă ești o persoană cu un vital scăzut, predispusă la alergii cu siguranță o să te confrunți cu ochii înlăcrimați, piele roșie și scuame pe piele capului la un moment dat.

Așa că astăzi o să vă vorbesc despre o descoperire din ultima perioadă – vopseaua de păr organică de la Mastey pe care am găsit-o la GWS Organic Beauty Center.

MASTEY-2-2

Sinceră să fiu chiar avusesem cu puțin timp înainte de a-i întâlni o discuție în care susțineam că eu nu aș putea să renunț la șamponul și masca profesională, pentru că avut perioade când îmi spălam părul cu șampon normal, poate chiar natural și arăta dezastruos. Ei bine, când am aflat că există totuși vopsea organică profesională și soluții pentru îngrijirea părului profesionale, mi-am retras cuvintele.

Cât despre vopsea, apare mereu întrebarea dacă nu iese culoarea ca în cazul celei normale. Ei bine iese, și încă foarte bine, paletarul de culori este foarte generos, se pot face combinații ca și în cazul vopselei normale, totul e să-i dai o șansă. Acoperirea firelor albe este de 100%, culorile sunt intense și denotă sănătatea firului de păr, iar vitalitatea și volumul este dat de ingredientele speciale folosite, fără parabeni și silicon.

De fapt prin colorarea părului cu o vopsea organică cum este cea de la Mastey, se face în primul rând o regerare a firului de păr și scalpului. Culoarea este mult mai strălucitoare și aceeași suplețe a părului se păstrează și după ce te speli pe cap. Henry Mastey este cel care a inventat primul șampon fara Sulfați încă din 1970.

Ca să înțelegeți mai bine cum decurge un ritual de hidratare avansată și colorare cu Mastey, mai întâi se începe cu detoxifierea și purificarea scalpului, urmată de efectul de restructurare a aminoacizilor din proteina de orez și regenerare cu extractul din sâmbure de strugure, uleiul de argan pur certificat, uleiul de măsline și din floarea soarelui. Vopseaua are o textură oarecum gelefiată, iar acel efect de arsură pe scalp nu există, poate ușoare furnicături, cât timp vopseaua scoate toți compușii chimici cu care ați agresat de-a lungul anilor scalpul. În plus mirosul ei seamănă a must, față de amoniac. Iar rezultatul: un păr mult mai strălucitor, mai fin și mai plăcut la atingere, o infuzie de sănătate nu doar pentru păr, dar pentru întreg scalpul și organismul.

13091908_1163288650361863_4498920139186523020_n

Vopseaua Mastey este un produs 100% organic, un produs vegan, fără gluten, care conține aminoacizi din proteină de orez. Dacă acest antioxidant l-ar putea asimila organismul, nu am mai îmbătrâni niciodată. Se numește resveratrol şi are un factor avansat de hidratare. În colorarea organică, se pune accentul apoi pe tratament care conține și ulei de floarea soarelui, ulei de argan și ulei de măsline. Ca o abordare cu totul diferită față de ceea ce se găsește în mod uzual pe piață, vopseaua organică are în componență șampon fără sulfați, mască fortifiantă, tratament leave-in cu ulei. Încă un detaliu: este foarte potrivită și pentru femeile însărcinate.

Dacă aveați impresia că și vopseaua clasică pe care o folosiți nu conține amoniac, pentru că pe etichetă nu scrie acest ingredient, să nu vă lăsați înșelate și să cercetați mai bine și restul ingredientelor. Asta pentru că formula chimică de amoniac a fost spartă în alți compuși la fel de periculoși, uneori chiar și mai și. Așa că stați departe și de PPD și resorcinol, SLS, SLES, PEG, etanolamine, etilenoxid, parabeni, alcool și formaldehide.

Ce îți poți dori mai mult dacă nu protecție maximă (fără amoniac, fără PPD sau resorcinol), acoperire perfectă a părului alb, menținerea culorii pe termen lung (antioxidanții organici din formula stopează oxidarea și radicalii liberi), hidratare avansată (NMH factor natural de hidratare cu ingrediente vegane), deschiderea blândă a cuticulei cu complexul aminoorganic , restructurarea părului cu aminoacizi fără gluten din proteina de orez, îngrijire, curățare și tratament cu produse certificate Ecocert , USDA Organic sau Green Salon. Apropo, USDA Organic este cel mai înalt standard pe care îl poate obține un produs din punct de vedere al compușilor, așa că dacă această vopsea le are pe toate spune destul de multe despre calitatea ei.

13082124_1164008076956587_1874344379_n

Mie mi-a plăcut foarte mult rezultatul și cu siguranță a meritat să le dau o șansă să mă convingă că se poate și altfel, se poate să alegi integrezi latura naturală și organică chiar și în ritualul de înfrumusețare, cu rezultate spectaculoase și care se mențin.

Puteți citi mai multe despre Mastey pe site-ul www.gwsconcept.ro și vă puteți uita acolo la brandul Mastey unde găsiți și o grămadă de produse profesionale pentru îngrijirea pentru acasă.

mastey

Mai multe fotografii before/ after găsiți pe pagina de Facebook Mastey Romania și pe GWS Organic Beauty Center.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.