Eşti conştientă că majoritatea produselor convenţionale de îngrijire, în special şampoanele şi vopselele de păr, fie că sunt profesionale sau pentru acasă conţin numeroase ingrediente sintetice? Ştii că toate aceste chimicale rămân în corpul tău mult timp după folosirea produselor, astupă porii şi nu mai lasa pielea să se oxigeneze, aspecte care în timp duc la iritaţii şi alergii?

Studiile arată ca ingrediente precum SLS, SLES, PEG, etanolamine, etilenoxid, parabeni, alcool, formaldehide ce se regăsesc în majoritatea produselor pentru păr, irita pielea şi scalpul, dau alergii şi sunt potenţiali cancerigeni.

Din dorinţa de a educa publicul cu privire la efectele nocive ale produselor toxice pe care le folosim în fiecare zi, Academia GWS Organic Beauty Center lansează primul concept protectiv de îngrijire la nivel profesional în România “Frumuseţe Organică Certificata”, în cadrul Expoziţiei anuale din domeniul esteticii profesionale şi medicinii estetice „Cosmobeauty 2016” ce va avea loc între 8-10 aprilie la Crystal Palace Ballroom Bucureşti.

„Frumuseţea nu înseamnă a ne pune în pericol sănătatea, iar acum industria cosmetică organică protectiva ne permite să nu mai facem sacrificii atunci când ne dorim un aspect îngrijit. Adevărata frumuseţe este doar cea naturală, de aceea am creat noul concept de abordare protectivă a îngrijirii inclusiv pentru uz profesional cu produse la cel mai înalt nivel de calitate, certificate cu Ecocert şi USDA Organic, standardele de referinţă în garanţia calităţii. Alternativele protective de înfrumuseţare, cu impact favorabil asupra sănătăţii noastre şi ecosustenabile reprezintă viitorul în industria frumuseţii”, explică Aurelia Dumitru, director general Global Wellness System – Centrul de Frumuseţe, Recuperare şi Medicină Integrativă.

La ce riscuri te expui atunci când foloseşti produse convenţionale

Prin absorbţia şi inhalarea zilnică a ingredientelor chimice şi noxelor periculoase din produsele cosmetice convenţionale ne putem confrunta cu degradarea părului până la rupere şi căderea acestuia şi inclusiv cu fenomene alergice cu risc de şoc anafilactic. Acesta este cazul în special al stiliştilor care se expun zilnic la noxele toxice din produsele de styling şi de colorare.

Pielea sensibilă este complet agresata, mai ales în cazul copiilor, cu aşa zisele produse pentru copii, care însă conţin lista completă de chimicale toxice (SLS, SLES, PEG, etanolamine, etilenoxid, parabeni, alcool, MEA, DEA, NAOH şi 1-4 dioxane sau formaldehide).

Legăturile interne din structura părului se pot rupe definitiv, prin aşa zisele „tratamente” de pe piaţa de beauty care promit îndreptarea părului, însă pe bază de formol, ingredientul cel mai periculos, care se găseşte din păcate în majoritatea tratamentelor de îndreptare cu keratina de pe piaţă.

Top beneficii ale produselor organice

„Frumusețea organică este esențială pentru epoca în care trăim. Tratamentele pe care le promovăm prin colorare organică sunt compuse din 98,02% ingrediente organice în formule de colorare și îngrijire profesionale protective. Frumusețea Organică Certificată este conceptul complet pentru saloane, cu primele produse profesionale certificate Ecocert, Green Salon și USDA Organic, de la Natulique, Mastey SUA şi Lisfactor Paris”, adauga Aurelia Dumitru.

Colorarea cu produselor organice are un efect ce se simte imediat, deoarece aceasta este ca o baie de magie pură cu miros de strugure şi părul capăta un luciu şi un reflex natural datorită ingredientelor naturale şi hidratante, iar alături de pudra 100% fără amoniac, asigura întotdeauna rezultate perfecte, permiţând o decolorare de până la 7 nivele, în funcţie de culoarea originală a părului.

„Senzația din timpul și după vopsire este asemănătoare cu un tratament pentru revigorarea părului. Vopseaua profesională de la Natulique nu are miros și nu crează acel disconfort la nivelul scalpului, de mâncărimi sau usturimi. Ne putem astfel bucura de o colorare şi îngrijire organică, fără sulfaţi şi fără amomiac, la nivel profesional, în salon. În plus ne putem decolora părul cu pudră Natulique fără amoniac, fără PPD şi fără Resorcinol, care protejează părul, lucrează rapid şi nu lasa pete, putând fi aplicată şi persoanelor cu alergie, iar împreună cu vopseaua Natulique se vor obţine cele mai reuşite colorări fără risc de deterioare, ci dimpotrivă cu efectul de tratament în acelaşi timp”, explica Aurelia Dumitru.

În loc să apelezi la produse profesionale pline de chimicale, prin intermediul brandului Mastey SUA cu o vechime de 6 decade în îngrijirea şi colorarea protectivă, se pot realiza tratamente pentru protecţia culorii ce repara părul deteriorat şi uscat, protejându-l în acelaşi timp de acţiunea produselor termice de styling, factorii de mediu, precum şi de procedurile zilnice de styling. Combinaţia unică de factori vegetali de hidratare, aminoacizi din orez fără gluten, ulei de argan şi ulei de măsline, ajută la reconstrucţia şi repararea părului, lăsându-l mătăsos, lucios şi mai uşor de manevrat.

Nu în ultimul rând, cu ajutorul produselor organice Lissfactor Paris, ne putem bucura de tratamente de cosmetică capilară cu efecte pe termen lung, pentru îndreptare permanentă, îndreptare cu volum sau tratament de ondulare permanentă, tratamente de cosmetică capilară, de hidratare şi reconstrucţie capilară avansată. Fără amoniac, fără formaldehidă sau alt produs care generează formaldehidă.

Alegeţi achiziţiile responsabile ecosustenbaile care nu vă pun în pericol sănătatea!

Academia GWS Organic Beauty Center distribuie în România brandurile organice pentru îngrijire profesională certificate Ecocert, USDA Organic și Green Salon: Natulique, Mastey, Lisfactor Paris, ce fac parte din conceptul de Frumuseţe Organică Certificata. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.gwscenter.ro

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.