6-cercetari-stiintifice-in-care-sunt-demonstrate-beneficiile-meditatiei

A face un obice din meditație cred că este o provocare pentru toți cei care se antamează în această activitate. A urmaun curs sau un tapaspoate fi de mare ajutor, dar ce se întâmplă după aceea? Cum se solidifică, de fapt, meditația ca obicei în viața de zi cu zi?

Dacă vei vorbi cu yoghinii care meditează de mult timp, îți vor spune că practica lor de zi cu zi este doar o parte din viața lor – care se încadrează perfect alături de nevoia de a mânca și de a dormi. În cazul în care ar sări peste această practică, ei ar simți că o parte fundamentală din rutina zilnică lipsește.

La început, însă, nu e așa. Este adesea mai mult o luptă decât orice altceva.

Importanța de a face meditația un obicei

Meditația este un instrument puternic pentru creșterea bunăstării fizice, emoționale și spirituale. Acest program trebuie să fie pus în practică zilnic, pentru ca beneficiile să apară.

Din păcate, nu existăo baghetă magicăcare, atunci când a fluturat odată, se transformă totul! Din experiența mea, se pare că cei mai mulți dintre noi trebuie să se dedice practicii într-un mod regulat și pe termen lung, dacă dorim să profităm de beneficiile unor minți, trup şi suflet mai fericite.

Există un lucru important pe care trebuie să-l ai …

Cu siguranță sunt niște pași mari pe care trebuie să-i faci pentru a ajunge ca meditația să fie un obicei zilnic din viața ta. Unul dintre cele mai importante lucruri care trebuie să vină din interior este auto-disciplina și angajamentul.

Acum, acest angajament nu trebuie să fie copleșitoar, însă trebuie să existe. Trebuie să existe o parte din tine, care este dispusă să facă un efort, deoarece nimeni altcineva nu poate face acest lucru pentru tine. După ce ai bifat acest lucru, restul va veni de la sine.

  1. Alege un profesor

Inspirația nu poate veni întotdeauna din interiorul tău. De aceea, să ai un ghid în această călătorie este atât de important. Fie că e cineva te întâlnești personal, fie că iei lecții online, citești cărți sau participi la seminarii, un profesorte va ajuta să te ții de treabă și să continui meditația.

Experiența lor, ideile și perspectivele te vor ajuta, îți vor ilumina calea și te vor inspira în timp ce continui explorarea de zi cu zi a practicii. Îți recomand meditațiile noastre ghidate înregistate pe Youtube.

  1. Crează-ți o structură

Crează-ți o structură, astfel încât în ​​fiecare zi să nu o faci la întâmplare. Rutina este de o importanţă capitală pentru a avea succes, așa că nu fugi de aceasta. Decide cât timp vei păstra pentru meditație, unde vei sta, la ce oră din zi, poate chiar ce pernă vei folosi sau ce haine vei purta. Având stabilite aceste lucruri,totul va fi ca o tradiţie de zi cu zi în viața ta.

  1. Continuă

Meditația este o călătorie în tine. Este o practicăcare te aliniază cu cele mai autenticepărți ale propriei persoane, eliminâd aspectele negative, în timp ce te aduce mai aproape de o unitate universală.

Este, de asemenea, foarte benefică pentru echilibrarea tensiunii arteriale, reducerea anxietății și creșterea imunității, acestea fiind doar câteva din beneficiile sale! Nu renunța. Dacă îți pierzi motivația, caută persoane care să te inspire. Mai presus de toate, mergi înainte.

Aceste sfaturi se aplică, de asemenea, în cazul practicii yoga. Ambele practici implică consistență și dedicare. Sunt tradiții de înțelepciune, care existăde mii de ani. Sunt menite să fie aplicate toată viața în mpd continuu  și nu pur și simplu ponderat!

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.