Depresia este una dintre formele cele mai înfricoşătoare de boli psihice pe care le putem întâlni, atât la propria persoană, cât și la cei din jur. Când suferi de depresie, nu vei vedea nicio speranţă, chiar dacă oamenii sunt disponibili să te ajute. Iar atunci când vezi pe cineva care suferă de depresie, s-ar putea să încerci să-l ajuți, chiar dacă acea persoană nu este dispusă să accepte ajutor.
Uneori noi nu suntem capabili să ne ajutăm şi avem nevoie de o mână de ajutor pentru a ne ridica. A cere ajutor poate fi dificil. Depresia poate ucide atunci când devine destul de gravă, aşa că treuie să iei simptomele de depresie foarte în serios și să te ajuți.
Retragerea de meditație în tăcere de 3 zile, organizată de Școala Iubirii în perioada 19-21 mai, la Youness Wellness Clinic, la 30 de minute de București, în mijlocul pădurii, are scopul de a crea condiții adecvate pentru a experimenta calmarea minții, întrucât se petrece în totală tăcere.
Iată cum îți poți antrena creierul pentru a preveni depresia:
Antrenează-ți creierul pentru evitarea depresiei
Când te gândeşti la sentimente de tristeţe, cel mai probabil te gândești la ceva ce s-a întâmplat în trecut şi de carenu te poți desprinde. Pentru a merge mai departe, trebuie să ne îndreptăm atenţia noastră spre viitor, chiar şi în cazul în care trecutul are o valoare pentru noi. Ceea ce s-a întâmplat deja nu poate fi schimbat. Putem retrăi sau ne putem gândi la modul în care ne-am dori să fi fost diferit, dar acum vom continua să retrăim evenimentele negative ale trecutului.
Cum putem trece peste trecut? Trebuie să procesezi ceea ce s-a întâmplat şi pentru a trece trebuie să iei măsuri chiar acum, în momentul de faţă, lucru care ne va conduce la un viitor mai bun. De exemplu, în cazul în care avem de-a face cu un divorţ, există multe aspecte negative. În loc să te concentrezi pe părțile negative, fă-ți o listă de lucruri pozitive pe care ar trebui să le aibă partenerul perfect. Acesta este un pas pozitiv în direcţia corectă. Păstrează elanul.
Imaginează-ți filmul: povestea depresiei tale
Spune povestea depresiei tale. Ce evenimente au dus la această stare de spirit actuală de tristeţe? Dacă povestea ta de viaţă a fost de doar 15 minute, cât de mult timp va dura acest episod depresiv? Nu au fost copilăria, anii adolescentei, maturitatea şi principalele momente epice care ar fi putut fi capitole importante din povestea ta. Acum, scrie următoarea scenă unde ai depăşit dificultăţile aparent de neînvins, pentru a merge mai departe spre propriul final fericit.
Evită să încerci să fii cel mai bun
Concurenţa şi unitatea de a fi cel mai bun poate conduce la gânduri de depresie dacă nu am reuşit să finalizăm propriile noastre aşteptări ridicate. Cercetările arată că, atunci când oamenii se simt nesiguri în mediile lor sociale, se pot concentra pe o viziune ierarhică alcătuită din ei înşişi şi alţii, cu o teamă de respingere în cazul în care simt că au devenit inferiori sau subordonați. Acest lucru poate creşte vulnerabilitatea la depresie, anxietate şi stres. Nu mai face comparaţii. Ești un fulg de zăpadă unic şi frumos şi nimeni nu a avut exact aceleaşi experienţe pe care le-ai avut tu.
Creierul nu trebuie antrenat să reprime gândurile şi sentimentele
Gândurile şi emoţiile negative sunt normale, dar unii oameni cred că dacă evită toate gândurile negative, atunci ei vor evita depresia. Cercetările arată se întâmplă exact opusul. Înclinaţia spre suprimarea gândirii este asociată cu gândirea obsesivă şi reactivitatea emoţională. Pentru a evita gânduri depresive, încercă să înveţi să observi emoţiile negative şi gândurile așa cum se întâmplă, în timp ce poți spune: fiecare gând negativ este o opinie, dar nu este vorba despre mine.
Te așteptăm în taberele spirituale Școala Iubirii unde realizăm de fiecare dată o multitudine de tipuri de meditație care te ajută să scapi de depresie. În perioada 19-21 mai, poți participa la Silence Retreat, la Youness Wellness Clinic, un curs intesiv de meditație conceput atât pentru cei care doresc să experimenteze o retragere spirituală, cât și pentru cei care nu au suficient timp să realizeze aceste izolare timp de 10 zile și au nevoie de ajutor. Prețul retreatului este de 200 euro și se poate achita în două tranșe, 50% până la data de 23 aprilie și restul până pe 9 mai. Sunt incluse 3 mese pe zi vegetariene, cazarea în cameră dublă și transportul din București și retur. Pentru mai multe detalii și rezervări intră pe www.scoalaiubirii.ro.
S-ar putea sa-ti placa si...
Andreea
Latest posts by Andreea (see all)
- 10 ritualuri de seară pentru a înlătura stările de anxietate - February 9, 2018
- Top 7 obiceiuri care îți antrenează creierul pentru a face mai mulți bani! - February 5, 2018
- Tot ce nu știai despre teoria reîncarnării - February 1, 2018
- Top 10 filme inspiraționale din 2017 pe care trebuie să le vezi în 2018 - January 29, 2018
- Practică aceste 9 poziții de Yoga pentru a-ți ajuta șoldurile - January 29, 2018