Cu toate că alergatul şi yoga par activități care sunt total opuse, acestea sunt cu adevărat activităţi complementare care se pot combina foarte bine. Alergarea este un excelent mod de a-ți exercita întregul corp la un nivel ridicat de intensitate. Avantajul principal al alergatului include obţinerea forţei musculare, o sănătate cardiovasculară mai bună şi pierderea în greutate. Acesta poate fi, de asemenea, o activitate meditativă, desigur dacă se urmează anumiți pași, pe care i-am detaliat într-un articol mai vechi.

Se estimează că, pentru fiecare kilometru alergat, picioarele tale vor atinge solul de 1.000 de ori. Acest lucru înseamnă că dacă alergi 20 de km în fiecare săptămână, fiecare picior va lovi solul de aproximativ 20.000 de ori.

Acest impact repetitiv poate afecta şoldurile şi picioarele, ceea ce poate duce la rigiditate şi uneori chiar durere. Pentru a scăpa de aceste efecte stresante ale alergatului, practică yoga înainte şi după ce alergi, și vei reuși să-ți îmbunătățești flexibilitatea și să previi apariția efectelor negative și durerilor.

În plus, dacă ești în căutarea unei modalități de a nu obosi în timpul alergatului, aceste cinci poziții de yoga te vor ajuta cu siguranță să te antrenezi.

 1. Poziția fluture

Această poziție te ajută pentru o mai bună flexibilitate a abdomenului şi şoldurilor, prin deschiderea coapselor interioare. De asemenea, ajută și la întinderea spatelui.  Iată cum se face:

 • Stai în șezut pe o saltea şi asigură-te că tălpile picioarelor se ating. Apoi acoperă degetele de la picioare cu palemele si ține-le așa.
 • În continuare, rotește umerii în spate şi fixează-ți privirea deasupra vârfului nasului.
 • Aplecă-te până când simți spatele întis.
 • În timp ce respiri, imaginează-ți cum capul se îndreaptă spre peretele din faţa ta şi apoi expiră, permiţând corpului să se apropie de podea.
 • Pentru cele mai bune rezultate, asigură-te că menţii această poziţie timp de aproximativ treizeci de secunde.
 1. Poziția ața în ac

În cazul în care ai nevoie de o poziție de yoga pentru a întinde exteriorul şoldurilor şi coapsele interioare, atunci aceasta este perfectă. Procedează  în felul următor:

 • Întinde-te pe spate, pe o saltea și adu-ți genunchiul spre piept, la un unghi de nouăzeci de grade.
 • Poziţionează-ți glezna dreaptă pe coapsa stângă şi apoi încrucişează-ți degetele în acelaşi timp menţinându-le pe partea din spate a coapselor.
 • Încearcă să tragi coapsa stângă către piept şi stai în această poziţie timp de aproximativ treizeci de secunde.
 • Când simți tensiune poți schimba poziția.
 1. Poziția podului în ridicare

Această poziție te va ajuta la deschiderea umerilor şi a părții frontale a corpului, precum şi întărirea inimii. Este o activitate foarte eficientă pentru a contracara efectele alergării. Urmează aceşti paşi:

 • Întinde-te pe spate şi fixează-ți tălpile pe un teren plat, uniform, pe lățimea șoldurilor.
 • Ridică şoldurile spre tavan în timp ce îți acționezi inima.
 • Împreunează mâinile sub pelvis şi întoarce umerii paralel.
 1. Poziția de torsiune

Această poziție nu numai că ajută pentru a relaxa coloana vertebrală dar, de asemenea, pentru a uşura umerii rigizi şi gâtul, după o ședință de alergare. Iată ce trebuie să faci:

 • Puneun picior peste altul păstrând în acelaşi timp genunchii îndreptați spre tavan cu talpa picioarelor pe sol.
 • Încerca să ajungi la cealaltă mână peste corpul tău în timp ce o împingiînexteriorul coapsei în jos, spre genunchi pentru a face o răsucire profundă.
 1. Poziția salt ușor înainte

 • Dintr-o poziție de șezut, du piciorul drept înainte până când genunchiul stâng din spate atinge solul.
 • Ridică braţele deasupra capului şi ţine apăsat timp de 30 de secunde.
 • Schimbă apoi piciorul și repetă.

Aceste cinci poziții sunt un excelent mod de a încheia orice sesiune de alergare. Acestea antreneazăpicioarele, înteresc inima şi deschid şoldurile. Dacă le practici în mod regulat, ar trebui să devii un alergător sănătos și antrenat.

Poți participa la orele noastre de yoga la VEG Studio, în fiecare joi de la ora 19.30. Info pe www.scoalaiubirii.ro/hatha-yoga

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.