woman-1909629_960_720

Se spune adesea că nu ar trebui să uităm să facem pozițiile care nu ne plac atât de mult, pentru ne pot învăța multe lucruri. Acest lucru este adevărat, dar realitatea este că avem toți poziții preferate de yoga din diferite motive și acestea sunt cele pe care le practicăm adesea pentru că pur și simplu le iubim!

Deci, despre ce este vorba atunci când alegem una sau mai multe poziții de yoga agreate de fiecare dată? Ce se poate spune despre noi în legătură cu poziția de yoga preferată? Află acum!

Poziția câinelui cu fața în jos

Să începem cu cea mai cunoscută poziție, Câinele cu fața în jos (Ahdo Mukha Svanasana). Aceasta este un amestec de inversiune, întindere și forță, deoarece întinde partea din spate a corpului în timp ce întărește brațele și picioarele.

Pentru unii, aceasta este o poziție de odihnă, dar pentru alții pare imposibilă. Ea deschide corpul, în timp ce încă mai rezervă o parte pentru inspecție internă. La fel ca și postura în sine, iubitorii acestei poziții sunt cel mai probabil deschiși, accesibili și prietenoși, dar au de asemenea o profunzime, care poate să nu fie vizibilă imediat de ceilalți.

11

Statul în cap

Statul în cap (Sirsasana) este o poziţie puternică care necesită rezistență superioară a corpului şi a nucleului, precum şi o bună și solidă bază şi concentrare. Dacă îți place să stai cu capul în jos, probabil că ești un suflet creativ care iubește să găsească unghiuri noi pentru evenimentele zilnice comune.

Văzând lumea dintr-un alt punct de vedere și ridicându-ți picioarele spre cer, verși nutrienți și sânge în capul tău, oferindu-i creierului un aflux de energie și idei creative. Creativitatea în viața ta te ţine tânăr, iar această tinerețe este și motivul pentru care ai tendința de a gravita spre cap.

22

Așezat curbat înainte

Statul curbat înainte (Paschimottanasana) poate arăta ca o poziție simplă, dar poate fi foarte provocatoare și care necesită grijă în același timp. Curbarea înainte te calmează și promovează introspecția. Această poziție este grozavă pentru introverții care doresc să revină la o stare de calm după o zi plină, deoarece calmează mintea și eliberează neliniștea.

Este perfect pentru cei care își croiesc calm drumul în viață, fie că este spre degetele de la picioare sau spre visele tale. Ai timp să analizezi și să interpretezi mesajele care se ridică din interior și trăiești conform propriilor standarde în viață.

33

Poziția cămilă

Vrei să te îndoiești? Poziția cămilă (Ustrasana) este o profundă, deschidere a inimii prin curbarea spatelui. Ori de câte ori ne întoarcem înapoi, ne expunem și ne deschidem inimile lumii din jurul nostru. Acest lucru ne face să prindem curaj!

Poziția cămilă este deosebit de atractivă pentru persoanele care se simt în siguranță în lume, au inima deschisă și iubesc să petreacă timpul cu alte persoane. Îți place să comunici inima-in-inima cu cei apropiați de tine, ești deschis cu emoțiile tale și ai un grup mare de prieteni apropiați cu care comunici.

44

Războinicul II

Ești mereu conectat la războinicul tău interior? Războinicul II (Virabhadrasana II) este o poziţie puternică şi acerbă, oferindu-ne putere şi încredere în sine. Această poziție este atractivă pentru persoanele care nu se tem de provocările din viață și nu se îndepărtează de situațiile dificile și se confruntă cu ele.

Există întotdeauna un sentiment de concentrare acerbă, chiar dacă ai momente în care fundația se simte nesigură. Ai multă determinare pentru a obține ceea ce îți dorești și nu îți este frică să mergi înainte.

^E4ABA47D9E0218C5B076628FB1FE72112C4E65E01AB75BB077^pimgpsh_fullsize_distr

Savasana

Deși Savasana pare simplă în exterior, aduce toate beneficiile practicii de yoga în experiența noastră zilnică. Ne oferă odihna necesară și meritată și, în același timp, practicăm arta de a nu face nimic. Spre deosebire de ceea ce unii ar putea crede, acest lucru nu este neapărat un lucru ușor pentru toată lumea, deoarece eliberarea și relaxarea se pot simți dificile.

Dacă iubești Savasana, cel mai probabil ești comod și fără teamă de provocare. Îți place să fii relaxat, dar, de asemenea, recunoști că un echilibru bun în viață este important. Există timp pentru muncă și realizare, la fel cum este timpul pentru joc și predare. Nu îți este frică să te bucuri în mod deschis de fluxul vieții și să vezi unde merge, pentru că ai încredere că atunci când te vei lăsa purtat, viața te va duce acolo unde trebuie să fii.

Acum este rândul tău! Joacă-te și gîndește-te la ceea ce reprezintă poziția ta de yoga preferată și ce poate să spună aceasta despre tine. Îți scoate puterile fizic, emoțional și mental?

Școala iubirii te așteaptă la clasele de yoga în fiecare săptămână, luni, miercuri și vineri de la 19:30. Citește mai multe și fă-ți o programare aici.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.