Indiferent ce activitate practicăm, intenția este cea mai importantă. Astăzi o să vă vorbesc de intenția în yoga și de ce este important să o manifestați de fiecare dată.

Ce este o intenție?

O intenție este, de obicei, ceva recunoscut ca fiind practica de a aduce conștientizarea unei calități sau virtuți pe care dorești să o dezvolți în tine.

Cuvântul „intenție” poate avea definiții diferite în contexte diferite: deseori este descris ca fiind „un lucru destinat; un scop sau un plan”, dar interesant este că în domeniul medicinei se referă, de asemenea, la  „procesul de vindecare a unei răni”.

Cuvântul derivă din „intendere” sau „intentio” din latină, ceea ce înseamnă atât „întinderea”, cât și „scop”. În esență, dacă trebuie să trăim până la o intenție pe care am stabilit-o, ne întindem dincolo de locul în care ne aflăm în prezent – posibil spre o stare diferită de spirit, o nouă acțiune sau un nou mod de a simți sau chiar un nou drum al vieţii.

Dacă ești, de obicei, o fire care ia lucrurile ca atare, atunci stabilirea unei intenții poate însemna să treci dincolo de limitele pe care ți le-ai stabilit în prezent. Ca un contrast, dacă yoga a fost întotdeauna o activitate dificilă pentru tine și ai fost împins până la punctul de epuizare și durere, atunci calmul te va ajuta să treci dincolo de limitele actuale, stabilite pentru tine. Abilitatea de a găsi punctul de mijloc între cele două se numește echilibru.

Începi de unde te afli acum

Pentru a transforma o intenție într-una semnificativă și eficientă, este important să realizăm de unde începem fiecare. Indiferent dacă rănile sunt fizice sau emoționale, temporare sau adânci, multe dintre intențiile pe care le-am stabilit sunt legate de vindecare într-un fel și de mișcarea energiei dintr-un loc în altul. Gândește-te la o perioadă în care ai făcut o rezoluție, o intenție sau chiar ai creat o afirmație pe care ai repetat-o zilnic – are legătură cu vindecarea sau rezolvarea a ceva?

Înainte de o clasă de yoga, poți alege să-ți setezi intenția să practici Yama Ahimsa sau „bunătatea” și „nevinovăția” pentru tine sau Satya, adică „veridicitatea”, ambele derivate din Yoga Sutras de la Patanjali. Intențiile sunt diferite de „obiective”. Pentru a ajunge la un anumit scop, lucrăm activ spre ceva, totuși o intenție este destinată să curgă prin fiecare cuvânt, gând și faptă. Dacă intenția ta este să fii amabilă, observă cum acest lucru îți influențează gândurile, cuvintele și acțiunile și dacă intenția este curaj, fii curajoasă.

Creează-ți intenții dincolo de covor

Prin setarea unei intenții, alegi în mod activ să ne împuternicim să facem o schimbare. Chiar dacă ne uităm în mod obiectiv la noi înșine și ne întrebăm „cum sunt eu”, poate fi un pas transformant, aducând o atenție la momentul prezent. Atunci când este stabilită o intenție, este și o modalitate de a purta o practică de yoga în afara covorașului, iar această intenție se poate traduce în alte aspecte ale vieții.

Creând o mai mare conștientizare printr-o practică constantă și conștientă, ne putem da seama că o intenție poate fi stabilită în orice moment al zilei, nu doar într-o clasă de yoga. Când te trezești dimineața, poți să faci o intenție pentru acea zi, ceva care depășește toate nivelurile ființei și va lucra în toate situațiile: recunoștință, răbdare, compasiune, curaj, onestitate, bunătate, iertare, eliberare, forță interioară, veselie, abundență sau efortul sunt toate intențiile care sunt adesea făcute și pot aduce o atenție deosebită zilei.

Poate că unul dintre cele mai importante lucruri, dar dificile, de a practica intențiile, se detașează de rezultat. Este posibil să nu avem control asupra acțiunilor altora sau asupra lumii din jurul nostru, dar putem alege modul în care acționăm și reacționăm la aceasta. Odată ce o intenție este stabilită, permite-i să treacă prin viața ta și pe tot parcursul observă micile schimbări care încep să se întâmple.

Practică în clasă

Găsirea adevăratelor motivații și căutarea lor reprezintăcea mai bună cale de a te reconecta la practica și la viața ta. Lucrează pentru a-ți găsi adevăratele intenții și a le plasa acolo unde le poți atinge prin clase de yoga realizate în fiecare luni, miercuri și vineri la Centrul Tummo Reiki din zona Floreasca.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.