picture1

Stresul – este un cuvânt pe care îl auzim mult prea des, foarte mulți dintre oameni confruntându-se cu situații stresante, în fiecare zi, la birou, acasă, în mijlocul de transport, pretutindeni.

Stresul se poate manifesta în mai multe feluri, de la individ la individ, în funcție de profesia sa, situația de acasă, etc. Din nefericire, majoritatea dintre noi nu pune accent pe necesitatea de a lua, din când în când o pauză și de la a ne deconecta de la rutina de zi cu zi.

Înțelegerea mușchiului psoas

O mare parte din tensiune se acumulează în mușchii noștri, acest lucru conducând la realizarea unei spirale descendente, care se transformă treptat în sursa de anxietate și de stres, în sine.

Mușchiul psoas este cel mai mare mușchi din corpul uman, care trece prin ansamblul trunchiului nostru.

Deoarece acest mușchi este atât de mult implicat în astfel de reacții fizice și emoționale de bază, un muschi cronic înăsprit va atrage în permanență atenția corpului că persoana respectivă este în pericol.

Mușchiul psoas mai este numit și „mușchiul sufletului”, iar întinderea acestuia nu face altceva decât să ajute la eliberarea tensiunii. Acesta este unul dintre principalele elemente de legătura dintre tors și picior, mușchiul psoas fiind la fel de important și în afara saltelei de yoga, deoarece afectează postura și ajuta la stabilizarea coloanei vertebrale sau, în cazul în care nu este echilibrat, poate contribui serios la apariția durerilor de spate sau a durerilor din zona pelviană.

Negativismul și frica sunt elemente care ne blochează privirea de ansamblu și ne împiedică să gândim la capacitate maximă, aspect care se reflectă în mai toate aspectele vieții – job, relațiile cu familia, legăturile cu prietenii.

Mecanismul este unul simplu, atunci când se instalează frica, creierul transmite semnale organismului, pentru a-l determina să răspundă prin eliberarea adrenalinei. Dacă adrenalina nu este eliberată, hormonul de stres este stocat în organism și poate duce la probleme de sănătate cum ar fi insomniile, stări de anxietate, tulburări, depresie, sau traiul într-o permanentă stare de frică sau alertă.

Terapie pentru vindecare

Pentru că stresul se acumulează la nivel inconștient, astfel nu ne putem vindeca singuri, de aceea ajutorul specializat este foarte important.

Terapia este o metodă bună și non-invazivă, prin intermediul căreia poate fi eliminat stresul în întregime, lăsându-ne să ne bucurăm de aspectele frumoase ale vieții și de a privi întreaga noastră existentă „cu alți ochi”.

Practica personală

Pe lângă terapie, care s-a dovedit de-a lungul timpului a fi extrem de utilă, un stil de viață sănătos va ajuta întotdeauna ca starea psihică să fie una la cote ridicate.

Sportul, mersul pe jos, yoga, toate acestea pot ajuta la eliminarea stresului și conduc către o stare de liniște fizică și psihică.

De asemenea, modul în care mușchiul psoas este utilizat în timpul ședințelor de yoga, poate duce la păstrarea stării de sănătate, a rezistenței și a flexibilității acestuia, sau, dimpotrivă, poate cauza dezechilibre serioase și dăunătoare întregului organism.

Astfel, majoritatea practicanților de yoga știu că mușchiul psoas este un element central în orice asana și că are o importanță extrem de mare vis-à-vis de starea noastră de sănătate, în funcție de cum este antrenat.

Te aștept să-ți antrenezi mușchiul psoas, în fiecare joi de la 19.30 la VEG Studio. Mai multe detalii vei găsi aici.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.