flowerchakra

 

„… Simt foarte puternic că există o inteligență în fiecare floare, în fiecare fir de iarbă, în fiecare celulă a corpului meu.” ~ Eckart Tolle

 

Mie florile îmi plac enorm, asta fără doar și poate. Spre norocul meu le și primesc des, spre foarte des J Chiar făcusem anul trecut un filmuleț cu toate buchetele primite și poate că în viitor voi avea chiar și florăria mea J Mai țin minte cum odată Bogdan mi-a luat un buchet lotuși și când i-am pus la nas, i-am mirosit și le-am transmis reiki s-au deschis instant. Așa că azi m-am gândit să scriu un articol despre flori și cum ne pot schimba ele rezonanța.

În timp ce te plimbi printr-o grădină sau intrii într-o florărie, ce flori îți atrag de obicei atenția? Trandafirii roșii? Crinii albi? Lavanda delicată? Prin simpla lor prezență, florile au un mod mistic de a ne ridica vibrația, atât nouă, cât și pe cea a încăperii în care se află. Inconștient, avem tendința de a ne îndrepta spre florile care se potrivesc cel mai bine cu starea de spirit pe care ne-o dorim.

Fiecare floare are o culoare și o esență unică, ce corespunde vibrațional cu una sau mai multe dintre cele șapte chakre în corpul nostru. Meditând asupra unei anumite flori putem să recunoaștem centrii de forță care au nevoie de vindecare.

În conformitate cu filozofia yoga, există șapte chakre principale (vortexuri) care mișcă energia forței vitale (prana) prin corpurile noastre. Acestea sunt punctele de întâlnire ale conștiinței cu materia. Fiecare chakra vibrează la o frecvență diferită și răspunde la vibrații similare de lumină (culoare). De fapt, chakrele sunt adesea vizualizate ca lotuși sau flori.

Dacă simțiți un blocaj în emoții, puteți să plantați sau să cumpărați niște flori frumoase, care se potrivesc cu vibrația chakrei corespunzătoare. Poziționați florile într-un ghiveci sau într-o vază, unde le puteți vedea de multe ori. Puteți utiliza, de asemenea, o fotografie sau o pictură a acestei flori. Pe măsură ce vă poziționați privirea asupra florii, gândiți calitățile pe care ați dori ca aceasta să le dezvolte. De exemplu, dacă sunteți lipsit de voință, ar putea avea blocaje în chakra plexului solar (galben). Chiar am un filmuleț postat de Bogdan cu Reiki și flori pe care vă invit să-l vizualizați mai jos și să încercați să rezonați și empatizați cu fiecare floare.

Chakra rădăcină

Cunoscută și sub numele de Muladhara, chakra rădăcină este localizată între anus și sex. Acesta include primele trei vertebre, vezica și colonul. În esență, această este chakra „de supraviețuire”, care transportă energiile de stabilitate, securitate și cele mai profunde emoțiile ale tale în ceea ce privește corpul fizic. Aceasta este reprezentată de culoarea roșie, cea mai lentă din spectrul vizibil, dar, de asemenea, cea mai stimulentă din punct de vedere fizic. În cazul în care chakra rădăcină este blocată te poți simți instabil, nesigur sau fricos, ai probleme financiare, de vitalitate (la extreme, exces ponderal sau subponderabilitate). În acest caz ai putea planta/ cumpăra trandafiri roșii, hibiscus sau crăciunițe.

Chakra sacrală

Chakra sacrală, sau swadhisthana, este situată în zona sexuală și cuprinde sistemele genitale și urinare. Acesta este responsabilă pentru exprimarea creativă, manifestare, precum și pentru problemele de control și sex. Se potrivește cu frecvența de vibrație a culorii portocaliu și este reprezentată de crinul tigrat, hibiscus, gălbenele și pasărea paradisului. Meditează pe una dintre aceste flori și vei dezvolta calitățile de creativitate sau de eliberare.

Chakra plexului solar

Chakra plexului solar, sau manipura, este situată la două degete sub buric. Acesta este asociată cu intelectul, stima de sine, încrederea în sine și voință. Aceasta este legată de culoarea galbenă și este simbolizată prin păpădie, narcise, caprifoi și mușețel. Atunci când vă simțiți lipsiți de voință sau de încredere, meditați cu una dintre aceste flori și concentrați-vă asupra calităților asertivității și încrederii.

Chakra inimii

Chakra inimii sau Anahata, este a patra și chakra centrală; este puntea dintre chakrele inferioare ale materiei și chakrele superioare ale spiritului – punctul de întâlnire a corpului și a spiritului. Acesta include întreg sistemul circulator și imunitar. După cum sugerează și numele, este chakra iubirii, a compasiunii și a generozității. Aceasta include dragostea pentru alții, pentru noi și pentru Dumnezeu. Această chakra este asociată cu verdele profund, care se găsește în iarbă și tulpinile și frunzele de toate tipurile. Așa cum dragostea este conectată la culoarea roșie, multe flori asociate cu chakra inimii sunt roșii sau roz. Florile asociate cu chakra inimii și a iubirii includ trandafiri, garoafe, azalee, hibiscus și orhidee.

Chakra gâtului

Chakra gâtului, sau vishuddha, include gâtul, tiroida, maxilarului, gura și limba. Ea poartă energiile expresiei verbale și este cea care grăiește adevărul nostru. Ea vibrează la culoarea albastru și este reprezentată de zambile, clopoței și zorele. Dacă simțiți un blocaj în comunicarea cu un partener sau simțiți că nu sunteți auzit, luați una dintre aceste frumoase flori albastre în casa voastră și meditați asupra valorii care exprimă cel mai mare adevăr al vostru.

Chakra celui de-al treilea ochi

A șasea chakra este chakra celui de-ai treilea ochi se numește Ajna. Aceasta se află între sprancene și este asociată cu un indigo profund. Aveți nevoie să vă alungați gândurile obsesive, să obțineți mai multă luciditate? Plantați sau cumpărați flori precum: hortensie, liliac, lavanda, mazărea dulce, violetele sau petuniile.

Chakra coroanei

Chakra coroanei sau Sahasrara reprezintă iluminarea și conexiunea spirituală cu sinele nostru superior și cu Dumnezeu. Este situată la coroana capului și se exprimă în culoarea violet sau alb. Pe măsură ce vă concentrați asupra conexiunilor spirituale mai înalte, înconjurați-vă cu crini albi, iasomie, brebenoc sau mușcate.

Sper că v-a plăcut acest articol. Să aveți o săptămână parfumată!

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.