aya2

Șamanii din pădurea tropicală Amazon au descoperit medicamentul eficient pentru a vindeca corpul, mintea şi spiritul, o ceremonie pentru a trata oamenii de numeroase boli. Cufundată în istoria intrigantă, ayahuasca este de asemenea parte dintr-un boom curent al occidentalilor care sunt interesați să încerce proprietățile sale psihedelice ca mijloc pentru a scăpa de povara credințelor limitative, pentru eliberarea de trecut și eliminarea energiei negative stocate din vremuri tulburi în viețile lor.

Ayahuasca se referă atât la ceremonia de vindecare amazoniană precum și la băutura sacră care se bea în timpul acesteia. Aceasta este cunoscută atât pentru capacitatea sa de a oferi claritate mentală, precum și pentru a elimina reziduurile din organism, permițând detoxifierea.
Cercetările sugerează că medicamentul poate ajuta, de fapt, împotriva depresiei și anxietăații. Oamenii au apelat la ea ca o alternativă pentru tratarea bolilor cronice, cum ar fi diabetul, boala Parkinson şi cancer.

Ayahuasca este frecvent confundată cu o singură plantă, dar este de fapt o combinație de două plante: frunze de Chacruna, de asemenea, cunoscută sub numele de Psychotria viridis și viile de Banisteriopsis caapi. Chacruna conține o substanță numită dimetilirikamina (DMT), un produs chimic care este similar ca structură cu serotonina, precum și compusul găsit în ciupercile halucinogene.

Oamenii au cantități mici de DMT natural în corpurile lor, însă acesta există, de asemenea, în majoritatea legumelor cu frunze verzi.

Planta ayahuasca are alcaloizi beta-carbolină, inclusiv harmine, harmalină şi tetrahydroharmine care lucrează pentru a bloca enzime, care, la rândul lor, permit DMT-ului să rămână activ. Atunci când se întâmplă acest lucru, substanţa chimică traversează bariera hemato-encefalică. Băutura începe să-și facă efect în termen de o jumătate de oră de la consumare și se încheie după aproximativ șase ore.

Poate că aspectul cel mai interesant al halucinațiilor care urmează este faptul că, spre deosebire de alte substanțe și ciuperci halucinogene, o „excursie” ayahuasca le permite oamenilor să fie mult mai conștienți de faptul că acestea sunt, de fapt, halucinații.

Când efectele ayahuasca încep, multe zone ale creierului sunt compensate, cum ar fi amigdala, unde sunt stocate amintiri timpurii emoționale, inclusiv cele traumatice. Neo-cortexul este activat, responsabil de viziunea noastră asupra lucrurilor, de capacitatea de raționament și de deciziile luate. Cortexul insular, cunoscut pentru rolul său în ceea ce privește sensibilizarea și conștiința, este de asemenea declanșat.

Culturile indigene au înțeles această băutură dincolo de chimia ei. Șamanii îndeamnă ca ceremonia să aibă loc într-un cadru adecvat, cum ar fi natura, sub îngrijirea unui Ayahuascero sau curandero.

Mai multe despre această ceremonie voi scrie într-un articol viitor.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.