karma

În discutarea problemelor familiale, am auzit atât de mulți oameni spunând, „Nu ne putem alege familiile”. Contrar acestei convingeri, aș argumenta că noi ne alegem familiile așa cum cred că sufletele noastre intră în această viață alegând cele mai importante relații vom avea și ce lecții vom învăța.

Mulți dintre cei care au dificultăți în conectarea cu familiile pot gândi: „De ce i-aș alege pe acești oameni să-mi fie rude?”. Această întrebare existențială este, probabil, una dintre cele mai dificile și profunde întrebări la care am încerca să răspundem. Fie că relația cu familia nu este perfectă sau inexistentă, am putea beneficia de orice eliminarea legăturilor energetice şi emoţionale care le deținem cu membrii familiei noastre.

Care sunt legăturile energice și cordoanele emoționale?

Legăturile energetice sunt o legătură non-fizică între tine și o altă ființă. Legăturile energetice pot fi formate în această viață sau în viețile trecute. Sufletele pe care le-ai ales să fie membri ai familiei tale nu au fost selectate în mod aleatoriu, ci mai degrabă, au fost o alegere strategică făcută de suflet, care afectează în mod direct experiența umană actuală.

Se spune că membrii familiei sunt adesea suflete care au experimentat numeroase vieți împreuna. Mulți oameni simt că rudele lor actuale au jucat diferite roluri în descendența familiei lor în timpul vieţii trecute.

Cordoanele emoţionale sunt legate de tine, de multe ori după evenimente specifice, traume și/sau de la alte persoane care îți transferă energie. Acestea pot fi considerate pozitive sau negative. De exemplu, cordoanele pozitive pot fi găsite atunci când ești îndrăgostit, când partenerul tău doreşte ce e mai bun pentru tine și s-ar putea crea un atașament față de el sau ea. Cele negative ar putea fi create de propria ta judecată de sine sau de la cineva care împinge emoții negative spre tine.

În sanscrită, orice cordon emoţional sau amprentă energetică care a mai rămas pe inima ta este menționată ca un Samskara. Michael Singer, autorul The Untethered Soul, descrie un Samskara ca: „Un ciclu de modele de energie din trecut stocate într-o stare de echilibru relativ. Este rezistent la experimentarea acestor tipare care cauzează energia pentru a menține circuitul în jurul sinelui”.

Karma familiei te poate ține în jos

Legea karmei susține că fiecare acțiune are o cauză și un efect, ceea ce înseamnă că fiecare acțiune produce energie karmică, care va reveni în cele din urmă la tine. Această energie ar putea reveni înapoi la tine într-o viață viitoare sau ar putea fi trecut transferată în descendența familiei, care este cunoscută sub numele de karma familiei.

Unii dintre noi au purtat aceste poveri de la naștere, deoarece energia karmică se poate manifesta la un nivel inconștient. În cazul în care rudele au fost reîncarnate în aceeași familie ca și diferiți membri ai familiei, aceeași dinamică de familie s-ar putea perpetua.

Fie că îți place, fie că nu, conexiunea cu familia ta este mult mai mare decât cea genetică, mai ales cu mama ta. Atunci când te-ai născut, ești literalmente atașat la ea printr-un cordon ombilical. În cazul în care sunteți atașați fizic, ce înseamnă asta la nivelurile energetice și emoționale?

Cordonul ombilical ar putea fi luat în considerare ca fiind legătura între chakra sacrală a mamei şi chakra plexului solar al copilului ei. Mamele simt, de obicei, o legătură emoțională puternică pentru copiii lor, pentru că chakra sacrală reprezintă centrul emoțional. Această conexiune modelează adesea un copil prin auto-identitate și putere personală, care sunt guvernate de chakra plexului solar. Cu această logică, este ușor de imaginat cum mamele noastre sau orice membru al familiei în acest sens, ar putea încheia un cordon energetic/emoțional în jurul oricareia dintre chakrele noastre.

Cum se taie legăturile și cordoanele din familie

Chiar dacă noi (sufletele noastre) aleg familiile, cei mai mulți dintre noi se nasc în familii care nu au karma perfectă. Cele mai multe familii se luptă cu una sau mai multe „umbre karmice”: abuz, dependență, violență, sărăcie, boală, abandon și trădare.

Cu toate acestea, dacă dorești să te eliberezi de karma familiei, tot ce trebuie cu adevărat să faci este să privești în interior. Tu ai puterea de a elibera orice cordoane emoționale sau legături energice pentru tine, deoarece acestea se află în interiorul tău. Asigură-te că convingerile tale sunt doar credinţele şi nu familia ta. Aceste cordoane și legături sunt strâns înfășurate în jurul tău, astfel încât acestea să poată fi eliberate de către tine.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.