Prin articolele pe care le-am scris de la inceputul anului am incercat mereu sa vorbesc doar despre frumosul vietii noastre. Sa evit gandurile negative si tot ceea ce m-ar fi facut sa-mi pierd starea frumoasa pe care am descoperit-o in mine. De cele mai multe ori am reusit, dar au fost si dati in care am cazut, am uitat ca intreg universul este in interior, iar fericirea o alegere. Despre aceste dati as vrea sa povestesc, pentru ca si ele ne sunt date pentru a evolua, iar in lipsa unei invataturi desprinse, situatiile se vor repeta la nesfarsit, iar pe buzele noastre va ramane aceeasi intrebare „de ce sunt tot aici?”.

Acesta este un articol despre starile proaste ale vietii, scris acum cu zambetul pe buze si cu incredere ca au fost printre ultimele dati in care le-am experimentat. Este interesant cum pana acum cuvintele curgeau rapid pe hartie, atunci cand scriam despre lucruri frumoase. Acum este atat de multa dezordine, parca as cauta randurile printr-un teanc de hartii. Ma straduiesc. Si inteleg ca raului nu-i place sa fie scris despre el si cum il putem depasi. Dar putem. E starea noastra de fapt. Fericirea.

O sa plec de la aceeasi teorie pe care o tot reiterez. Totul in jurul nostru este energie sustinuta intr-o anumita forma. Felul in care o punem la comun sau in rezonanta cu cea a altor „forme” este ceea ce ne altereaza starea de constiinta. In esenta ea nu poate fi alterata atunci cand esti in interiorul tau si esti constient, asa cum niciun element exterior nu poate face valuri in oceanul nemarginit al fiintei tale. Dar cum acest lucru se intampla arareori spre deloc, energia de care ne inconjoram (sub orice forma ar fi ea, ganduri, transpusa in fapte, emotii etc) ne poate ascensiona nivelul de buna dispozitie sau ni-l poate cobori.

Spuneam eu intr-un articol mai vechi ca asa cum mintii ii corespund gandurile, trupului ii corespund actiunile, iar sufletului ii corespund emotiile. Toate acestea sunt in fapt energie aflata pe diferite vibratii.

Despre ganduri am mai tot vorbit. Mi le inchipui flori. Pentru ca mi-s dragi mie florile, tu ti le poti inchipui cum vrei 🙂  Imi inchipui cum le sadesc in gradina mintii, le ud cu apa curata, le dau soare, le cant si cum din seminte cresc si se transforma in fapte frumoase, altruiste, de multumire si din fapte in emotii si sentimente de iubire. Ma ingrijesc de ganduri, pentru ca ele sa creasca intr-un mediu frumos si sa dezvolte pana ce ating emotiile cele mai inalte. Dar asa cum ai vazut am grija si la factorii exteriori, pentru ca energia cu care-mi voi inconjura florile conteaza. Iar daca eu o sa le tin la umbra, le voi vorbi urat, nu voi rupe buruienile din jur, poate ca vor trai pentru o vreme. Dar la un moment dat se vor ofili. Si vor muri. Pentru ca totul este energie, iar energia are acest dar de a se amesteca si omogeniza. Iar acolo unde este lumina, este mereu si intuneric. Iar cand amesteci albul cu negru se transforma in gri, iar daca mai tot picuri din negru, lumina va disparea de tot. Cam asa facem si in viata. Ne amestecam energiile unii cu altii. Iar cand stam pe langa intuneric, devenim si noi asemenea.

Am si exemple, mai ancorate in realitate decat povestea de mai sus.

A fost o perioada in care vorbeam urat. Mai ales cand conduceam. Si eram si nervoasa. Mi-am dat apoi seama ca a fost ca si mai sus cu energiile care se intrepatrund. Cand in jurul tau auzi cuvinte urate ajungi sa ti le insusesti. Iar cuvintele sunt etichetele ce stau lipite pe un anumit tip de energie, care este incarcata cu gandurile asociate primelor. In mod natural atunci cand pronuntam un cuvant urat noi intram in rezonanta cu toate gandurile asociate de toate persoanele acelui cuvant. Si cum ne vom simti in momentul in care le vom tot repeta si ne vom incarca cu vibratia lor joasa? Eu stiu ca nu ma simteam bine.

La fel se intampla si cu alte lucruri de care ne inconjuram si care au o vibratie scazuta, ne trag si pe noi in jos dupa ele.

Hainele sunt un exemplu bun – atunci cand purtam tricouri cu mesaje sau imagini morbide. Cu ce intram oare in rezonanta? Cu o energie joasa, cu toate gandurile negative pe care le-au nutrit oamenii fata de acele imagini. Nu-mi inchipui ca cineva se gandeste la floricele pe campii cand poarta un tricou cu cap de mort 🙂

Cand ascultam muzica in care cantaretii tipa, vorbesc despre suparare, singuratate intram in contact cu energia lor, cea a unor emotii negative si joase.

La fel si cu cartile. Si ele poarta energia autorului si a faptelor povestite. Tin minte ca am incercat la un moment dat sa citesc „Psihologia minciunii”, unde este vorba despre un psiholog care trata diferite cazuri de psihoze, depresii. Iar primul capitol incepea cu un tip care era in permanenta stresat ca o sa moara in urmatoarele cinci minute. Atatea angoase avea omul acela si imi transmitea o stare atat de proasta pe masura ce inaintam, incat dupa vreo 50 de pagini am pus-o in raft si acolo a ramas de atunci.

Tot de energie ne inconjuram si atunci cand mergem in locuri cu multa lume, mai ales daca sunt oarecum obscure. Cred ca e lesne de inteles ca in cele din urma oamenii nutresc ganduri ce reverbereaza pe cel de-al doilea centru subtil de forta (cel al sexualitatii, instinctualitatii, dorintei nestavilite, halucinatiilor… mai zic?). Chiar daca tu esti bine si ai bune intentii, un firicel de energie intr-o mare de intuneric va ajunge treptat sa se disipeze printre ceilalti. Evident nu acelasi este cazul ca atunci cand mergem la un concert de muzica simfonica, unde gandurile oamenilor se linistesc si ascensioneaza odata cu vibratiile inainte ale instrumentelor.

Cred ca ai inteles ideea.

Drept concluzie? Sa ne scriem povestea asa cum vrem noi. Si poate sa mai taiem de pe lista un vampir de energie, un film trist, o carte despre depresie, o vorba urata, un periplu de-o noapte. Pentru ca s-ar putea sa contribuie si ele la starea ta de astazi. Iar eu cand merg pe strada nu vad prea multi oameni cu zambetul pe buze 🙂

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.