lunar-eclipse-libra-2

Astăzi vom avea o eclipsa de Lună în penumbră, care din România însă nu va fi vizibilă. O astfel de eclipsă este diferită de una totală sau parțială pentru că este mult mai puțin perceptibilă, este precum o umbră subtilă care acoperă lună.

În astrologie, eclipsele de lună au efecte similare cu cele ale lunii pline, dar sunt mult mai puternice. Ele facilitează o serie de schimbări în viețile noastre datorită unor schimbări de circumstanțe. În unele cazuri se referă la renunțarea la anumite lucruri sau aspecte din noi, care nu ne mai fac bine, pentru a lăsa spațiu de noi oportunități.

Temele aferente fiecărei eclipse de lună încep să-și facă simțite prezența cu câteva săptămâni înainte și rămân predominante și în următoarele 3-6 luni. De asemenea ele se află în legătură și cu temele eclipsei de soare ce se poate petrece în perioada de dinainte sau după. În cazul nostru, ultima eclipsă de soare a avut loc pe 8 martie.

Desigur că aceste schimbări și modul în care ne influențează eclipsa depinde de felul în care interacționează cu harta noastră astrologică (care are la bază data nașteri).

Eclipsa de Lună în Balanță în opoziție cu Soarele și Mercur în Berbec

Am tot avut eclipse lunare pe axa Balanță – Berbec din octombrie 2013, iar aceasta va fi ultima din această serie. La fel ca atunci când este Lună Plină, avem de-a face cu tensiunea dintre cele două polarități și trebuie să învățăm cum să le integrăm.

Balanța are în vedere comunicarea, diplomația și justiția. A vedea ambele părți ale paharului, a-i lua în calcul și pe ceilalți și a adopta o atitudine echilibrată sunt temele centrale ale acestei zodii. În plus, Balanțele pun preț pe relații, mai ales parteneriate și căsătorie.

Berbecul în schimb este semnul ego-ului. Este independent, cu o voință puternică și îi place să conducă. În timp ce Balanța este chibzuită, Berbecul merge înainte instinctiv, fără să se gândească prea mult.

Mercurs în Berbec se află în conjuncție cu Soarele, iar această planetă ce guvernează mintea, intelectul și comunicarea simbolizează renașterea. S-ar putea să lucrăm la noi proiecte, un nou mod de a gândi sau comunica sau poate chiar să ne reevaluăm perspectivele și inițiativele.

Indiferent dacă vrem să inițiem acțiuni de conducere sau plecăm la drum pe cont propriu, se vor crea circumstanțele prin care să putem chibzui deciziile.

Alte aspecte importante

Marte, guvernatorul Berbecului, se află într-un aspect armonios cu Soarele, Mercur și Luna în eclipsă, scoțând în evidență tema de a lua atitudine. În semnul Săgetătorlui, acest lucru ar însemna a lua atitudine spre a ne îndeplini țelurile sau de a căuta adevărul, o nouă perspectivă, a călători sau explora. Săgetătorul fiind un semn la extreme, poate presupune și că suntem angrenați în prea multe activități și începem să ne pierdem.

Marte va fi retrograd din 17 aprilie până pe 29 iunie și ne va forța să trecem printr-un proces în care ne reevaluăm pe noi înșine, viziunile și intențiile. Multe din lucrurile pe care le facem acum și în următoarele săptămâni, se pot manifesta în provocări ulterioare, în care va fi nevoie să facem ajustări.

Venus, guvernatorul Balanței, este în Pești în opoziție cu Jupiter în Fecioară și face și un careu cu Saturn în Săgetător. Așa că va trebui să învățăm să echilibrăm munca cu relaxarea. Dacă ne pierdem în prea multă plăcere, fiind pasivi și evitând munca, s-ar putea să avem probleme. Dacă ne cufundăm prea mult în muncă și evităm aspectele frumoase ale vieții, vom avea parte de frustrări. Așa că aceasta este o temă importantă la care avem de lucrat în această perioadă.

Ce să faci în această perioadă

Eclipsa de Lună ne amintește de un capitol al vieții noastre în care avem de învățat o serie de lecții și experiențe care au început din Februarie 2013. Felul în care gestionăm relațiile este una din temele principale și cum echilibrăm nevoile personale cu cele profesionale.

Consideră evenimentele importante ce s-au petrecut în ultima luna și ultima săptămână și vezi care este cel mai bun mod prin car să împaci atât viața personală, viitoarele relații cu nevoile tale. Ce încearcă Universul să-ți arate? La ce trebuie să renunți și pentru ce trebuie să faci loc în viața ta?

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.