1002079_1280x720

La începutul lunii trecute, am experimentat o Lună Plină în Berbec, pe 15 și pe 16 octombrie. Multe persoane fac referire la acest fenomen folosind numele de „Super Luna”, deoarece Luna a venit mai aproape de Pământ decât de obicei.

Din fericire pentru noi, 2016 se va încheia cu două momente de Super Luna, fiecare diferită de cealaltă. Super Luna de pe 14 noiembrie, pe care mulți o numesc „Super Extra Luna” care a fost un fenomen diferit și Super Luna care urmeaza sa fie pe 14 decembrie.

Ce este o Super Lună?

Termenul „Super Lună” a fost inventat în ultimii ani și a fost inspirat de termenul din astronomie „Perigeul Luna Plină.” Cuvântul „perigeu” este definit ca fiind cel mai apropiat punct al Lunii de Pământ. Cel mai apropiat punct al Lunii de Pământ avut loc pe data de 19 martie 2011, moment în care termenul de Super Lună a devenit popular.

Deși a fost inițial folosit pentru a descrie o Lună Noua sau Lună Plină, care a scăzut cu aproape 90% din cel mai apropiat punct față de Pământ într-o anumită orbită, Super Luna este acum folosită în sens mai larg pentru a identifica momentul când Luna Plină este mai aproape de Pământ decât în ​​mod normal.

Orbita Lunii este eliptică, adică forma sa este mai mult ovală decât circulară. Ca urmare, partea de perigeu a acesteia este de aproximativ 30000 mile mai aproape de Pământ decât latura opusă. Termenul științific „syzygy” se referă la momentul în care Pământul, Soarele și Luna se aliniază ca și când Luna s-ar roti în jurul Pământului. În cazul în care vă puteți imagina, atunci când are loc perigeul-syzygy al sistemului Pamant-Luna-Soare şi Luna se afla pe partea opusă a Pământului față de Soare, înseamnă că atunci are loc o Super Lună.

Acest eveniment miraculos este setat să se întâmple de trei ori în acest an. Primul a fost în octombrie pe 15 și 16, următorul pe data de 14 noiembrie și va mai fi pe 14 decembrie. Cu toate acestea, pe 14 noiembrie Super Luna a fost o Extra Super Luna.

De ce s fost Super Luna pe 14 noiembrie „Super Extra”?

Nu numai că a fost pe 14 noiembrie Super Luna, cea mai apropiată Luna Plină din acest an, dar a fost și cea mai apropiată Luna Plină de Pământ până în prezent în acest secol. De fapt, ea marchează cea mai apropiată Luna Plină din 1948. După 14 noiembrie, Luna nu va mai veni atât de aproape de Pământ, până pe 25 noiembrie 2034.

Se estimează că o Super Lună ar putea să apară până la 14% mai mare și cu 30% mai strălucitoare decât Luna Plină medie. În ciuda acestei diferențe semnificative, nu este întotdeauna ușor să se distingă o Lună Plină de o Super Lună. Acest lucru depinde în mare măsură de locația în care sunteți  și de condițiile meteorologice din acea zi sau noapte, deoarece strălucirea ei ar putea fi ascunsă în spatele norilor sau modificată de luminile orașului.

Cum ne afectează viața Super Extra Luna?

Sateliții compleți provoacă, în general, anumite aspecte în viața noastră, care au câștigat un impuls în săptămânile din jurul acestui eveniment. Aceste aspecte devin de obicei mai evidente pe parcursul perioadei de trei sau patru zile înainte de Luna Plină când se apropie de perigeu. Aceste aspecte ar putea fi atât de mici încât să nu le observați sau ar putea fi evenimente importante de viață, care sunt ușor de recunoscut, în funcție de alte variabile astrologice.

Aceste aspecte ar putea să se prezinte, prin relații sau experiențe sau acestea ar putea apărea pe plan intern. Sateliții compleți reprezintă adesea o perioadă de schimbare, de flux și de ajustare, care sunt adesea inspirate de un fel de realizare sau o creștere a conștiinței. Sateliții compleți sunt un moment excelent pentru a echilibra și de a integra energiile semnelor în conflict sau ar putea induce situații în care acestea sunt în dezacord cu o anumită situație.

Super Extra Luna de pe 14 noiembrie a fost o Super Lună Plină în Taur. Nu uitați de Super Luna în Gemeni de pe 14 decembrie, de asemenea. Chiar dacă Super Luna din decembrie nu va veni destul de aproape de Pământ ca pe 14 noiembrie, aceasta va fi miraculoasă dintr-un alt motiv:

Ploaia de meteoriți a Geminidelor se întâmplă să cadă în aceeași noapte cu Super Luna din decembrie. Chiar dacă ploaia de meteoriți a Geminidelor, de obicei, uimește spectatorii pentru că se aprinde cerul noaptea, aceștia pot fi copleșiți de lumina lunii strălucitoare.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.