zdfs

Plantele, pe lângă rolul de a înfrumuseța locuința, pot aduce extrem de multe beneficii emoționale, spirituale și fizice. Studiile au arătat că prezența plantelor în casă crește nivelul de fericire, productivitate, creativitate și ajută la reducerea considerabilă a stresului. În plus, acestea ajută la filtrarea aerului, prin eliminarea toxinelor, dar și la transformarea dioxidului de carbon, în oxigen.

Plantele de apartament, se împart în mai multe categorii, astfel:

Plantele care „preferă” lumina scăzută pot fi aranjate în colțurile mai întunecate ale casei, pentru a oferi un aspect inedit și pentru a completadesignul camerelor. Poțialege plante precum „Dracaena Marginata”, „Helxine”, „Feriga”, „Filodendronul” sau „Sansevieria”.

Sansevieria”, denumită și planta șarpe, este deosebit de specială, întrucât poate tolera niveluri foarte scăzute de lumină și este considerată una dintre cele 10 plante cele mai bune, care transformă dioxidul de carbon, în oxigen, în timpul nopții.

Cea de-a doua categorie a plantelor de apartament, este cea a plantelor care iubesc lumina, fără de care nu ar putea rezista. Printre acestea se numără „Cactusul”, „Monstera deliciosa”, „Echeveria”, etc.

Odată aleasă planta preferată, este foarte important să găsești calea către o îngrijire corespunzătoare, a acesteia.

Iată 5 sfaturi de care trebuie să ții întotdeauna cont pentru a avea plante perfecte

  1. Fii prietenos

Plantele, la fel ca oamenii, au temperamente diferite. Acestea trebuie udate în mod diferit, au nevoie de diverse medii pentru a putea crește, unele stochează apa în frunzele sale mai mult timp și nu necesită să fie udate zilnic, altele, dimpotrivă, au nevoie de îngrijire permanentă.

  1. Alege o plantă pe care să o așezi în zona de lucru

Prezența unei plante în zona de lucru, este o alegere extrem de bună, deoarece relaxează privirea și diminuează stresul. Astfel, nivelul de productivitate va crește semnificativ.

  1. Nu priva plantele de lumina soarelui

Plantele obțin hrana și energia de la soare, astfel încât, plantele care au nevoie de lumină, trebuie aranjate în spații corespunzătoare. Dacă ferestrele au deschidere către sud, este ideal, deoarece plantele vor avea o cantitate mare de lumină, la dispoziție, alege așadar, cu grijă, locul plantelor.

  1. Udă-le cu atenție

Apa în exces poate duce la dispariția plantelor. Cele mai multe dintre ele ar trebui udate atunci când solul devine uscat, astfel că, o singură atingere, pentru a verifica stadiul solului, este suficientă. În plus, apa trebuie să treacă de zona de drenare, în farfuria ghiveciului, unde poate sta timp de 15-30 de minute. După această perioadă însă, apa rămasă trebuie aruncată, neapărat.

  1. Combină plantele în mod inedit

Frunzele cu texturi diverse, dimensiunile diferite, culorile care nu seamănă între ele, toate aceste detalii ce vor oferi un aspect dinamic camerei, dar și multe beneficii. Folosește plantele pentru a oferi un plus de frumusețe camerelor monotone, punându-le în evidență, de fiecare dată.

Indiferent dacă ești încă în căutarea stilului propriu, sau dacă ai deja plantele preferate, alege să ai, în permanență, plante în casă, pentru o stare de bine, permanentă.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.