stained-glass-1181864_960_720

Dacă ești interesai să îți extinzi capacităţile mentale, să înveţi mai multe despre universul din jurul nostru, dar şi despre propriul univers, cel din interiorul fiecăruia, dacă îți dorești să explorezi multitudinea de moduri în care această viaţă poate fi explorată,  atunci trebuie neapărat să vezi aceste filme şi documentare!

Vizionarea filmelor care, la final, ridică întrebări şi te fac să gândeşti, care ajută la extinderea spiritualităţii şi a constiinței de sine, este un mod minunat de a-ţi lărgi orizonturile, de a-ţi schimba perspectiva şi de a lăsa natura ta spirituală să înflorească. 

Verifică această listă de 25 de filme pe care orice căutător ar trebui să le vadă:

 1. Samsara (2011)

Acest documentar non-verbal prezintă o explorare incredibilă a umanităţii şi a rolului nostru în propria realitate. 

 1. Kumare (2011)

În acest documentar, un bărbat normal a plecat într-o misiune pentru a explora puterea pe care o au guruii asupra oamenilor. Aşadar, el se deghizează în guru şi călătoreşte prin lume „vindecând” oamenii. Acest documentar îţi deschide ochii şi funcţionează ca un memento modest care îţi aminteşte să nu pui pe cineva pe un piedestal.

 1. I AM (2010)

Există doar două întrebări pe care trebuie să le punem: Ce este în neregulă cu lumea noastră şi ce putem face noi, pentru a face o lume mai bună? Eu Sunt explorează rădăcina acestor întrebări şi soluţiile pentru o viaţă mai bună.

 1. Ce ştim noi? (2005)

Deblocaţi secretele vieţii cu ajutorul acestui film captivant şi provocator. Cu poveşti relatate şi soluţii din lumea reală, vei avea o perspectivă diferită asupra vieţii după ce vei urmări acest film.

 1. I Origins (2014)

Ochiul este cu adevărat fereastra sufletului (şi a universului), în acest film care îţi pune mintea la îndoială. Dacă ți-ai pus vreodată întrebări cu privire la posibilitatea reîncarnării, cu siguranţă va trebui să apeși play pe acest film.

 1. Conversaţii cu Dumnezeu (2006)

Această adaptare clasică, făcută după cartea cu acelaşi nume scrisă de Neil Donad Walsh este o poveste de suflet ce trece de la petice la bogăţie prin mâna lui Dumnezeu. 

 1. Schimbarea/The Shift (2009)

Un însoţitor al cărţii, acest film de Dr. Wayne Dyer, explorează acel loc adânc din noi toţi care se doreşte a fi împlinit. Însă, înainte de a ajunge acolo, este nevoie de o schimbare. În timp ce acesta este un film fictiv, sentimentul este complet real şi transmis cu impact sub formă de poveste.

 1. Eu nu sunt Guru al tău (2016)

Tony Robbins este cunoscut pentru personalitatea sa extinsă şi pentru metodele de coaching neortodoxe pe care le aplică. Dacă ești în căutare de claritate, încurajare şi iubire de sine, acest film este ceea ce ai nevoie.

 1. Profeţia celestă (2006)

Dacă încă nu ai văzut acest film clasic, oprește ceea ce faci şi vizionează-l acum! Bazat pe romanul lui James Redfield, acest film este o poveste de aventură, de a-ţi urma fericirea şi de a avea încredere în univers.

 1. Secretul (2006)

Un alt film care trebuie văzut pentru o fundaţie spirituală solidă, Secretul, este produsul Legii Atracţiei, descoperită de autorul cărţii cu acelaşi nume, Rhonda Byrne. Poţi crea realitatea pe care ţi-o doreşti, iar acest film îţi va arăta cum. 

 1. Lumi interioare, Lumi exterioare (2012)

Acest documentar format din 4 părţi explorează funcţionarea interioară a universului. Niciodată nu ai să mai priveşti lucrurile în acelaşi mod (nici măcar pe tine) după ce ai învăţat ce se află dedesubt şi înăuntru.

 1. Ram Dass: Fierce grace (2001)

Autorul filmului Fii Aici Acum , Ram Dass, este un mistic modern într-o misiune antică, care încearcă să trezească omenirea la adevăratul ei potenţial şi la a practica puterea înnăscută a fiinţelor spirituale.  Această biografie documentar acordă o privire mai atentă asupra spiritualităţii, a guruii-lor şi a hipiodei. 

 1. Cei 5 pe care îi întâlneşti în Rai (2006)

Bazându-se pe cea mai bine vândută carte din New York Times, acest film care te mişcă în profunzime şi te fascinează, este o explorare a interconectării tuturor lucrurilor – în viaţă şi moarte. 

 1. Happy (2011)

Directorul Roko Belic cercetează lumea intervievând oameni, inclusiv pe Dalai Lama, în căutarea definirii fericirii şi a aflării cauzei fericirii noastre.

 1. Trezirea vieţii (2001)

O multitudine de discuţii profunde despre viaţă, meditaţie, vise lucide şi multe altele…dacă ai un suflet curios şi vrei să afli mai multe despre puterea minţii, atunci acest film este pentru tine. 

 1. Awake: The Life of Yogananda (2014)

Acest documentar este o cronică a vieţii cunoscutului yoghin indian şi a guru-lui care a adus această practică antică la milioane de occidentali. Paramahansa Yogananda este şi autorul cărţii de stimulare spirituală Autobiografia unui Yoghin. 

 1. Atlasul norilor (2012)

Acest film conţine tone de răsturnări de situaţie imprevizibile şi se îndreaptă către teme profunde precum reîncarnare, suflete şi vieţi trecute, într-un mod aventuros alături de o distribuţie specială. Un film ce trebuie văzut! 

 1. Finding Joe(2011)

Celebrul autor Joseph Campbell a pus accentul pe fraza creată de el „Călătoria Eroului”, astfel, Găsirea lui Joe este un film deschizător de inimi despre calea pe care toţi oamenii merg în misiunea de a-şi descoperi scopul. În el îl regăsim şi pe actorul Deepak Chopra. 

 1. Calea luptătorului paşnic ( 2006)

Bazându-se pe romanul devenit popular, acest film de inspiraţie spirituală explorează modul în care un accident de motocicletă aruncă un sportiv foarte cunoscut şi student de nota 10 într-un picaj mental în timpul în care învaţă să meargă din nou şi încearcă să facă faţă lecţiilor dure şi provocărilor mentale din timpul recuperărilor.

 1. Viaţa lui Pi (2012)

Un bărbat care a supravieţuit scufundării unei nave este blocat pe mare într-o barcă de salvare şi se confruntă cu multe fazele diferite ale propriului său psihic în timpul în care se luptă să rămână în viaţă şi să nu îşi piardă minţile.

 1. Avatar (2009)

O capodoperă digitală şi un film care îndeamnă serios la gândire, Avatar este unul dintre cele mai importante filme din ultimul deceniu. Atinge teme precum climă, populaţie, morală, valori şi, desigur, iubire. 

 1. Omul de pe Pământ (2007)

Nemurirea este subiectul acestui film palpitant şi încântător. Acest film de ficţiune urmăreşte viaţa unui om care pretinde că este nemuritor de 14.000 de ani. Urmărește filmul şi descoperă cum te simți când te gândești la conceptul de viaţă pentru totdeauna. 

 1. Insuportabila uşurătate a fiinţei/ The Unbearable Lightness of Being ( 1988)

Un film vechi, dar foarte bun, filmul adaptat după romanul lui Milan Kundera va trezi întrebările din sufletul tău despre existenţă, dragoste şi scop.

 1. Codul lui Da Vinci(2006)

Filmat la Roma, filmul urmăreşte simbolistica Sfântului Graal şi aduce în discuţie bazele creştinismului şi ale civilizaţiei moderne.

 1. Stăpâna Balenelor (2002)

Acest film eteric, frumos şi puternic explorează Noua Zeelandă şi este plin de mistere antice, analizând impactul strămoşilor noştri asupra vieţii moderne.

Bucură-te de aceste filme de suflet şi impartășește favoritele cu noi!

Disclaimer! Pe parcursul vizionarii poţi avea parte de un amalgam de sentimente şi gânduri, poţi începe să îți pui o multitudine de întrebări şi să dezvolţi o nouă perspectivă asupra lumii şi a scopului nostru în ea. Vizionare plăcută!

 

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.