I4XBEISL6W

Daca ești pe punctul de a-ți stabili detaliile pentru următoare vacanță și vrei ca alături de destinația deosebită să integrezi și o componentă spirituală atunci acest articol este pentru tine. Vei descoperi 10 motive practice pentru care să-ți dedici câteva zile ție în întregime, dar acelui ție interior pe care îl percepi în momentele de liniște profundă. Iată de ce ar trebui să încerci o retragere spirituală:

1. Poți merge pe cont propriu

Cu toții ne dorim acele vacanțe pline de aventură, în care plecăm doar cu rucsacul în toate colțurile lumii, însă acest „echipament” de independeță nu vine înnăscut pentru fiecare. Într-o astfel de retragere, chiar dacă mergi pe cont propriu, beneficiezi de un mediu sigur și în plus vei fi în compania unor persoane care privesc în aceeași direcție ca și tine și cu care poți lega prietenii pentru o viață.

2. Experiențele noi te schimbă

Atunci când mergi într-un mediu nefamiliar, ai oportunitatea de a privi lucrurile dintr-o altă perspectivă. Te întâlnești cu oameni necunoscuți, experimentezi lucruri diferite, toate aceste îți deschid noi realități și te forțează cumva să vezi lucruile din alt punct de vedere. Poate că vei fi mai recunoscător pentru viața ta, pentru ceea ce ai și vei învăța să-ți apreciezi viața și mai mult sau poate te vei aumotiva să ajungi mai sus și să vezi că viața înseamnă mai mult decât cele 12 ore pe care le petrecem în stare conștientă zilnic.

3. Înveți lucruri noi

Înveți tehnici care să te ajute să te descoperi pe tine. Înveți că în primul rând ești mult mai mult decât un simplu corp, că poți modela energia din tine și din jurul tău și că poți lucra înspre a avea o viață mai împlinită din toate punctele de vedere: fizic, psihic, mintal, spiritual. Poți avea experiențe ieșite din comun, treziri la nivel de suflet care îți vor arăta o frântură din lumea spirituală pe care o poți explora apoi.

4. Îți faci prieteni noi

Poate că pare puțin intimidant să legi prietenii noi cu oamenii care vin în astfel de tabere pentru se vindeca, însă află că acești oameni sunt ca și tine. O să observi curând că fiecare din ei reprezintă fațete ale tale pe care încă nu le-ai vindecat și de la care ai de învățat. Nimic nu este întâmplător, așa că privește grupul în care te afli cu mare atenție și încearcă să desluiești misterul combinației de persoane.

5. Experimentezi timpul petrecut cu tine

În timpul taberelor realizăm multimple tehnici prin care ne conectăm la sinele nostru și încercăm să-l percepem ca o entitate diferită de corpul nostru fizic. Fie că mergem în tăcere, facem yoga sau meditație, admirăm natura, toate acestea au scopul de a ne bloca mintea, iar printre două gânduri să pătrundem în interiorul nostru.

6. Privește în jurul tău

Explorezi natura, locurile și lumea. Călătoriile sunt și ele o modalitate de a ne bloca mintea prin frumusețea locurilor și noutatea acestora. Cu siguranță dacă vei merge de 10 ori în același loc nu l-ai mai privi cu aceeași fascinație. Această fascinație face mintea să se blocheze și să rămână în momentul prezent, iar tu să accesezi astfel sinele superior.

7. Faci pauză de la tehnologie

O nevoie a omului modern, să renunțăm la tehnologie și să ne concetrăm pe ceea ce se petrece acolo. Încearcă și tu, dacă nu în tabără măcar acasă.

8. Poți să fii liber/ă

Lași toate așteptările acasă și te lași înghițit în momentul prezent. O retragere funcționează precum o gură de aer, un loc în care evadezi din rutina zilnică. În fond marele avantaj al lumii spirituale este libertatea. Odată trecut acest plan al realității fizice conștientizăm la modul cel mai pragmatic cât de liberi suntem, cum tot ce credeam sunt propriile limitări, cum nici serviciul, nici statutul social sau financiar sunt elementele care ne definesc.

9. Fă-o pentru tine

Alege retragerile cu care rezonezi, pentru care primești semne că ar trebui să mergi. Ce mod mai bun decât să investești în tine, în sănătatea ta fizică, mentală și sprituală.

10. Nu fii prea dur cu tine

Retragerea este un prilej de a explora interiorul tău și de a vedea oportunitățile de creștere. Nu pleca cu așteptări la o schimbare instantă. Pentru a te schimba trebuie să te deschizi față de aceste căi către schimbare. Chiar dacă acestea nu apar de pe o zi pe alta, tu ai plantat semințele care vor da apoi roade, însă ai răbdare. Totul se petrece exact în momentul în care merităm grația. Ia ceea ce ai învățat în retragere și aplică și acasă, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Ce ai de pierdut? De fapt îți dedici întreaga energie creșterii spirituale și încrederii în tine. Ai oportunitatea de a învăța să te încrezi în intuiție, în profesori, în ghizii tăi spirituali și în partenerii de călătorie. Încrederea este un proces al călătoriei!

La final de săptămână te invităm alături de Școala Iubirii în tabără spirituală de la Gura Portiței, un colț de rai izolat pe malul Mării Negre. Dacă vrei să participi citește toate informațiile despre înscriere pe blogul nostru.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.