În timp ce ritmul vieții moderne continuă să se accelereze, o mulțime de oameni recurg la yoga pentru a avea grijă de ei. Practica obișnuită de yoga este cea a practicării asanei, poziția din yoga care se concentrează pe postură. În timp ce asana este o practică esențială în tradiția yoghină, yoga este o cale spirituală care oferă multiple metode de cultivare a unei vieți echilibrate.

Din fericire pentru noi, unele dintre exerciții sunt foarte ușoare, mai rapide ca practica asana și pot fi integrate cu ușurință în rutina ta de dimineață. Vei afla în acest articol, 3 exerciții ușoare, care te vor ajuta să începi ziua într-un mod sănătos.

Curățarea sinusului

Ține apă minerală în mâini și adulmec-o cu nasul. Fii atent să nu treacă de nivelul frunții. După asta, suflă-ți nasul. Repetă de câteva ori. Asigură-te că nu folosești apă de la robinet, oricât de filtrată ai crede că este.

Acest exercițiu elimină praful și poluarea care blochează sistemul respirator și deschide  mai mult căile respiratorii, pentru a permite o mai intensă sau puternică inspirație. Poți face acest exercițiu de două ori pe zi, mai ales dacă locuiești într-un oraș poluat, dar și practicat doar dimineața este suficient. Această curățare este similară cu cea în care se folosește un irigator nazal, exceptând faptul că această tehnică poate fi efectuată zilnic și nu necesită ca apa să curgă prin sinusurile tale.

Curățarea limbii

Folosește un dispozitiv de curățare a limbii ca să elimini bacteriile de pe suprafața acesteia. Aparatele special concepute în acest sens se pot găsi în farmacii sau în locurile unde există produse moderne de curățare a dinților. O lingură ar putea deasemena să te ajute. Nu uita să cureți dispozitivul după fiecare utilizare.

Dacă te uiți la limba ta în oglindă dimineața, o să observi o tentă alb-gălbuie. Ayurveda, sistemul indian de videcare străvechi, crede că acelea sunt amma, toxinele care împiedică sistemul nostru digestiv să funcționeze la capacitate normală. Un exces de amma poate cauza balonare, foame neregulată, creșterea în greutate și scăderea nivelului de energie. Prin eliminarea acestor toxine în fiecare zi, o să reduci nivelul toxicității din corp.

Spălarea ochilor

Ține în palme apă minerală și adu ochii în palme, clipind în apă. Repetă de câteva ori.

Spălarea ochilor cu apă minerală ajută la eliminarea toxinelor acumulate și joacă un rol important în procesul de hidratare. Picăturile de ochi sunt adesea folosite în acest scop, dar în cantități prea mari devin dăunătoare. Această practică ajută la curățarea ochilor, dar și la îmbunătățirea vederii și la vederea mai clară a lucrurilor, prin influența asupra ajna chakra.

Dacă acestea sunt exercițiile cu care ar trebui să ne începem dimineața, felul cum încheiem ziua este la fel de important. Ce facem înainte de somn ne va afecta somnul, iar în funcție de calitatea somnului, ne trezim cu o anumită dispoziție a doua zi. Pe lângă recomandările comune ca evitarea folosirii internetului sau a televizorului, chiar înainte de culcare, în continuare vei afla un exercițiu simplu de a încheia o zi, inspirat din tradiția yoghină.

Masajul cu ulei de susan, în jurul tâmplelor, urechilor și mandibulei, dar și în regiunea gâtului, umerilor, încheieturilor și gleznelor va aduce o senzație de căldură și o minte mult mai liniștită.

Yoga și meditația te ajută să rămâi în echilibru cu tine și să găsești cea mai potrivită abordare pentru o viață cat mai armonioasă. ȘcoalaIubirii.ro te așteaptă cu sfaturi și secrete, în sesiunile de yoga sau reiki de luni, miercuri și vineri de la 19.30.

Între 19-21 mai organizăm o tabără de meditație în tăcere – Silence Retreat, în mijlocul pădurii, la doar 30 de minute de București. Află mai multe pe site.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.