The best thing to hold onto in life is each other.

Dacă te gândești să începi clasele de yoga și te întrebi cum va decurge prima ședință, lista următoare ar trebui să te ajute să înțelegi cum se va desfășura și de ce trebuie să ții cont.

Ce să porţi?

Nu trebuie neapărat să porți un echipament la modă, de la brand-uri cunoscute pentru a participa la clasa de yoga. Trebuie doar să te asiguri că hainele pe care le porți sunt confortabile. Acest lucru este important mai ales în cazul în care ședința se ține într-un studio încălzit. De asemenea, amintește-ți, yoga este practicată în picioarele goale – așa că asigură-te că îți lași încălțămintea pe hol.

De ce ai nevoie?

Un covoraș este într-adevăr singurul element esențial de care vei avea nevoie. Un prosop și o sticlă de apă sunt alte elemente pe care ar trebui să le ai la tine. Prosoapele acestea sunt ușor diferite de prosoapele de duș. Ele sunt mai ușoare și mai absorbante sau unele au niște biluțe ca niște ventuze pe spate, astfel încât să rămână fixe pe saltea.

În funcție de tipul de practică, de asemenea, pot fi utilizate curele, cuburi sau mingi. Aceste elemente sunt oferite de obicei în sala de ședință.

Pregătirea pentru clasa de yoga

Hidratarea este cel mai important lucru de care trebuie să ții cont. O gustare ușoară și o sticlă de apă te vor echilibra și vor elimina senzația de moleșeală și ajută organismul să ţină pasul cu cerințele fizice ale practicii. Evită să consumi carbohidrați sau alte alimente nocive.

Mergi mai devreme

Du-te la clasa de yoga mai devreme. Instructorul este întotdeauna persoana care intră ultima în sală, așa că, asigură-te că nu întârzii. De asemenea, dacă ajungi mai devreme îți poți alege locul preferat și te poți încălzi câteva minute.

Ce se întâmplă dacă nu poți realiza o postură?

Dacă nu te simți confortabil într-o postură, pur și simplu evită să o mai faci sau realizează ceva asemănător. Atunci când ești gata să continui, revino la ritmul colegilor de clasă.

Savasana, Namaste și expresii din yoga

Vei auzi probabil cuvintele acestea pe tot parcursul practicii pe care la început nu le vei înțelege. Nu îți  face griji, nu trebuie să faci un curs special pentru a le traduce.

Savasana este modul în care se termină practica – poziția de stat pe spate pe saltea cu ochii închiși în care se relaxează tot corpul pe grupe musculare.

Namaste se traduce la „lumina din mine se înclină spre lumina din interiorul tău”.  Se spune cu voce tare în mod colectiv, la sfârșitul practicii, în timp ce stai cu picioarele încrucișate cu palmele apropiate la piept.

Este important să faci liniște în timpul ședinței de yoga și să lași orice obiecte ce te-ar putea disturba deoparte.

După prima ședință de yoga, cu siguranță vei crede că aceasta este o călătorie personală extrem de spirituală și foarte benefică pentru organism.

Bine ai venit la prima ta clasă de yoga. Te aștept în fiecare săptămână, luni, miercuri și vineri de la 19.30 la clasele de yoga pe care le realizăm la Centrul Holistic Tummo Reiki din zona Floreasca. Informații poți găsi pe www.scoalaiubirii.ro

Namaste.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.