banner yogajourney

Am învățat că mesajele importante în viață vin în cele mai neașteptate momente și tot ce este nevoie pentru a le recepționa este să fim vigilenți în permanență. Ieri, în timpul unei ore de yoga, mi-a venit în minte această idee – să aștern în timp real un jurnal întins pe o perioadă de șase luni cu schimbările ce se produc în urma practicii zilnice a oricărei forme de spiritualitate. Ce-i drept că de obicei mă apuc repede de treabă, însă de data aceasta a fost chiar de pe o zi pe alta.

Este interesant cum acest mesaj vine pe fondul unei perioade lungi de lipsă pe blog, în ciuda faptului că traficul a crescut chiar și asa, iar în fiecare zi aproape 500 de oameni diferiți intră și citesc articolele vechi.  La fel de interesant este cum această perioadă de tăcere m-a făcut să nu-mi mai găsesc cuvintele, deși înainte nu aveam nicio opreliște în a le înșirui.

În ultimii ani am trecut prin perioade diferite a scrisului, începutul în care aflam atât de multe informații și voiam să-mi exprim entuziasmul unor descoperiri miraculoase ale sufletului, fotografii în posturi yoga, articole, meditații ghidate. A urmat perioada de interiorizare, în care exteriorul a devenit mai puțin important și nu am mai simțit nevoia de a spune fățiș ce simt, chiar râdeam că față de acum doi ani când Facebook sau Instagram îmi spunea că am avut sute de poze postate, anul trecut de abia dacă aveam jumătate. În continuare consider că acest drum spiritual este extrem de personal, însă în același timp știu că arătând mici frânturi din activitățile de zi cu zi, o să răspund la întrebările: „Cum de ești așa liniștită?”, „Când ai timp să faci atât de multe lucruri?”, „Pare că ești foarte fericită!”. DA, chiar sunt. Dar știu că nici n-am ajuns la jumătatea drumului, așa că voi continua să muncesc pentru asta, bucurându-mă de mirosul florilor pe drumul spre destinație, așa cum zice o vorbă.

Până acum am mai ținut tapas-uri cu o intenție prestabilită, fie cu aprindere de lumânări, chiar și yoga, dar niciodată pe o perioadă atât de lungă de 6 luni, majoritatea durau 49 de zile. Și de fiecare dată la final s-au produs schimbări majore în bine conform intenției. Destinația de data aceasta o știu, vreau să văd însă dacă pot ajunge acolo, dacă pot permanentiza starea de „a fi”, de vid mental la dorință și pe o perioadă nedeterminată. Sunt sigură că o să apară și schimbări la nivel de corp, piele, gusturi, stare mentală și apoi schimbări la nivelul realității create de mine.

De data aceasta nu o să-mi propun o activitate anume, voi începe cu 30 minute zilnic de yoga sau meditație sau alte tehnici, în funcție de ceea ce voi simți în ziua respectivă. Cel mai probabil acest lucru se va petrece dimineața pentru că oricum mă trezesc devreme și poate și seara uneori. O să scriu în fiecare zi acest program, o să fac poze cu evoluția în asane, uneori o să înregistrez și scurte video-uri sau meditații ghidate. Sunt sigură că inspirația o să vină pe parcurs, așa cum se întâmplă de fiecare dată. Țin minte că la ultima oră de yoga la Școala Iubirii, pe fundalul sonor era o melodie cu valurile mării spărgându-se în stânci și am făcut o meditație așa frumoasă, proiectându-ne în nemărginirea oceanului. Energia creatoare este în permanență în jurul nostru, ideea este să ajungem pe vibrația ei pentru a o accesa.

Sper să mă însoțiți în această călătorie, eu sunt atât de sigură de rezultate încât de abia aștept să încep. Cred că de mult îmi doream o constanță în practică, chiar dacă și acum fac zilnic câte o activitate spirituală, oricât de mică și scurtă ar fi ea, tot simt că sunt undeva la 30% din potențial. Odată ce cunoști pentru o clipă în câtă dragoste și perfecțiune te afli, parcă ai vrea să trăiești așa mereu.

#YogaJourneyOfSelf este călătoria mea spre mine, spre sine. Simt același entuziasm asemănător cu cel dinaintea unei vacanțe… deci sigur e de bine 🙂

#yogajourneyofself (1)

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.