untitled

Dacă tot este februarie intitulată luna iubirii, o să vă vorbesc despre cum ne putem activa chakra iubirii, Anahata, cum ne putem concentra pe această zonă și o putem armoniza pentru a aduce în noi mai multă iubire, atât primită cât și oferită, mai multă compasiune și chiar un partener pe care îl tot căutăm.

Iubirea este energia de vibrația cea mai înaltă pe care o putem accesa. Are puterea de a vindeca, de a ne conecta cu cei cu care avem legături karmice și de a ne înconjura cu energia divină a unității. Însă pentru a aduce dragoste în viețile noastre, trebuie să știm și cum să o atragem, iar acest lucru se poate face prin a deveni una cu iubirea, prin a învăța să trăim prin chakra inimii.

Anahata chakra înseamnă în sanscrită ”nevătămat, nemișcat și neînfrânt”. Din păcate puțini dintre noi pot spune că nu s-au lăsat vreodată demoralizați de ceea ce li se petrece, de boli, de oamenii dragi. Într-o lume perfectă și în general în a patra dimensiune, iubirea curge prin tot și creează legături de afecțiuni și compasiune între toate ființele.

O să vă arăt în continuare 3 modalități prin care vă puteți activa Anahata Chakra, tehnici diferite, care tot practicate vor da rezultate. Însă prin tot practicate mă refer la câteva luni de zile J

TEHNICA 1. ACTIVAREA PRIN INTENȚIE

Această tehnică are 5 pași:

  1. Stabilirea intenției ferme de a trăi din anahata
  2. Recunoașterea aspectelor care ne dăunează inimii
  3. Detașarea de ceea ce nu este esențial
  4. Reafirmarea intenției
  5. Schimbarea vibrației

Să le luăm pe rând. Primul pas este simplu: ne vom seta intenția a lua decizii și de a acționa din zona inimii prin afirmația ”Voi trăi și acționa din zona inimii”.

Odată setată intenția și repetată zilnic, vom începe să reflectăm asupra ceea ce ne dăunează inmii, fie că e vorba de o relație toxică, de o prietenie, de o experiență. Această perioada de reflectare poate fi dureroasă, dar este un pas necesar. Poți face acest exercițiu și în scris dacă ți-e mai ușor, pentru că mintea tinde să încetinească procesul gândirii atunci când scriem.

După ce am stabilit care sunt lucrurile care ne fac rău, va trebui să ne decidem dacă vrem să le mai păstrăm sau vrem să ne datașăm. Desigur că acest lucru nu se va petrece imediat, este un proces care cere timp. În momentul în care ne decidem să ne detașăm, vom vizualiza o lumină verde albăstruie în dreptul inimii și vom repeta cu voce tare lucrurile de care vrem să ne detașăm, pe măsură ce lumina se mărește și ne înconjoară într-o sferă de iubire.

Acum că am eliberat energia toxică, va trebui să și acționăm în conformitate cu energia Ahatei a iubirii. Ne vom întreba dacă noi considerăm că suntem demni de dragoste și iubire. Mulți consideră fără să-și dea seama că nu sunt, fapt pentru care rămân blocați într-un ciclu distructiv ani de zile. Poți repeta zilnic următoarele afirmații pentru a-ți reaminti că meriți mai mult: ”Merit să primesc dragoste și tot ceea ce mai frumos în viață” și ”Astăzi voi radia dragoste, căldură și compasiune”. Doar prin repetiția acestor intenții zilnic vom reuși să ne modificăm vibrația și să începem să acționăm din inimă. Poți folosi și cristale în acest sens care să-ți aducă aminte de intențiile tale. Cele mai bune sunt smaraldele, quarțul roz și crisoprazul.

În final vom începe să percepem iubirea ca ceea ce este ea de fapt: energie pură de cea mai înaltă frecvență. Vizualizează cuvintele și acțiunile vibrând precum un clopoțel în întunericul nopții. Trăiește întreaga viață la această vibrație înaltă, iar atunci când ai de-a face cu vibrațiile joase înconjoară-te cu cercul tău de lumină și răspunde cu compansiune, conștientizând că tu te afli pe un plan cu totul superior și că vorbele rele nu te pot atinge.

Toate aceste practici trebuie să le integrezi în viața ta și să le practici zilnic. Nu spun că e ușor, dar dacă te vei angrena pe acest drum, vei recunoște ceea ce nu îți mai este folositor și îți vei seta intenția să trăiești și să acționezi din zona inimii și să vibrezi pe cea mai înaltă frecvență, vei vedea cum dragostea pe care o emani se reîntoarce către tine înzecit.

TEHNICA 2. MEDITAȚIA DE TREZIRE A SUFLETULUI

Această meditație este una din cele mai bune modalități de a ne deschide Anahata, mai ales că se lucrează doar pe acest centru. Practicată zilnic, câteva luni, o să vedeți și rezultate concrete. Explicația am înregistrat-o pe canalul nostru de Youtube și o puteți asculta mai jos.

TEHNICA 3. REIKI

Reiki este o tehnică japoneză, complet noninvazivă, de vindecare cu mâinile aplicate pe corp, foarte sigură, plăcută, neagresivă și care utilizează energia pentru a trata dureri fizice fără să apeleze la apăsare, manipulare sau masaj. Este bună nu doar pentru activarea lui Anahata, ci pentru toți centrii, însă poți insista pe ce zonă dorești pentru a aduce mai multă lumină și a o armoniza.

Citește mai multe despre Reiki și beneficiile sale pe site-ul nostru și vezi testimonialul unui participant după inițiere.

Duminică, 21 februarie, ora 13.30 la Body Mind Spirit Expo vom da inițierea în Reiki gradul I gratuit. Vă așteptăm cu drag!

Peste 150 de persoane au participat la inițierea în Reiki în octombrie, la ultima ediție Body Mind Spirit Festival. Vezi înregistrarea pe canalul nostru de Youtube.

Click pe link pentru a te înscrie duminică, 21 februarie, de la ora 13.30, în sala B, la Sala Palatului.

initiere-reiki

 

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.