Forward-Fold-with-Neck-Stretch72

Cât timp petreci pe zi cu ochii într-un ecran? Fie că îţi verifici notificările de pe Facebook, lucrezi la laptop sau te uiţi la un serial pe tabletă, petreci o mare parte din timp uitându-te în jos la un ecran.
Cu cât oamenii încep să petreacă din ce în ce mai mult timp în fata dispozitivelor electronice, durerile de gât cresc în intensitate.

Ce cauzează cu adevărat durerea de gât?

Atunci când te uiţi în jos la un ecran, greutatea ta urmează traiectoria privirii. Capul se apleacă înainte, creând tensiune în partea superioară a spatelui şi forţând umerii şi coloana să se rotunjească.
Același lucru duce la distribuirea unei greutăţi suplimentare la nivelul şoldurilor, care sunt forţate să compenseze prin arcuirea părţii inferioare a spatelui. Pentru că o mişcare duce la alta, întregul tău corp devine aliniat într-o poziţie nefirească, care duce la apariţia durerii.

Potrivit unui studiu recent,capul unui adult într-o poziţie neutră, cântăreşte în jur de 4,5-5,5 kg. Combinată cu forţa gravitaţii, postura curbată, aliniată la o diferenţă de 15 grade în faţă, poate duce la o greutate a capului de 12 kg. La un unghi de 30 grade, se poate ajunge la 18 kg, iar lista poate continua.

Yoga vine în ajutor cu 5 exerciții simple pentru eliberarea tensiunii de la nivelul gâtului.

Întinderea gâtului

Când simţi durere în regiunea gâtului, este un semn că muşchii tău sunt încordaţi. Doar prin simple mişcări de întindere, poţi scăpa de aceste dureri. Asază-te într-o poziţie confortabilă şi aliniează capul cu umerii şi umerii cu şoldurile. Stai drept şi menţine poziţia, în timp ce întinzi pe la spate mâna dreaptă spre bicepşii din partea stângă. Mâna stângă se va odihni iar acum poţi începe să inspiri şi expiri.

Neck-Stretch72

Relaxarea umerilor

Umerii preiau durerea din regiunea gâtului şi astfel şi ei trebuie să fie relaxaţi printr-un exerciţiu special. Stai în genunchi, cu umerii aliniaţi cu încheieturile şi şoldurile aliniate cu genunchii. În timp ce inspiri, întinde mâna dreaptă spre cer şi deschide-ţi pieptul spre dreapta. Când expiri, du mâna dreaptă sub umărul stâng, în timp ce coborî umărul şi obrajul drept spre podea, pătură sau o pernă. Poţi rămâne în această poziţie oricât crezi că este necesar.

Shoulder-Thread-the-Needle72

Poziţia peştelui

Această poziţie este excelentă pentru a corecta poziţia incorectă pe care o adoptăm în fiecare zi. Tot ce trebuie să faci este să te întinzi pe spate, punând un prosop sau nişte cărţi în spatele coloanei din regiunea toracală.

Supported-Fish-Pose72

Poziţia delfinului

Acesta este şi un exerciţiu care ajută la întărirea muşchilor. Tot din poziţia în genunchi, cu palmele pe saltea, apoi îndoaie coatele şi menţine-le paralele pe saltea. Îndepărtează degetele de la mâini şi menţine poziţia, cu bazinul cât mai sus.

Dolphin-Pose72

Întinderea muşchilor pieptului şi umerilor

Găseşte un loc neutru, stând lângă un perete. Menţine umerii aliniaţi cu şoldurile, iar apoi pune mâna dreaptă pe perete, cu degetele orientate spre dreapta. Menţine o linie dreaptă a coloanei şi începe să întorci încet trunchiul spre exterior. Respiră de 5-10 ori şi apoi repetă pentru celălalt braţ.

Forward-Fold-with-Chest-Shoulder-Stretch72

Yoga și meditația te ajută să rămâi în echilibru cu tine și să scapi de durerile care pot apărea ca urmare a stilului de viaţă agitat. ȘcoalaIubirii.ro te așteaptă cu sfaturi și secrete, în sesiunile de yoga sau reiki de luni, miercuri și vineri de la 19.30.

Între 19-21 mai organizăm o tabără de meditație în tăcere – Silence Retreat, în mijlocul pădurii, la doar 30 de minute de București. Află mai multe pe site.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.