Cât timp petreci pe zi cu ochii într-un ecran? Fie că îţi verifici notificările de pe Facebook, lucrezi la laptop sau te uiţi la un serial pe tabletă, petreci o mare parte din timp uitându-te în jos la un ecran.
Cu cât oamenii încep să petreacă din ce în ce mai mult timp în fata dispozitivelor electronice, durerile de gât cresc în intensitate.
Ce cauzează cu adevărat durerea de gât?
Atunci când te uiţi în jos la un ecran, greutatea ta urmează traiectoria privirii. Capul se apleacă înainte, creând tensiune în partea superioară a spatelui şi forţând umerii şi coloana să se rotunjească.
Același lucru duce la distribuirea unei greutăţi suplimentare la nivelul şoldurilor, care sunt forţate să compenseze prin arcuirea părţii inferioare a spatelui. Pentru că o mişcare duce la alta, întregul tău corp devine aliniat într-o poziţie nefirească, care duce la apariţia durerii.
Potrivit unui studiu recent,capul unui adult într-o poziţie neutră, cântăreşte în jur de 4,5-5,5 kg. Combinată cu forţa gravitaţii, postura curbată, aliniată la o diferenţă de 15 grade în faţă, poate duce la o greutate a capului de 12 kg. La un unghi de 30 grade, se poate ajunge la 18 kg, iar lista poate continua.
Yoga vine în ajutor cu 5 exerciții simple pentru eliberarea tensiunii de la nivelul gâtului.
Întinderea gâtului
Când simţi durere în regiunea gâtului, este un semn că muşchii tău sunt încordaţi. Doar prin simple mişcări de întindere, poţi scăpa de aceste dureri. Asază-te într-o poziţie confortabilă şi aliniează capul cu umerii şi umerii cu şoldurile. Stai drept şi menţine poziţia, în timp ce întinzi pe la spate mâna dreaptă spre bicepşii din partea stângă. Mâna stângă se va odihni iar acum poţi începe să inspiri şi expiri.
Relaxarea umerilor
Umerii preiau durerea din regiunea gâtului şi astfel şi ei trebuie să fie relaxaţi printr-un exerciţiu special. Stai în genunchi, cu umerii aliniaţi cu încheieturile şi şoldurile aliniate cu genunchii. În timp ce inspiri, întinde mâna dreaptă spre cer şi deschide-ţi pieptul spre dreapta. Când expiri, du mâna dreaptă sub umărul stâng, în timp ce coborî umărul şi obrajul drept spre podea, pătură sau o pernă. Poţi rămâne în această poziţie oricât crezi că este necesar.
Poziţia peştelui
Această poziţie este excelentă pentru a corecta poziţia incorectă pe care o adoptăm în fiecare zi. Tot ce trebuie să faci este să te întinzi pe spate, punând un prosop sau nişte cărţi în spatele coloanei din regiunea toracală.
Poziţia delfinului
Acesta este şi un exerciţiu care ajută la întărirea muşchilor. Tot din poziţia în genunchi, cu palmele pe saltea, apoi îndoaie coatele şi menţine-le paralele pe saltea. Îndepărtează degetele de la mâini şi menţine poziţia, cu bazinul cât mai sus.
Întinderea muşchilor pieptului şi umerilor
Găseşte un loc neutru, stând lângă un perete. Menţine umerii aliniaţi cu şoldurile, iar apoi pune mâna dreaptă pe perete, cu degetele orientate spre dreapta. Menţine o linie dreaptă a coloanei şi începe să întorci încet trunchiul spre exterior. Respiră de 5-10 ori şi apoi repetă pentru celălalt braţ.
Yoga și meditația te ajută să rămâi în echilibru cu tine și să scapi de durerile care pot apărea ca urmare a stilului de viaţă agitat. ȘcoalaIubirii.ro te așteaptă cu sfaturi și secrete, în sesiunile de yoga sau reiki de luni, miercuri și vineri de la 19.30.
Între 19-21 mai organizăm o tabără de meditație în tăcere – Silence Retreat, în mijlocul pădurii, la doar 30 de minute de București. Află mai multe pe site.
S-ar putea sa-ti placa si...
Andreea
Latest posts by Andreea (see all)
- 10 ritualuri de seară pentru a înlătura stările de anxietate - February 9, 2018
- Top 7 obiceiuri care îți antrenează creierul pentru a face mai mulți bani! - February 5, 2018
- Tot ce nu știai despre teoria reîncarnării - February 1, 2018
- Top 10 filme inspiraționale din 2017 pe care trebuie să le vezi în 2018 - January 29, 2018
- Practică aceste 9 poziții de Yoga pentru a-ți ajuta șoldurile - January 29, 2018