abu-incense-meditation-56b750d23df78c0b135f9171

 

Meditația a devenit populară pentru prima dată în Occident, în anii 1960. Unele dintre cele mai populare și mai eficiente metode sunt în prezent susținute de dovezi științifice, care demonstrează că meditația are beneficii extraordinare asupra organismului și a sănătății noastre psihice, meditația fiind o parte a culturii occidentale, de secole.

În prezent, în lumea modernă, există cinci practici de meditație, care au trecut testul de-a lungul timpului. Aceste practici asigură rezultate dintre cele mai de succes, unele dintre acestea putând fi observate abia după prima ședință. În acest articol, veți afla care sunt cele mai bune cinci metode și care sunt beneficiile acestora.

Mindfulness

Tehnica mindfulness a fost dezvoltată pentru a ne ajuta să ne plasăm atenția în momentul prezent și nu pune accent pe spiritualitate. De ce este atât de importantă prezența? Prezența și vigilența sunt importante, deoarece ne ajută să ne detașăm de gândurile noastre și să ne separăm astfel de ele, pentru a putea vedea în ansamblu întreg peisajul din jurul nostru. Astfel gândurile urâte vin și pleacă, fără a avea niciun efect negativ asupra noastră.

Meditația transcedentală

 Acest tip de meditație a fost popularizată de Maharishi, în anii 1960. Scopul acestei metode este acela de a reduce mintea la tăcere, prin repetarea unei mantre speciale, dată de un profesor calificat. Mantra se repetă în gând, în mintea fiecăruia dintre cursanți, concentrarea fiind direcționată către respirație prin sunetele specifice mantrei. După exersare, mintea va fi eliberată, iar starea de liniște se va instala în întreg corpul, astfel că, liniștea instalată este, de fapt, scopul acestei tehnici.

Meditația prin mers

Mersul pe jos este o metodă de meditație excelentă, care oferă o experiență unicăși este caracterizată prin mers pe jos, lent, în aer liber. Astfel cursanții se pot folosi de împrejurimi, pentru a se ancora în momentul prezent. Această tehnică poate fi excelentă pentru începători, simțurile fiind foarte active, datorită legăturii cu pământul.

Deși varianta ideală este reprezentată de plimbările în natură, pot exista și excepții, cu condiția ca mediul să fie unul relaxant. Prin urmare, această metodă poate fi folosităchiar și în centrul unui oraș aglomerat.

Meditația prin mantre

Similară cu meditația transcedentală este meditația care utilizează mantrele, folosirea unui cuvânt sau a unei serii de cuvinte, repetate, cu scopul de a liniști mintea. Mantrele pot fi repetate cu voce tare sau în gând, în funcție de alegerea fiecăruia, în prezent existând sute de mantre, cu sensuri diferite.

Meditația prin intermediul mantrei este practicată în mod obișnuit într-o poziție meditativă, cu respirații lente.  Respirațiile lente și eliberarea gândurilor reprezintă principiul după care se ghidează și celelalte metode de meditație, astfel că gândurile urâte vor fi eliberate, iar mintea va fi, de asemenea, eliberată.

Mantra cu mărgele

Această metodă de meditație implică utilizarea brățărilor din mărgele „mala, care sunt, de obicei, realizate din lemnși sunt realizate din 108 mărgele. Regula este ca numărătoarea să fie făcută, utilizând, pentru fiecare bilă, o mantră. Mantra se repetă deci, pentru fiecare bilă în parte, astfel că aceasta va fi repetată de 108 ori. Odată încheiată meditația, mintea va fi mai eliberată iar starea de liniște se va fi instalat deja.

În general aceste cinci metode sunt cunoscute ca fiind cele mai importante, astfel că realizarea lor, sub îndrumarea atenta supraveghere a unui profesor de yoga, vor face adevărate minuni pentru cursanții de yoga!

Vă așteptăm la yoga în fiecare joi de la 19.30, iar din martie la un nou centru Școala Iubirii în zona Floreasca.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.