Yoga

Deși nu este tocmai o practică de fitness, yoga poate fi o modalitate foarte bună de a te menține în formă. Este metoda perfectă pentru a-ți îmbunătăți sănătatea, iar anumite tipuri de yoga sunt o modalitate foarte bună de a pierde în greutate.

Câteva exemple de stiluri de yoga, care pot produce aceste efecte de pierdere în greutate mai mult decât altele sunt: Vinyasa, Bikram, Power Yoga.

Iată  6 modalități prin care yoga te ajută să pierzi în greutate:

1. Ritm cardiac ridicat
Salutul soarelui de la începutul fiecărei clase de yoga este o modalitate foarte bună de a crește pulsul. Acest tip de exercițiu este considerat „cardio” și este foarte important pentru sănătatea inimii. Tot ceea ce înseamnă mişcare ajută la arderea caloriilor, care, la rândul lor, scad creșterea în greutate.

2. Energie îmbunătățită
În general, practica respirației și schimbările emoționale care au loc în timpul practicii yoga ridică nivelul de energie naturală. Acest lucru încurajează dorința de a realiza mișcare fizică în fiecare zi. Cu cât ești mai activ, cu atât mai multe calorii vei arde în mod natural pe tot parcursul zilei, menținându-ți o greutate sănătoasă.

3. Alegeri mai bune
Yoga încurajează practicanții să aibă o dietă, un stil de viață și un regim sănătoase. Oamenii activi, inclusiv yoghini, de multe ori sfârșesc exercițiile prin a avea poftă de sucuri și legume proaspete mai mult decât de alimente și zaharuri nesănătoase. Această schimbare de perspectivă este ceea ce ține în cele din urmă greutatea la un nivel scăzut, deoarece este o modalitate mult mai eficientă decât un regim alimentar foarte restrictiv care se prăbușește după două săptămâni.

4. Mușchi tonifiați
Mișcările de yoga contribuie la modelarea muşchilor într-un mod diferit decât, de exemplu, culturism sau alte sporturi. În timp ce toate acestea împreună oferă o completare unul celuilalt, yoga  este bine-cunoscută pentru beneficiile aduse sistemului muscular.

5. Conștientizarea
A deveni conștient de nevoile corpului tău în comparație cu simpla dorință este un pas uriaş spre o sănătate mai bună şi o greutate mai echilibrată. Yoga încurajează capacitatea de a asculta corpul și de a înțelege diferența dintre o dorință și o necesitate, un mușchi sănătos sau un mușchi inflamat sau letargic.

6. Multiacțiunea
Fiecare postură de yoga este proiectată pentru a activa mai mult de o singură parte a corpului. În timpul practicii, tot corpul este pus în mișcare și mai multe grupe de mușchi în același timp.
Niciuna dintre posturi nu funcționează doar pe o singură parte a organismului, spre deosebire de unele aparate din sala de sport. În acest sens, adăugând yoga în stilul de viață sănătos vei dubla eforturile tale de a avea o sănătate bună și o greutate normală.

Te aștept la yoga în fiecare joi de la 19.30 la VEG Studio. Mai multe informații aici.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.