why-yoga-good-stress-relief

Una din patru persoane va experimenta o tulburare de anxietate la un moment dat în timpul vieții. Astfel de tulburări sunt uneori însoțite de atacuri de panică, care se manifestă prin bătăi rapide de inimă, transpirație bruscă, amețeli și respirație superficială. Traiul cu aceste stări de anxietate și atacuri de panică este dificil, dar există o varietate de tehnici care vă pot ajuta pentru a ușura simptomele. Yoga este un excelent mod de a reduce anxietatea (şi stresul deopotrivă).

Iată 5 moduri prin care yoga te ajută să scapi de anxietate:

  1. Yoga te forțează să te concentrezi pe respirație.

Atacul de panică se caracterizează prin respirații scurte, superficiale, care pot provoca o senzație de amețeală și leșin. Cel mai important aspect al yoga este concentrarea asupra respirației. Când te simți obosit sau postura este deosebit de dificilă, concentrează-te pe respirație. Ori de câte ori te simți stresat și ai o stare de anxietate, nu uita să respiri adânc, încet, până când începi să te simți mai relaxat.

  1. Asanele pun în mișcare endorfina.

Ca și alte forme de exerciții, yoga oferă endorfină. Endorfina reprezintă o substanță care îmbunătățește starea de spirit, reduce simptomele de depresie și te eliberează de stress și de anxietate. Endorfinele sunt, în esență, un antidepresiv natural. În plus, flexibilitatea şi puterea dobândită prin yoga poate ajuta la prevenirea leziunilor și la reducerea durerii cronice. Cine nu este mai fericit atunci când nu se mai află în durere?

  1. Yoga reduce tensiunea musculară.

Când ne simțim anxioși sau stresați, strângem de multe ori anumite zone ale corpului nostru fără să realizăm. Stresul sau anxietatea prelungită pot duce la dureri musculare și tensiune în spate, cap, gât, umeri și în alte zone. Yoga ajută la ameliorarea tensiunii musculare prin consolidarea, lungirea și relaxarea mușchilor inflamați. Practicată mai des, yoga poate îmbunătăți, de asemenea, postura, care ajută la reducerea tensiunii musculare.

  1. Yoga este o provocare.

Yoga este o provocare – chiar dacă eşti un yoghin mai experimentat, vei avea, probabil, anumite poziții, care sunt încă greu de realizat pentru tine. Angajarea în ceva care este o provocare – și încercarea acesteia chiar și atunci când este dificilă – îți va da mai multă încredere în tine.

În timpul unei poziții deosebit de dure, un instructor poate spune „Aceasta, probabil, devine destul de incomodă. Respiră în ea. Respiră”. Aceasta este o metaforă bună ce face referire la viața trăită cu sentimentul de anxietate. Când te simți inconfortabil, acceptă disconfortul. Ai supraviețuit sentimentului neplăcut de anxietate și înainte și o vei face din nou. Acceptă disconfortul în loc de a încerca să lupți. Respiră.

  1. Cursurile de yoga te fac să te simți parte dintr-o comunitate

Atunci când suferi de anxietate, s-ar putea să simţi că nimeni altcinevanu mai pățește asta. Acest lucru poate duce la sentimente de izolare şi singurătate. Cursurile de yoga pot fi o modalitate de a întâlni oameni noi și de a dezvolta un sentiment de comunitate. În timpul ipostazelor de odihnă, instructorii oferă deseori sugestii de relaxare și de a fi mai prezenți. Ele tind să accentueze starea de pace și tărie în interiorul tău.

O notă finală

Yoga este una dintre cele mai eficiente metode de a reduce anxietatea și stresul. Yoga te poate ajuta să te concentrezi pe respirație, pe eliberarea de endorfine, elimină tensiunea musculară, și te ajută să câștigi încrederea în sine prin ideea de comunitate. În cazul în care nu ai încercat yoga înainte, te încurajez să încerci!

Te  aștept la VEG Studio în fiecare joi de la 19.30. Rezervă-ți locul aici.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.