Disappearing-Paper-Sculptures-3

Într-o lume în care suntem în permanență distrași de stimulii exteriori este destul de greu să rămânem concentrați pe partea spirituală și pe evoluția sufletului nostru. Învățăturile lui Buddha menționate în cei 8 pași pentru atingerea stării de nirvana (The Eightfold Path) – calea octuplă sau cu opt brațe – sunt mai actuale decât oricând și astăzi, așa că le poți aplica zi de zi dacă dorești o schimbare în viața ta.

Calea în opt pași a lui Buddha conține următoarele reguli de a ne trăi viața:

1. Viziunea corectă – Cine se uită în interior se trezește – ”Mergi către interior sau vei merge în gol”

2. Vorbirea corectă – Cuvintele au puterea atât să rănească și să vindece – ”Omul este plin de fructele buzelor sale”

3. Intenția corectă – Spiritualitatea este o necesitate, nu un accesoriu – ”Așa cum lumânarea nu poate arde fără flacără, omul nu poate trăi cu adevărat în absența unei vieți spirituale”

4. Efortul corect – Nimeni nu poate merge pe cărare în locul tău – ”Nu există noțiunea de colectiv în absența ta”

5. Concentrarea corectă – Renunță la frică – ”Doar în momentul când renunți la toate așteptările ajutorului din exteriorul ești cu adevărat eliberat”

6. Mijloacele de a trăi corecte – Fericirea nu scade niciodată atunci când este împărțită în jur – ”Mii de lumânări pot fi aprinse dintr-una singură, iar viața acelei lumânări nu va fi micșorată”

7. Acțiunea corectă – Nu-i ridica pe ceilalți pe piedestele – ”Nu fii gelos pe calitățile altuia, ci adoptă-le din admirație”

8. Dezvoltarea mentală/ meditația corectă – Alege cu înțelepciune de cine te lași înconjurat – ”Un animal sălbatic îți poate răni corpul, dar un prieten demoniac îți poate răni mintea”

Succint și la obiect astăzi, sunt câteva reguli de bun simț, ca tot ceea ce înseamnă spiritualitatea de fapt – naturalețe și bun simț în tot.

O meditație pentru diseară sau chiar acum? Durează 10 minute și se poate face cu căștile chiar și la serviciu. Pentru armonizarea și activarea chakrelor și centrare. O să vă simțiti mai interiorizați apoi și poate dacă veți mai citi o dată cei 8 pași de mai sus îi veți înțelege în profunzime.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.