Se face aproape jumătate de an de când îmi doresc să scriu despre yoga visului sau proiecția astrală. Știam că vor fi multe articole pe această temă, dar nu simțeam că îi venise încă momentul. Și se pare că simțeam bine, am așteptat manifestarea următoarei Tabere Spirituale a Școlii Iubirii, pe care o vom organiza în luna august și care va avea ca temă centrală Sleep and Dream Yoga.

Așa că săptămâna aceasta voi începe o serie de articole despre proiecțiile astrale și ce presupun ele. Pentru a înțelege ce-ți voi spune mai departe, vom pleca de la ipoteza că tu nu ești o un corp cu un suflet, tu ești un suflet care se află temporar în acest corp.

Proiecția astrală este una dintre cele mai interesante experiențe din viața ta. Imaginează-ți acest scenariu. Stai în pat, complet relaxat, cu ochii închiși, dar conștient. După ceva timp începi să percepi cum corpul tău devine mai greu, aproape înlemnit și apoi începi să te ridici, plutind la câțiva centimetri deasupra corpului tău fizic. Te uiți în jos și observi cum dormi în liniște. Observi o coardă de un alb strălucitor care te unește de corpul tău. Ești calm, relaxat și treaz. Nu este o senzație nouă și simți o stare de pace, de eliberare, toate limitele au dispărut. Te uiți prin cameră și totul pare strălucească, totul pare să aibă viață, mai vibrant. Zbori apoi prin tavan și mai departe spre cer și vezi cum casa ta devine din ce în ce mai mică, până când ajungi în spațiul cosmic. Te gândești la un prieten care trăiește pe cealălaltă parte a pământului și doar gândindu-te ajungi instant la el în casă, îl vezi în timp ce mănâncă biscuiți și stă la calculator, e îmbrăcat în pantaloni scurți și un tricou alb. Apoi îți aduci aminte că e timpul să te reîntorci și te gândești la corpul tău care doarme, te vizualizezi din nou deasupra casei tale, cum cobori încet prin acoperiș și apoi în corpul tău. Te trezești și te duci la computer. Prietenul tău e pe Facebook și îi spui ce-ai visat. Acesta este consternat când îți spune că ai complet dreptate.

Acesta este proiecția astrală, visul conștient, yoga visului și a somnului.

Acest fenomen reprezintă procesul prin care conștiința umană părăsește temporar corpul fizic și funcționează independent, în timp ce acesta din urmă rămâne pasiv în starea pe care noi o cunoaștem drept somn. Rezultatul este vizualizarea lumii dintr-un alt punct de vedere decât cel al corpului fizic, prin alte mijloace decât simțurile fizice. În timpul proiecției astrale menții un nivel foarte ridicat de conștiință și îți poți aminti fiecare detaliu la întoarcerea în corpul fizic.

Pentru mulți oameni astfel de experiențe se petrec aleatoriu în timp ce dorm și sunt cunoscute drept vise lucide, experiențe aproape de moarte, experiențe în afara corpului sau proiecții astrale.

Poate că sună nebunește, dar este un fenomen la fel de normal precum respirația. 91% din oameni experimentează de-a lungul vieții aceste vise lucide, doar că nu sunt conștienți că acele evenimente s-au petrecut cu adevărat și asta pentru că nu ne antrenăm să ni le amintim.

Călătoriile astrale sunt cunoscute încă din antichitate. Egiptenii numeau proiecțiile corpurile de lumină și au lăsat numeroase inscipții și desene în urmă, prin care sufletul era portretizat cum părăsește corpul uman. Tibetanii îl numeau corpul dublu. Mulți filosofi precum Platon, Heraclit vorbesc despre asta. Apare scris chiar și în Biblie, în Apocalipsa după Ioan. Studiile arată că unul din zece oameni are parte de experințe în afara corpului în mod conștient sau spontan.

egipt

Experiențele spontane pot apărea în orice moment, în somn, în timp ce ațipim, când luăm medicamente puternice, în timpul unei anestezii, în timpului unui accident sau în timp ce medităm. A face din aceasta un proces controlat înseamnă ad literam a pleca în mod controlat și conștient, la voință din corpul fizic.

Dimensiunea astrală

Înainte de a merge mai departe să vorbim puțin și despre dimensiuni – unde pleacă conștiința noastră în astfel de experiențe. O să aprofundăm puțin cea de-a patra dimensiune, cunoscută drept și spațiul astral. În acest univers toate simțurile sunt expansionate, nu corespund celor din plan fizic, ci astral, iar corpul nostru este plasmatic și poate lua orice formă. Totul se materializează printr-un simplu gând. Îmi doresc cea mai tare mașină, mă gândesc la ea și o conduc. Îmi doresc cei mai scumpi pantofi din lume sau să am corp de fotomodel/ sportiv de performanță, mă gândesc și ele se manifestă. La început există o tendință de a ne dori tot felul de lucruri materiale, până ce ne dăm seamă cât de neimportante sunt și trecem la lucrurile mai interesante – a studia și a ajuta. Ah da, și poți călători într-o secundă în orice loc al planetei. Aici tu ești singura limită, este locul unde poți crea orice. Gravitația nu există sau cel puțin nu ești limitat de ea.

Acest plan astral are o vibrație mult mai înaltă decât planul fizic de aceea nici nu-l putem accesa atât de ușor, pentru că noi înșine nu avem această vibrație. Asta nu înseamnă că el nu este lângă noi, paralel, în fiecare moment. Noi existăm în toate aceste dimensiuni în același timp: fizic, eteric (subtil/ bioenergetic), emoțional (astral), mental, cauzal și spiritual.

freventa astrala

Când vizitezi planul astral vei vedea că poți ajunge în planuri de vibrație mai joasă sau mai înaltă în funcție de centrul de forță prin care ieși atunci când dormi. Pe scurt le putem numi planul astral jos, intermediar și înalt.

Planul astral de jos vibrează la o frecvență foarte joasă, iar persoanele care au des coșmaruri ajung la acest nivel. Dar nu ajung întâmplător, ci și pentru că în plan fizic ele au o frecvență scăzută, manifestă gânduri negative, plantează semințe proaste la adresa altora etc. Acest plan este întunecat și primar, unii îl descriu asemănător cu Infernul lui Dante, alții ca și Purgatoriu, multe suflete pierdute se află aici.

astral jos

Dacă începi să-ți ridici vibrația și practici tehnici spirituale vei putea ajunge în planul intermediar. Aici totul este extrem de vivid, curcubee duble, pajiști cu flori, culori mult mai vii și pline de viață, îl poți asemui cu peisajul din filmul Avatar (să nu crezi că oamenii aceia au scos din vid universul cu copaci sclipitori, licurici giganți și ciuperci uriașe). Acest loc nu poate fi raționalizat. Totul este înconjurat de aure care radiează. Timpul aici este o iluzie, este distorsionat, totul se petrece în același timp, trecutul, prezentul și viitorul sunt percepute ca o singură durată.

hr_Avatar_Land_4

Planul astral cel mai înalt este cunoscut și drept Paradis sau Rai în cultura creștină. Acest loc nu poate fi explicat în cuvinte, nu există cuvinte pentru el. Este un spațiu pur, angelic, de fapt aici este locul unde locuiesc îngerii.

intermedia

O să mă opresc aici azi, că altfel mai scriu 3 pagini și nu o să ai răbdare să citești până la sfârșit. Mâine o să-ți povestesc mai multe despre beneficiile proiecțiilor astrale și cum te vor ajuta să-ți îmbunătățești viața. Apoi toată săptămâna voi continua cu articole pe acest subiect inclusiv câteva tehnici pentru începători. Și aici ca și în toate practicile spirituale modalitățile sunt diverse pentru a ajunge în același punct. Și toate sunt corecte, doar că unele poteci sunt mai drepte, altele mai ocolitoare.

Tehnica cea mai puternică și eficientă o vom preda însă în următoarea tabără spirituală pe care o vom organiza cu Școala Iubirii la Gura Portiței. Așa că urmărește-ne pe Facebook sau abonează-te la newsletter pentru a fi primul care află informații despre această vacanță de o săptămână.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.